OffNews.bg

И измамниците се заеха със „саниране“

Нов вид измами - предложение за саниране или ремонт на жилища, са добили популярност в сливенско напоследък, съобщи областната дирекция на полицията в Сливен, цитирана от Фокус. Измамниците изглежда действат в унисон с тенденциите в държавната администрация, която напоследък откри редица проекти за енергийно обновяване на сгради.

Измамите стават не само по телефона, предупредиха от полицията. Обещанията често са за „безумно изгодна сделка“ или „включване в европроект“, който ще бъде много печеливш.

Най-честите случая на измама са свързани с предложение за саниране или ремонт на жилище. Измамниците предлагат много по-ниски цени от пазарните за ремонта или санирането, или обясняват, че са им останали материали и ще санират почти без пари. Обикновено измамниците започват работата - залепват няколко плоскости или оставят един два инструмента, след което обясняват, че трябва да довършат друг обект и повече не се връщат. От полицията съветват да не се плащат авансово пари за саниране, преди да се сключи договор.