OffNews.bg

Из делниците на един луд (18-22 септември)

Понеделник, 18 септември

В речта си „За състоянието на съюза“ при откриването на политическия сезон председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер заяви: "Крайно време е България и Румъния да бъдат приети в Шенген".

Доде да се зарадваме и ни поляха с вряла вода. Първи нашите приятели от Германия. Вътрешният им Томас де Мазиер заяви, явно тайно от Меркел, щото тя обича Бойко и не би му го причинила, че не вижда възможност за бързо присъединяване на България и Румъния. А Холандският премиер Марк Рюте прати Юнкер да се прегледа: „Мисля, че когато някой има видения, трябва да се консултира с лекар… Противопоставяме се, има твърде много съмнения за контрола на границите и корупцията."

От Австрия пък думата взе лидерът на десноцентристката Австрийска народна партия Себастиан Курц: "Това не може да стане, докато не са изпълнени критериите."

С една дума Курц.

Днес минах по „Шипченски проход“. По-точно не можах да мина. Няма такъв ремонт! Да им изсъхнат ръчичките дано! Изпълнител е фирмата на Владимир Вутов, син на Цоло Вутов. Вутов Джуниър се залюбил с Цеци Красимирова и си заебал работата. Всеки уикенд фъркал до Барселона, където момата живее, за да се обичат. А ватенките, оставени без надзор, си правят каквото си искат. Наложи се Фандъкова, колкото и да не ѝ се иска, да глоби фирмата със 138 хил. лв. и да я накара да преасфалтира участъка за собствена сметка. Та тая любов му излиза доста скъпо. Освен това и Цвети е масрафлийка, не е от евтините жени. Парите са си негови, обаче нервите са наши. Моля, ако някой има адреса на Красимирова, да ѝ пише и да я помоли, ако не ѝ е проблем, да си събере краката за малко и да си дойде в София, та белким се довърши обектът. Че на нас в „Редута“, па и на тия от „Гео Милев“ ни се е… разказа играта!

Вторник, 19 септември

Цацата и Чайката подписали Програма за сътрудничество между двете институции за периода 2017–2019 г. Споразумението е доста интересно и се чудя дали да им открия, че ако сериозно са го замислили така, те направо режат клона, на който седят: „Взаимодействие между страните в борбата с престъпността, защитата на правата на човека, интересите на обществото и държавата, противодействието на тероризма, наркотрафика, корупцията и незаконната миграция.“

Не, няма да им казвам. Нека се изненадат.

По повод това, че много хора се забавляваха да умотворят около сюжета „Чайка изяжда Цаца“, Антон Луков написа във ФБ: „Не знам защо повечето хора, живущи далеч от морето, са убедени, че чайките ядат само риба. Всъщност чайките ровят боклука и не отказват и мърша.“

Така си е. Като огладнеят, чак до София идват.

Мисля обаче, че много хора се заблуждават и в това, че цацата е риба. Още от деца ни лъжат. Помните ли песничката „Цаца-Рибка“. Всъщност, извън това песничката е доста поучителна:

Цацa рибка съм с късмет,
в океана чакам ред.
Всички хитрости владея,
да избягам аз умея.
Ала, падна ли в капана,
хрупкава за миг ще стана!

Ще падне в капана, помнете ми думата. Капанът никога не остава празен. Я цаца ще се хване, я кашалот. Съдбата умее да уравновесява везните.

Разни хора, разни мнения. Градският Петко Вацев видял нещата извън орнито-ихтиоложкия дискурс: „Руска Чайка посети българката шайка.“

Пък в Москва открили паметник на Калашников. На тържеството говорил министърът на културата на Русия Владимир Медински. „Автомат Калашников, рекъл, е истински културен бранд на Русия.“

Културен! Ами да! Благодарение на тоя бранд имаше 45 години на съветската култура в Източна Европа. Култура да видиш! Нищо няма, обаче култура има…

Понеже споменахме Чайката. Той пък рече в София: „В нашата история Русия никога не е била агресор. Винаги е бранила своите интереси. Ние помним завета на Александър Невски - който при нас с меч дойде, от меч ще погине. При никого не сме отивали с меч".

Руската империя е единствената в света, която е създадена с добра дума. Това Прибалтика, Украйна, Беларус, Полша, Бесарабия, Финландия, Кавказ, Казахстан, Централна Азия все доброволно и с референдуми са се присъединили към Русия. Както е известно, референдумът е въведен от Петър I. И СССР така беше създаден. С добра дума и… някой танк.

И докато сме още на темата. По време на военните маневри "Запад 2017" в Русия хеликоптер изстрелял ракета по зрителите, съобщиха АП, позовавайки се на руски медии. Не се съобщава дали Путин е бил сред зрителите. Което ни оставя единствената възможност да обясним нещата банално – с водката.

Боже, на тия велики пичове сърбите какво им дойде до главите… Напълнили са им правителството с гейове. На проведения тия дни в Белград прайд присъствала лично премиерката Ана Бърнабич. Нещо, което дори Станишев не си позволи да направи у нас. Вероятно защото тя не крие, че е лесбийка. Освен нея в редиците на манифестиращите се наредили министърът на труда Зоран Джорджевич, на държавната администрация Бранко Ружич, кметът на Белград Синиша Мали и други видни лица. Дето се вика, още не сме ги приели в Европа и почнаха да се изпедерастяват.

Преувеличавам малко, разбира се, но то е щото ме е яд на сърбите и търся как да ги уязвя. Тия имаха нахалството оня ден да пуснат магистралата от Ниш до нашата границата, която е част от Коридор 10. А ние още не сме я почвали. Да се чудиш те ли воюваха до вчера или ние…

Обаче вижте какво, добрата инфраструктура е нож с две остриета. Френският "Паризиен" докопал секретен доклад на полицията, в който се казва, че съществува реална опасност от терористични атаки по железопътни линии в цяла Европа. Слава Богу, ние нямаме нужда от терористи по влаковете. На нас БДЖ ни е напълно достатъчна. Такъв тероризъм никой не може да измисли - бавно, мръсно, късно… Изобщо няма да споменаваме случаите, в които влаците попадат под обстрела на паравоенните формирования на индобългарите.

Погледнете и с бежанците какво става. Вече не искат и транзит да минават през нас. Предпочитат през Румъния. Снощи един колега ми се кълнеше, че при разговорите на Борисов с полския премиер Беата Шидло станало дума за мигрантите. И тя му рекла (предавам със свои думи): Вие като сте такива европейци, защо няма бежанци при вас? Пък Бойко ѝ рекъл: А, бе, имахме един, ама някъде се затри…
Госпожата го клъцнала заради неговата нетактичност по руската тема. Да пледираш пред поляците да се премахнат санкциите срещу Русия дори не е нетактичност, ами направо дебелащина. Ако не е невежество.

С една дума да кажеш, че Борисов е дипломат, е като да кажеш, че смисълът на дърводелството е да произвежда трици…

Следва на стр. 2