Бдение пред ВСС в подкрепа на Лозан Панов, гледат сигнал на Блиц срещу него (видео)

OFFNews 29 юни 2017 в 07:57 7123 3

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разгледа сигнал срещу председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов днес по сигнал на сайта "Блиц" за участие на магистрата в протест срещу изгонването на отец Паоло Кортези от Белене. 

Пред сградата на ВСС пък се организира бдение в подкрепа на Панов.  

Атаките срещу Панов започнаха непосредствено след като оповести СМС-а на премиера Бойко Борисов от януари 2016 година. От текста на съобщението до Панов стана ясно, че хора от ВСС информират директно Борисов за случващото на заседанията. Оповестяването на текста доведе до светкавична реакция на Борисов, който буквално нахлу в сградата на ВСС и държа реч пред членовете му. Тогава той упрекна Панов в амбиции, свързани с президентските избори.

Лайтмотивът за политическа кариера на Панов се поддържа и до днес от някои медии и от членове на съвета, гравитиращи около главния прокурор.

Особено очевидни станаха атаките срещу Панов след искането му ВСС да разгледа срещата на главния прокурор с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев. След като "кадровиците на Темида" отказаха проверка, индиректно Панов беше атакуван с поредица от искания за проверки - включително и пълна ревизия.

По-късно от Съвета излязоха с позиция, че Панов е направил недопустим опит за намеса в съдебната власт, като е изискал информация от няколко съдилища в страната за това дали и как са се състояли общи събрания на съдиите за избор на нови членове на ВСС.

Пред сградата на ВСС пък се разигра пърформънс с маскирани момчета, които хвърлиха агнешки главички на тротоара.

Все още не е отзвучал скандалът с развитите болтове от гумата на автомобила на НСО, в който се вози Панов. От него стана ясно, че прокуратурата, НСО, включително и премиерът имат обща позиция относно сигурността на високия клас "Мерцедес". А именно, че са ненадеждни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови