ГЕРБ обещават безлихвени заеми за саниране

Елица Мартинова 24 април 2013 в 11:09 2004 8

Владислав Горанов, зам.-министър на финансите. Снимка: БГНЕС
Владислав Горанов, зам.-министър на финансите. Снимка: БГНЕС

„Ако ГЕРБ е на власт с пари от бюджета ще бъдат гарантирани безлихвени заеми за саниране на жилищата и къщите“, обеща водачът на листите на ГЕРБ в София-област Владислав Горанов.

Средствата за санирането ще се отпускат от банки под формата на заеми, но лихвите ще се поемат от държавата. След ремонтните дейности, използването на топлоенергията в жилищата ще намалее с 30-40% и битовите сметки ще станат по-ниски, обясни бившият зам.-министър на финансите.

Той разкри още, че при втори мандат бившите управляващи възнамеряват да въведат видеонаблюдание в малките населени места. Контролът трябва подобри сигурността на местата, където няма ресурс за постоянно пребиваващи полицаи.

Горанов изрази увереност, че ГЕРБ ще успее да реализира плановете си, защото ще е първа политическа сила след изборите.

„ГЕРБ ще е първа политическа сила, но трябва да има мнозинство, за да направим стабилно правителство. "Атака“ обещава крайности и чудеса. ДПС не се интересува от интересите на хората. Тя стимулира страха на хората и има сигурни 40 депутати. БСП е силно изплашена да управлява при криза. Те са готови да се скрият зад бивш човек на СДС - Пламен Орешарски. Водачът на листата на БСП за София-област Корнелия Нинова също беше част от СДС. БСП не иска да застане с лице пред хората“, категоричен бе бившият зам.-министър на финансите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови