Джокович: Никой не ме принуждава да играя тенис

OFFNews 10 май 2018 в 11:13 6005 0

Бившият номер 1 в световната ранглиста Новак Джокович продължава да изпитва сериозни трудности да се завърне към топнивото си, а поредното разочарование беше ранното отпадане в Мадрид след поражение от Кайл Едмънд с 6:3, 2:6, 6:3.

"Очевидно съм разочарован, че загубих този мач. Но мога да бъда доволен от прогреса относно нивото на моя тенис. Има неща, които очевидно не се получават добре за мен.

Но трябва да продължа да работя върху тях и да се моля, и да се надявам, че играта ми ще става по-добра, ще ставам по-добър с течение на мачовете. Особено на големи турнири срещу качествени играчи, трябва да прогресираш. Опитах, но очевидно не се получи. Дано се получи следващия път.

Не играх много мачове, но все пак играх срещу двама трудни съперници, трудни мачове. Има позитиви, които мога да извлека, макар да съм разочарован от ранното отпадане.

Не е дошъл краят на света. Играя този спорт от много години и съм имал много успехи. Винаги се опитвам да си напомням това и да бъда благодарен. В същото време, никой не ме принуждава да играя тенис.

Правя го, защото ми харесва. Искам да го правя. Щастливец съм поради този факт и именно от там идва силата ми. Докато продължавам да обичам спорта, ще продължавам да играя. Това е всичко", каза Джокович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови