14-годишна манекенка почина след изтощително модно шоу

OFFNews 30 октомври 2017 в 13:22 58991 0

Снимка Facebook

14-годишно момиче почина след 12-часово модно шоу в Китай, съобщи в. "Independent". Манекенката е издъхнала вследствие на менингит, пише вестникът. Тя е била и в състояние на пълно изтощение.

Влада Дзюба от Русия подписала тримесечен договор с местна модна агенция. По време на представяне на скъпоценни камъни припаднала и починала от "пълно изтощение" и менингит.

Малко преди да ѝ прилошее, Дзюба се обадила на майка си и ѝ казала, че се чувства зле.

„Обади ми се и ми каза, че се чувства изключително изтощена и иска просто да спи. Това явно е било в началото на менингита, после е вдигнала температура“, обяснява майката на Влада.

Момичето е получавало чисто 6.50 лири на ден. Китайската модна aгенция не платила здравната ѝ застраховка. Поемала самолетния билет, нощувките и храната.

"Влада имаше 16 различни ангажимента, докато беше тук, редовно имаше почивки и основно работеше по 8 часа на ден. Нейната програма беше много по-лека от тази на другите модели", обяснява Ценг Йи, изпълнителен директор на ESEE Model Management­.

Случаят повдигна въпроса за експлоатацията на млади момичета в модната индустрия и условията, в които са принудени да работят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!