Поход до централата на партия Възраждане: Фашизмът не е патриотизъм!

OFFNews 13 юни 2023 в 13:53 8584 2

Архив

Снимка БТА/Минко Чернев

Костадин Костадинов прескача загражденията пред парламента, за да стигне до симпатизантите си, които протестират с искане за сваляне на правителството на Кирил Петков, юни 2022 г.

В четвъртък се организира протест срещу "Възраждане" под надслов "Фашизмът не е патриотизъм". 

Събитието, което се организира в социалните мрежи, започва в 18:30 ч. пред президентството. Предвидено е и шествие, което ще мине през централата на партия "Възраждане" и ще стигне до Народното събрание.

"Недопустимо е един народен представител да решава кой има право да говори и кой не. Недопустимо е един народен представител да говори от името на целия народ. Недопустимо е един народен представител да обижда гражданите на България, заради това за кого са гласували. Нека покажем, че имаме гражданско общество. Всички, които вярваме, че в България има демокрация и сме част от Европа, нека се съберем пред президентството. Да покажем на Румен Радев какво мисли народът, от чието име той обича да говори. Нека покажем, че фашизмът няма място у нас", пишат организаторите.

Миналата седмица депутати от партията на Костадин Костадинов саботираха изказване от парламентарната трибуна на Явор Божанков (ПП-ДБ). От "Възраждане" се заканиха, че няма да позволяват изказвания да правят и Манол Пейков и Искрен Митев.

Свастики в центъра на София: еврейската общност реагира остро, държавата замълча

През почивните дни пък симпатизанти на партията спряха филм от програмата на София Прайд, а по-късно заведение за крафт бира, което бе поставило табела, че не обслужват привърженици на "Възраждане", бе надраскано с Давидова звезда и надпис "Jude". По други витрини на  ул. "Иван Вазов" се появиха черни пречупени кръстове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

2

Mateevk

13.06 2023 в 14:45

Ако тази сган не бъде забранена още сега, сме свършени!

345

1

Джендо Джедев

13.06 2023 в 14:08

Манол яко е жегнал Костя "Късото" Копейкин с изказванията си. А явно и гаджето на Костя - гелосаната кукла Цончо - също се е разпознал в "меките китки". Голем смех, баце! :D
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки