Съдии до Борисов: Яне Янев да посочи кой му прати СМС-а

OFFNews Последна промяна на 21 януари 2016 в 12:55 7590 33

Съдии до Борисов: Яне Янев да посочи кой му прати СМС-а

Съюзът на съдиите в България изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, с което настояват съветникът му по въпросите с корупцията Яне Янев да обяви, кой му е пратил СМС-а в деня, в който ВСС обсъждаше скандала "Яневагейт". В писмото се посочва още, че премиерът трябва да излезе с позиция, с която да потвърди или отхвърли своята съпричастност към действията на Янев.

Според съдиите Яне Янев показва вмешателство в работата на съдебната власт, което се изразява в атаки и обвинения към председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и ръководството на Софийския градски съд (СГС). В същото време Янев разпространявал и копия от документи, които касаят управлението на СГС и твърди, че в Министерския съвет е открита приемна за сигнали срещу магистрати. 

Тъй като тези активности на Яне Янев остават извън вниманието на заетия с други задачи Висш съдебен съвет, на който е възложено от закона да отстоява независимостта на съдебната власт, се обръщаме към Вас и Ви приканваме да изразите отношението си към описаните действия на Вашия съветник, като или потвърдите, че те са съгласувани с Вас или се разграничите, като вземете необходимите мерки господин Янев да понесе съответната отговорност, се казва в писмото.

Ето и пълния му текст:

Повод за настоящото ни писмо е вчерашното Ви изявление, в което декларирате като своя принципна позиция ненамесата от страна на изпълнителната власт в дейността на органите на съдебната власт.

В последните дни е налице ситуация, която видимо създава впечатление за недопустима такава намеса, изразяваща се в активни действия на господин Яне Янев, легитимиращ се в своите изяви именно като Ваш съветник. Тези действия включват отправяне на атаки и обвинения към председателя на Върховния касационен съд, към ръководството на Софийски градски съд (СГС); разпространяване на копия от документи, отнасящи се до управлението на СГС; твърдения за открита приемна в Министерския съвет, където се събирали сигнали и данни за извършвани нарушения във функционирането на съдебната власт. Може би не е нужно изрично да напомняме, че принципът на разделението на властите изключва ангажирането на Ваши съветници в такива дейности, а действащото законодателство повелява, в случаи на сезиране на лица от изпълнителната власт със сигнали за неправомерни дейности на представители на съдебната власт, незабавно предаване на съответните материали не на медиите, а на органите, компетентни да извършат необходимите проверки – Висшия съдебен съвет или Инспектората към него.

Тъй като тези активности на Яне Янев остават извън вниманието на заетия с други задачи Висш съдебен съвет, на който е възложено от закона да отстоява независимостта на съдебната власт, се обръщаме към Вас и Ви приканваме да изразите отношението си към описаните действия на Вашия съветник, като или потвърдите, че те са съгласувани с Вас или се разграничите, като вземете необходимите мерки господин Янев да понесе съответната отговорност.

В смисъла на изложеното дотук Ви призоваваме и да направите необходимото Вашият съветник господин Янев да направи публично достояние източника на текстовото съобщение за случващото се на заседанието на ВСС на 14.01.2016 г., което съобщение впоследствие, по негови твърдения, той е препратил на Вас. Само по такъв начин би се установило съобразена ли е била с принципите на разделението на властите осъществяваната комуникация от господин Яне Янев с лице, работещо във ВСС и какви са били съображенията на участниците в тази комуникация да ангажират и Вас в нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2016 в 11:32

Това някак си е по-добре разкрива глисто пинокиев:

http://www.svobodata.com/page.php?pid=5007&rid=132

Между другото, инбредните депреси трябва да знаят, че въпросният бивш правосъден министър е "рашняк" по произход, по техните определния - "комунист в червата" само заради произхода си.
Христо Иванов всъщност е третият син на проф. Мария Бойкикева, дисидентка №1 по времето на комунизма и основателка на Клуба за гласност и преустройство заедно с Желю Желев.
Мария Бойкикева е родена през 1932 г. в Москва.
Родителите й са политически емигранти. Бащата Недялко Бойкикев заради изложбата “Белият терор в България” и други подобни акции е осъден от царското правителство. Емигрира в Германия, става основател на Нарстуд в Берлин.
Идва фашизмът и отива в Москва. Журналист, член на ВКП/б/. Загива в сталински лагер в Колима през 1937 г.
Майката Светлана Бойкикева е лекар, офицер от медицинската служба през Великата отечествена война, има бойни награди. След 9.9.1944 г. семейството се завръща в България. Майката работи във Военната болница като професор по физиотерапия.

21.01 2016 в 19:51

Кънчо,

За тоя сопол Пинокио Иванов, само полит-некролог ще напиша.
Но пък ще ти пусна линкче, към наркоманското му творчество, писано под трол-името му Христо Бойкикев.
Чети и се наслаждавай, какъв откровен наркоман в суицидна криза, ни промотират НеПеОшковците.

http://www.segabg.com/article.php?issueid=3019§ionid=20&id=0004902

НАЙС, а?

21.01 2016 в 17:10

Ама аз съм прохождащ поет, бе Антоне.
Ето още едно:
Хубавичка, сладка слива,
може лекичко да е космата,
но по-важно е да е...

Ха да те видим.
Това е посветено на ицко-сливко!

21.01 2016 в 16:37

Кънчо, Кънчо !
ТЪПАНАР едноклетъчен,
и едно стихче не мож' да сглобиш .

Радо моя, дупе гладко,
искам да те хапя сладко !
и в мишената Дълбока,
ази да си вкарам смока.

повече четете на :
snewstam.wordpress.com/2016/01/13/секс-скандалът-на-2016-г-кандидатът-за-пре

21.01 2016 в 16:13

На Рада

Дупе нежно, дупе гладко,
искам да го хапя сладко,
да го галя леко,
между бузките с пръстче
да проникна хич не меко
и докато инструмента влиза и излизаАнтоне, ти си нататък.

21.01 2016 в 15:46

Я, Антон от моя панталон !!!

21.01 2016 в 15:38

А редно беше да питат щом Борисов каза че жена и след това повтори казвайки колежка, че му е пратила смс-а да го питат защо излъга .. да попитат Яне жена ли е и ако не е защо сега поддържа друга лъжа!

Да попитат новия във ВСС годен ли е с тази 3-ка при дипломиране в свищовския университет!!!

С двойкари ли ще ни реформирате - какъв е тоя свищовски университет само полицайковци и мутри от него излизат Пеевски, Горанов...

21.01 2016 в 15:35

.

Спрете да ми ползвате ника, ваш'та мама едноклетъчна !

.

21.01 2016 в 15:33

anton 1,2 и 3 (моцарт, рада дълбоката и уятми гояж)

21.01 2016 в 15:31

Абе antone стига троли бе майка ти стара герберска! 100 коментара без смисъл написа за да размиеш мненията на останлите! Работиш за жълтите стотинки на престъпник и народен предател с прякор Тивката не те ли е срам бе отрепко нямаш ли малко достойнство!!!
 
X

Парламентът на живо