Пътници посочиха на катаджии шофьор с 3,35 промила алкохол зад волана

Диана Варникова 26 юли 2022 в 19:34 5727 0

Дрегер

Снимка МВР - Пазарджик

Мъжът е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик.

Пътуващи в автомобил, който e спрян за проверка, са съобщили на пътните полицаи, че по шосето зад тях се движи неадекватен шофьор.

Поведението му направило впечатление на пасажерите, тъй като колата криволичела по пътя и създавала опасност за останалите участници в движението. Това разказа говорителят на пазарджишката областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Той допълни, че случаят е станал на входа на Пазарджик откъм Пловдив - по време на засилена проверка за превенция и контрол на водачите и за рисково поведение или нарушения на пътя.

Днес следобед служители от автопатрул при Районното управление на полицията в Пазарджик са спрели лек автомобил и пътуващите в него са ги информирали, че по пътя си са засекли неадекватен водач, който шофирал рисково и криволичел по пътя.

Униформените незабавно предприели действия, засекли приближаващата кола и я спрели за проверка.

Оказало се, че зад волана на лек автомобил "Форд" със софийска регистрация бил 43-годишен столичанин. Мъжът е тестван с дрегер от автопатрул на сектор "Пътна полиция" и уредът е отчел 3.35 промила концентрация на алкохол.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх