Заради войната се запознах с ''много интересни'' хора: Германският министър на отбраната понесе тежки критики

OFFNews 03 януари 2023 в 20:06 2386 2

Кристине Ламбрехт

Снимка Getty Images

Кристине Ламбрехт

Германският министър на отбраната Кристине Ламбрехт понесе остри критики заради видео с пожелания за Нова година, в което прави неуместен коментар за войната в Украйна на фона на празнична заря, предаде "Франс прес".

В 30-секундното видео министърът се появява в центъра на Берлин и говори за войната в Украйна на фона на пукотевиците на празничната заря за Нова година:

"Една война бушува насред Европа. Имах много интересни, особени впечатления", казва министърът и говори и за "много, много срещи с интересни и невероятни хора". А после допълва: "Заради това казвам едно голямо "мерси". Не става ясно към кого са адресирани благодарностите накрая, отбелязва "Франс прес". 

"Слова по повод Нова година, записани с телефон и едва разбираеми заради пукотевицата на зарята и липсата на микрофон, на един берлински тротоар, биха поставили в неудобно положение един кмет доброволец на германско село, а за един министър на отбраната на страна - членка на НАТО, това си е чисто и просто срамно", пише вестник "Билд".

"Съмненията за нейната способност да заема този пост съществуват от дълго време. Вече е време канцлерът да си направи изводите и да предприеме последващи действия", коментира "Тагесшпигел" гафа на министъра.

На пресконференция говорител на министерството на отбраната уточни, че става дума за частно видео, направено без официални средства и публикувано в акаунта на министъра в Instagram.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!