Ранобудните излизат на протест срещу новия закон за МВР

OFFNews Последна промяна на 05 декември 2013 в 07:31 2401 19

Протест на ранобудните студенти на 20.11.2013г. Снимка: Сергей Антонов
Протест на ранобудните студенти на 20.11.2013г. Снимка: Сергей Антонов

 

 

"Ранобудните студенти" днес ще излязат на протест от 10 часа пред Народното събрание с искане за оставка и против приемането на новите поправки в закона за МВР.

"Обявяваме се против закона, защото се опитва да ни върне в едни недемократични времена.
Обявяваме се против закона, защото е поредното оправяне на сметки от страна на управляващите, но този път с целия народ и демократичните принципи.
Обявяваме се против закона, защото потвърждава незачитането на принципите за разделение на властите от управляващите."

Това пишат "ранобудните" във Фейсбук страницата на събитието. В него участие са потвърдили 1387 души.

В разгара на протестите в страната правителството на БСП и ДПС внесе в Народното събрание законопроект, който увеличава полицейските правомощия и връща духа на времето на доносници и репресии, в което полицията е милиция. 

OFFNews ще проследи на живо събитията в центъра на София чрез видео стрийм и репортерски включвания. 

Малко след 8 ч. тази сутрин в района на парламента има засилено полицейско присъствие. Площад "Александър Невски", който обикновено остава спокоен поне до 8.30 ч., вече е пълен с полицаи. Обичайно пустите по това време павета край парламента, където по-късно депутатите паркират колите си, вече бяха запълнени от спрени автомобили - вероятно на цивилни полицаи.

По ул. "Московска" също има много полицаи, но движението в района не е блокирано.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.12 2013 в 18:32

Студентче си, казваш, и като такъв, си нямал и нямаш проблем, с която и власт да била.
Е, колко време се следва в милиционерско училище, Атанасе. 2, 20, или 30 години. Идиот

05.12 2013 в 11:35

Демонстрация тука, демонстрация там. И после кво?

05.12 2013 в 10:36

Започва да става банално. Разбирам гнева на студентите, и аз съм такъв. Но се получава масимата- АЗ ОТ ВСИЧКО ЗНАМ И ВСИЧКО РАЗБИРАМ. Сега пък студентите са така запознати със законите за МВР че искат промени по него. Спрете се с глупостите, аз като студент ПО ВСЯКО ВРЕМЕ съм нямал проблеми с полицията, независимо коя власт е била, един гражданин ако е съвестен и си живее нормално, извинете ме ма дори и тоталитарен строй, пак трудно ще му ,,пречи полицията". Студентите не им е работа да измислят закони за МВР. Един съвет- искайте си промени в изборен кодекс и промени в образованието- НЕЩО КОЕТО НАИСТИНА ни интересува и което можем да променим. За нещата в МВР, икономически въпроси и т.н. за това си има политики, икономисти и др. Ако студентите започнат да ,,разбират от всичко", вече 25г. видяхме със това ,,ние знаем всичко" до къде го докарахме

05.12 2013 в 10:15

Без тоягите няма да стане! Ако някой изяви желание наистина в България да се състои революция, да пише, нека не се заблуждаваме, че с престъпната организация БКП можем да се борим с мирни средства.

05.12 2013 в 10:14

Анално разконсервиран, не ми е стила да правя метани. Не съм бил никога на държавна служба и не мечтая за такава. Харесва ми как квичиш като прасе в кочината. 25-ти наближава. И този път с нови капачки! Да няма бомбаж! Да ги тръкнеш с ножа отгоре, да прилепнат по-добре ;)

05.12 2013 в 10:12

Студентът Млъчков нека първо да завърши, а после да прави опити да анализира законопроекти. Щото и други хора са учили, четат и мислят и не желаят да ги вземат за канарчета. А за длъжността главен секретар: Тя е професионална, а не политическа (По дефиниция, уж, защото няма да има партия на власт, която да остави професионалиста на предишната власт, вместо да назначи свой професионалист). И е нормално , логично, политически оправдано и т.н. назначаването на длъжността да става от изпълнителната власт. Президентът на РъБъ е суперизмислена и само представителна институция, на която неоправдано, незаконосъобразно и противоконституционно се отделя много внимание и се приписват функции, които по Конституция липсват. Започна се така още от Желю Желев, макар че той не се натискаше много. Ама следващите след него много държаха на показността.
Предлагам на студента Млъчков да сравни, ама наистина и за себе си, действащия ЗМВР и законопроекта и да открие десетте разлики. За по интересно - да се порови в съответното законодателство на страните от ЕС. И да каже къде по закон полицията има задължение да предлага чай, кафе и кифлички на протестиращите. Обаче няма да му е интересно сигурно, защото в момента не е популярно да се казват истини.

05.12 2013 в 10:11

Е темата я наблюдавам - гледам НС на камерите и не виждам орките. Очавам щурма им. :) Но пресните шарани май ще объркат работата.
Земи един и за феевски. поднеси му едно печено шаранче в знак на благодарност :)

05.12 2013 в 10:08

Твое право е да започнеш или да престанеш да го уважаваш.
Но и двамата ИМАМЕ ПРАВО да узнаем какви ги е говорил въпросният на тази среща!
Искам да знам! А после всеки да си прави изводите.
Да напомня ли срещата му с турския министър на външните работи в пловдивската джамия!?
UFF-аджии, защо мълчахте и тогава?

05.12 2013 в 10:04

Не са простотии, Не съм Балкански. Направих ти кефа да се "обяснявам" кой съм. Втори път няма да има. Чети. Не познавам Балкански лично, не пиша от негово име, не пиша под която и да е статия с два или повече ник-а!
Това е факт, който не е отразен и пак научаваме за него под сурдинка. Защо се крие чехлЮ? Защо орките не качат видео за него и изказването му?
Кое е това, което толкова трябва да се скрие? Има ли какво да се крие? Този пребозал комсомолец е ли е БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ или е бутон за бързо набиране на телефона на банкянската филия с мас - "роско-президентчето"?

05.12 2013 в 10:00

Зика, (предполагам, че си ти, попитах те затова и предния път и приемам мълчанието ти за мълчаливо потвърждение) НИКОЙ НЕ МИ ПЛАЩА! ПИША С ИМЕТО СИ, ПИША МНЕНИЕТО СИ. НЕ СЪМ БИЛ ДО СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ, НЕЗАВИСИМ СЪМ, НЕ СЪМ ЧЛЕНУВАЛ В НИТО ЕДНА ПАРТИЯ. ПИШЕ СЕ ГИНКО, прилича много на мискинко (какъвто всъщност си!), така се надявам да го запомниш.
Та какво предлагаш Петре? Кажи ми ти КОНКРЕТНО КАКВО предлагаш! Стига с това #ostafffka!
Хайде, слушам те.