"24 часа": Васил Божков също имал офшорки в Панама

OFFNews 28 април 2016 в 11:30 5851 7

Васил Божков

Името на хазартния бос Васил Божков също изплува от списъка с офшорки в Панама, съобщи "24 часа". През 2008 г. Божков е имал и други две фондации, регистрирани в офшорни зони, но ги е закрил през 2014 г.

Пред изданието той обяснява, че не си спомня какви планове е имал, за да ги регистрира, но вече няма нужда от тях. "Никой няма интерес да прави фирми в чужбина, ако може да ползва български. Сега в България данъците са идеални", казва Божков.

Бизнесменът поддържа само една от тях заради самолета си - било му по-лесно да поддържа машината си.  Самолетът е "Чалънджър CL 601" и струва около 9 млн. евро. Той е поръчан в завода на “Чесна Еър Крафт Къмпани” и е единствен на Балканите. Максималните места  са 16, но има варианти за по-малко седалки, на мястото на които може да се поръчат баня, легло и други екстри. 

По думите на Божков много хора са принудени да правят компании в чужбина, защото има случаи, в които, ако преведеш пари от България в някоя голяма банка по света, не ги приемат. "Не искам да уча политиците как да осигуряват условия за бизнес. Навремето се опитвах, но никой не се интересуваше", казва Божков, който през 2001 г. беше сред съучредителите на бизнес клуб "Възраждане" заедно с вече покойните Илия Павлов и Емил Кюлев, а също с Радосвет Радев, Борислав Дионисиев, Петьо Блъсков, Тошо Тошев, Георги Агафонов и др.

От името на бизнес клуба Божков участваше и в Съвета за икономически растеж към правителството на Симеон Сакскобургготски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

7

El Commandante

28.04 2016 в 20:46

"ако преведеш пари от България в някоя голяма банка по света, не ги приемат."

Левон Хампарцумян се е свил в ъгъла и плаче безутешно от обида и мъка...

11300

2

Танг

28.04 2016 в 12:12

И какво от това? Някой ще предприеме нещо срещу Черепа ли? Бих се изсмял, ако не беше толкова трагично...