Quantcast

Григор Димитров: За мен беше чест да играя такъв мач срещу Надал

OFFNews Последна промяна на 27 януари 2017 в 17:20 18445 0

"За мен беше чест да играя в такъв мач срещу Рафаел Надал", заяви най-добрият ни тенисист Григор Димитров след загубата от испанеца в 1/2-финалите на Откритото първенство на Австралия.

Българинът отстъпи след епична битка, продължила почти пет часа. По време на мача Димитров беше изключително позитивно настроен, като не позволяваше лош удар или загубен гейм да го разочароват. Така и след него сподели, че иска да се съсредоточи върху позитивните неща. 

"Никога не е лесно, когато загубиш подобен мач. Въпреки това съм доволен от много неща. Ще остана позитивно настроен и с високо вдигната глава", сподели най-добрият български тенисист на пресконференцията след двубоя. - В момента Рафа заслужава всички похвали, защото е такъв борец. За мен беше чест да играя в такъв мач срещу него. Това ми показва, че съм на прав път.

Опитвам се да взема всички позитиви от този месец в Австралия. Сигурен съм, че, поглеждайки назад към мача, ще видя неща, които е можело да направя по-добре.

Но мога да кажа едно - че се раздадох на корта. Горд съм от това. Горд съм от отбора ми, горд съм от треньора ми, от всички, които се грижеха за мен. Беше много напрегнато. Сега можем да отдъхнем малко преди отново да се заловим за работа."