"Досиетата от Панама" вече достъпни за всички

OFFNews 09 май 2016 в 21:48 4497 2

Международният консорциум на разследващите журналисти публикува онлайн базата данни с документи, станали известни като "Досиетата от Панама".

Базата данни съдържа информация за близо 320 000 офшорни компании и обхваща около 40 години до 2015 г., регистрирани в 21 данъчни убежища в целия свят.

Първоначалният преглед на документите показва, че в тях фигурират данни за 50 компании, 117 лица, осем посредници и 102 адреса в България.

От консорциума уточняват, че в базата данни има напълно законни потребители на офшорни компании и тръстове и че ICIJ в никакъв случай не внушава, че някой е нарушил закона или е действал в противоречие с правилата.

Оттам допълват, че често има и съвпадения на имена, затова препоръчват да се проверява идентичността на всяко физическо лице или компания в архива.

Разкритите около 11 милиона документи на панамската адвокатска фирма "Мосак Фонсека" показаха как в големи мащаби се ползват офшорни дружества за прехвърляне на активи в непрозрачни територии с либерална данъчна фискална политика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

10.05 2016 в 00:07

Момент само да довършим наще предните, че се позабави разсекретяването им към четвърт век, пък явно още са ни важни и ги мятаме тез новите ...