Григор: Поемам цялата отговорност за мача ми днес

OFFNews 23 януари 2018 в 13:44 5983 0

Снимка www.zimbio.com

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров сподели, че ще си направи позитивни изводи от отпадането на 1/4-финалите на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, от Кайл Едмънд. Българинът посочи сервисът като най-големия си проблем в Мелбърн.

Кайл заслужава цялото уважение. Той заслужи победата. Той работи толкова усърдно през изминалите месеци. Знам, защото играх с него няколко пъти. Поемам цялата отговорност за мача ми днес. Няма смисъл да казвам какво съм сбъркал, защото мога да седя и да си говоря, но заслугата е негова. Той е победителят.

Забелязах, че и той е малко уморен, търсеше малко повече печелившите удари. Понякога дори е по-трудно да играеш срещу такива опоненти. Може и да играеш добре, но те просто ще дръпнат спусъка няколко пъти, когато не очакваш, играят малко по-различно. Това направи той. Всичко се разви по негов план. Видях го как се подобрява през изминалите месеци. Постигна добър резултат.

Всички мачове ме изтощиха. Мисля, че от първия ден не играх добре. Отне ми време, за да вляза в ритъм. Срещу Ник (бел. ред. Ник Кирьос от Австралия) играеш срещу публиката, срещу него, срещу собствените си очаквания. Има много компоненти, влизащи в играта. В крайна сметка обаче бях щастлив, че поне намерих начин да победя. Но зад кулисите е това, което правиш, за да се чувстваш по-добре на корта, това те изчерпва доста.

Няма значение в каква форма съм, мисля, че психически бях уморен. С всеки мач опитваш неща, за да се подобриш, да си в по-добра форма и с по-добра нагласа. Днес просто не намерих начин. Има такива дни. Трябва да видя какво се случи. Чувствах се добре, но има и други фактори в момента.

Трудно е да скриеш разочарованието си. Така се чувствам, боли ме и трябва. Сега гледам рационално на нещата. Трябват ми няколко дни почивка и да правя неща, които не мога по време на турнира. Да оценя австралийското турне. Не беше лошо като цяло, но не беше и каквото исках. Позитивното е, че усещам, че през предстоящите седмици мога да се подобря.

Сега трябва да тренирам умно и да не прекалявам отново, но същевременно да се уверя, че намира ритъма си отново, намирам играта си и елементите ѝ. Това изисква малко работа, но ще мога да я направя и да се надяваме, че ще покажа по-добър тенис с напредването на годината.

Трудно ми е да приема, че този път стигнах до 1/4-финал, но трябва. Аз съм много критичен спрямо себе си. Винаги изисквам много. Когато не постигна планирана цел, унивам. Но това са моментите, от които съм се учил през годините, особено тук беше трудно, защото изгубих полуфинал. Трябва обаче да продължа. Да стана и да изтупам праха. Хубавото не тениса е, че винаги има следваща седмица. Можеш да играеш всяка седмица. Както обаче казах, става дума за това как играх мачовете и съм щастлив – нямах най-добрите си дни, но побеждавах и се борих. Тъжно е, че дойде краят. Винаги има надежда", каза Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови