Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Протестът: ден №14 (видео)

OFFNews 27 юни 2013 в 18:55 8258 18

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

OFFNews проследи на живо вечер №14 от протестите срещу кабинета “Орешарски”.

На протеста дойдоха младоженци и техните кумове. Булката сподели пред OFFNews.bg, че веднага след сключването на брака им днес са се отправили към Министерски съвет, за да се участват в шествието.

Хронология на протеста:

22.15 ч. - София - Все още има доста хора на Орлов мост, но по-всичко личи, че 14-ият протест е към края си.  

22.00 ч. - София - Множеството се събира на Орлов мост. Хората си говорят на групички, насядали по тротоарите и на платното.  

21.55 ч. - София - Минавайки пред парламента, демонстрантите скандират "Утре на кафе"  и "Оставка" 

 

 

21.40 ч. - София - Шествието мина покрай централите на БСП и ДПС, след което се насочи към Министерски съвет и Народното събрание

21.15 ч. - София - Множеството вече е на бул. "Витоша"

21.10 ч. - София - Значителната част от демонстрантите се спряха пред централата на ГЕРБ и скандираха "Мафия"

21.03 ч. - София - В началото на шествието има човек с лопата. Той твърди, че всеки, който се движи пред него, е провокатор.  Край "водача" на шествието има около 15 негови познати, които спират по негова команда. Твърди, че не е от партия или движение, а просто искал да има ред в движението. 

21.00 ч. - Пловдив - Около 200 души се събраха за поредния протест срещу правителството на Пламен Орешарски и областния управител Венцислав Каймаканов. И тази вечер протестиращите за кратко блокираха Централна гара. По-рано днес те скандираха пред офиса на "Атака" в Пловдив и издигнаха плакати в подкрепа на медиите. Протестиращите в Пловдив призоваха утре всеки, който има възможност да бъде в София пред Народно събрание в 9:00 ч., за да може парламентът да бъде обсаден изцяло. Протестиращите се зарекоха също така, че в събота в 10:00 ч. отново ще блокират Централна гара, а в неделя отново в 10:00 ч. ще блокират магистрала "Тракия" в района на Пловдив. 

20:53 ч. - София - Демонстрантите преминават край Моста на влюбените

20.28 ч. - София - От Народното събрание шествието се отправя към Орлов мост, който вече е блокиран

20.20 ч. - София - Полицай стисна ръката на мъж, облечен със затворнически дрехи и надпис "Майстор Офшор". Полицаят каза на демонстранта, че ако пишело и "Цветанов", ще го хареса още повече

20.15 ч. - София - Мъж и жена в народни носии посрещат шествието край Двореца като живи статуи

20.01 ч. - София - Към 19.30 часа около 3000 протестиращи са пред Министерски съвет, твърдят от пресцентъра на МВР. Репортерите на OFFNews обаче съобщават, че обявената от полицията бройка е силно намалена. Към момента демонстрантите са над 10 000 души

19.55 ч. - София - Шествието потегля към парламента

19.46 ч. - София - Младоженци и техните кумове са на протеста днес. Булката сподели пред OFFNews.bg, че веднага след сключването на брака им днес са се отправили към Министерски съвет на протест.

19.25 ч. - София - На площад "Независимост" вече са се събрали няколко хиляди души. 

18.45 ч. - София - Трима младежи с надпис "Последният валс на властта" и маски на Сидеров, Местан и Борисов танцуват валс пред Министерски съвет

 

 

Днес администраторите на Facebook групата ДАНСwithme предупредиха: ще бъдат направени опити за остри провокации с цел протестът да престане да бъде мирен – не се поддавайте на призиви за агресия, не влизайте в сблъсъци, посочвайте провокаторите на полицията и ги изолирайте – силата на нашия протест е в това, че свободен и мирен, трябва да се запази такъв, за да постигне целите си.

#ДАНСwithme призова “органите на властта да осигурят мирното протичане на протестите, като изолират всяка възможност за провокиране на конфликт #ignorevolen”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!