Ексклузивно Изборът на нов патриарх ще е между Григорий Врачански, Гавриил Ловчански и Даниил Видински

САЩ изпращат координатора си за борба с корупцията в България

OFFNews 08 юни 2024 в 14:44 2813 4

флаг

Снимка Pixabay

Визитата на Ричард Нефрю е планирана за 14 юни

Американският координатор в борбата с глобалната корупция Ричард Нефю ще посети Австрия, Словакия и България в рамките на обиколка от 10 до 14 юни, съобщи пресслужбата на Държавния департамент на САЩ, цитиран от БТА.

От 10 до 12 юни в австрийската столица Виена координатор Нефю ще председателства 15-тото заседание на Групата за проверка на прилагането на Конвенцията на ООН срещу корупцията и съвместното заседание на Работната група за възстановяване на активи и Работната група за международно сътрудничество (двете работни групи са част от Конференцията на страните по Конвенцията на ООН срещу корупцията - бел. ред.).

Двете заседания ще бъдат първите на технически работни групи в рамките на американското председателство на Конференцията на страните по Конвенцията на ООН срещу корупцията, посочва пресслужбата на Държавния департамент. Ще се срещне и с представители на Службата на ООН по наркотиците и престъпността, а също и с такива на други държави членки и на гражданското общество.

На 13 юни координатор Нефю ще се срещне в словашката столица Братислава с правителствени представители, организации на гражданското общество и с представители на частния сектор, допълва пресслужбата на външнополитическото ведомство на САЩ. Там той ще обсъди усилията за борба с корупцията и ще проучи възможностите за задълбочаване на сътрудничеството.

На 14 юни в София, България, координатор Нефю ще направи ключово изказване по време на дискусионен панел в рамките на събитие, организирано от Базелския институт; речта му ще бъде посветена на инициативата Blue Dot Network ("Мрежа от сини точки") като рамка за подобряване на практиките в областта на обществените поръчки, се казва в съобщението.

Той ще се срещне и с представители на частния сектор, правителствени представители и организации на гражданското общество, за да обсъдят усилията им за ангажиране на частния сектор в укрепването на върховенството на закона.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    -885

    4

    nms

    08.06 2024 в 21:03

    Американците си говорят, корупцията си върви.

    200

    3

    демотиватор

    08.06 2024 в 18:01

    Губи си времето- тукана корупция нема!!!
    Шарлатаните(с) я пребориха наскоро! (ジ)

    405

    2

    Telluris Malus

    08.06 2024 в 16:14

    С хора от "Магнитски" няма да се среща. За разлика от някой политически субекти, които имаха парламентарно мнозинство, включващо такива. За Подмяната ми е думата.

    2104

    1

    Mateevk

    08.06 2024 в 14:47

    Предполагам ще се срещне с Пеевски най-вече.

     
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II