Уволненият след разследване на OFFNews шеф от АЕЦ си признал за заплахите към полицай

OFFNews 23 юли 2017 в 08:59 7715 6

Уволненият шеф на охраната на АЕЦ "Козлодуй" Пешко Караджов си признал за заплахите към полицай през февруари тази година. 

Караджов бил наказан със забележка от шефа на АЕЦ, преди разследването на OFFNews да разкрие скандала, довел до остраняването му от поста началник на отдел „Физическа защита“ в атомната централа.

Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова по Нова тв. Тя уточни, че проверката по случая е доказала новите данни от клипа с наглото поведение на Караджов по време на управлението на служебния министър Николай Павлов. Весела Ванева, пиар на министерството тогава, разкри, че наредената проверка от Павлов тогава не завършила, заради смяна на властта. Караджов обаче излязъл в болнични от момента, в който министърът наредил проверка, до края на управлението му.  

Колегата ни Юлиан Христов, автор на разследването, определи в студиото случая като тип "Суджукгейт", визирайки скандала с депутата от ГЕРБ Живко Мартинов, чийто имунитет бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров, рекетирал бизнесмен от Добрич с 4 тона суджук, уж предназначени за Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

4

Новак

23.07 2017 в 10:50

А въпросната министърка във всяко изречение споменаваше премиера като върха беше като каза, че той е наредил уволнението. Такова нещо и при комунизма нямаше - този тип е нарушил закона, във всяка нормална държава този щеше да лежи на топло не защото премиерът е благоволил, а защото такъв е закона. А дали няма случаи, за които премиерът е бил по-толерантен?

21061

3

рамбо

23.07 2017 в 10:40

Признал си е това, което всички чуха и висяха и го изгониха, за да изгори като бушон, а останалото , което е вършил да не се разбере. Четохме на други места, че този "юнак" е дерибействал на много други държавни и общински служби от името на Герб. Това вече ще остане в тайна

29585

1

Izalina

23.07 2017 в 09:47

Той си е признал, но прокуратурата - не! Умилително.