Куриоз: 'Ева квартет' не знаят, че проект с тяхно участие спечелил 53 000 лева от Председателството

OFFNews 13 декември 2017 в 10:47 11382 1

Кутлтурният афиш за българското председателство на ЕС, финансиран от министерството на Боил Банов, разбуни духовете със селекцията си на проекти.

За тях пръв разказа музикантът и общински съветник от СОС Венци Мицов във фейсбук профила си. Изброявайки някои съмнителни с качествата си проекти, Мицов е обърнал внимание и на одобреното предложение на фирма "Интерпартс" АД за улица със занаятчии, която ще бъде открита с музикална програма "с очакван партньор" - "Ева квартет".

Оказва се, че проектът е на несъществуваща в търговския регистър фирма, а специалните участници "Ева квартет" разбират задочно едва сега, че са гвоздеят в програмата. Те не знаят нито кои хора стоят зад "Интерпартс", нито са поканени са участие, а на всичкото отгоре са представени като джаз формация, докато в действителност изпълняват фолклорна музика.

За това разказва композиторът Костадин Генчев, който работи тясно с квартета, коментирайки написаното от Венци Мицов. 

Проверка на OFFNews показа, че в търговския регистър не съществува дружество "Интерпартс" АД, a само едноименно ЕООД, чиято дейност е търговия, туристически услуги и транспорт.

Проектът за улица на занаятите, на която ще се правят мартеници и ще се издават баджове с калигррафски надписи на кирилица на делегатите пред НДК, е преборил стотици други и е спечелил 53 900 лева финансиране.

Журито на селекцията засега се пази в тайна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови