38-годишен мъж почина след сбиване в Стара Загора

Извършителят е излежал присъда за убийство

OFFNews 08 юни 2024 в 16:50 5617 0

полиция

Снимка БГНЕС

Полиция

Млад мъж почина след сбиване във вилна зона край Стара Загора. Окръжната прокуратура в града е привлякла като обвиняем мъж на 52 години за умишлено убийство.

Това съобщават на официалната страница на държавното обвинение. К.Г. е обвинен, че през вчерашния ден във вилна зона "Баритна мина", местност "Бойчо бунар", умишлено е умъртвил М.Г., на 38 г., съобщи БТА.

Сигнал за инцидента, че в двора на къща във вилната зона двама мъже се бият, е подаден към спешния телефон 112 вчера около 19:40 часа. На място са пристигнали полицаи, както и медицински екипи, които установили, че единият от двамата мъже - М.Г., е починал, като по главата му е имало следи от удари с твърд предмет - тухла и дървена вила.

Полицейските служители са установили извършителя на деянието - К.Г., в друга къща във вилата зона. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура - Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

К.Г. е бил осъждан за убийство през 1996 г., като е изтърпял наказанието си през 2014 г.

През вчерашния ден от полицията в Стара Загора съобщиха за друг случай, при който мъж на 29 години пострада след сбиване в павелбанското село Горно Сахране. Той е с травми в областта на лицето и комоцио, настанен е за лечение в Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Христо Стамболски" в Казанлък без опасност за живота.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Мъжете свършиха. Ще трябва и жените да хванем автоматите