''Възраждане'' попречиха на Явор Божанков да се изкаже в парламента (видео)

След сблъсъците между ПП-ДБ и "Възраждане" от миналата седмица Костадинов се закани, че няма да допускат Манол Пейков или Божанков до трибуната

Ружа Райчева 07 юни 2023 в 13:44 2670 3

Групата на

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Групата на "Възраждане" попречи на Явор Божанков да се изкаже в парламента

Парламентарната група на "Възраждане" попречи на депутата от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков да вземе думата от парламентарната трибуна и осуетиха изказването му. 

Божанков направи опит за изказване след гласуването на кандидатурата на Делян Пеевски от ДПС за член на конституционната комисия. В този момент депутати от "Възраждане" го наобиколиха около трибуната и му попречиха да говори. Въпреки че квесторите в залата се намесиха, се наложи председателят на Народното събрание Росен Желязков да обяви 20-минутна почивка. 

На 1 юни в пленарната зала се стигна до физически сблъсъци между депутати на ПП-ДБ и "Възраждане". След това председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов се закани, че оттук нататък неговата група "ще сваля" Манол Пейков и Явор Божанков (ПП-ДБ), щом те се качат на парламентарната трибуна. Тогава Пейков коментира, че нито той, нито Божанков ще се притесняват да излизат на парламентарната трибуна. 

Днес става ясно, че "Възраждане" имат намерение да изпълнят "обещанието си". Това е първият път от сблъсъците насам, в който Божанков или Пейков взимат думата. 

По време на почивката съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира, че Явор Божанков отново ще излезе на трибуната, когато се поднови заседанието.

Малко по-късно Кирил Петков влезе в стаята на "Възраждане" в парламента, където стоя кратко, защото се скара с Костадин Костадинов.

След почивката Георги Георгиев, Славчо Крумов, Деян Николов, Емил Янков, Костадин Костадинов и Стоян Таслаков получиха порицания от Желязков. 

След като Явор Божанков отново взе думата, "Възраждане" отново излязоха и го наобиколиха. 

Желязков заяви, че това, което правят "Възраждане", е противоконституционно и че отстранява Костадинов от залата. Лидерът на "Възраждане" отказа да напусне. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

3

ob1

07.06 2023 в 17:55

Абе квесторите и охраната що не ги ошамарят тия късопишковци с меки китки?!? Докога ще се оставят група шебеци да се правят на интересни?

1000

2

Kokoshkov

07.06 2023 в 15:58

Това не са депутати а примати. Кой си ти бе, Костя?? Парламента да не е на татко ти? Народните представители говорят от името на избралите ги. Та да питам, ти ли ще ми отнемеш думата, дивак?

1935

1

Муню

07.06 2023 в 14:22

Браво на "Възраждане". Все така напред към упадъка си!
Нарушавайки конституцията вървите към обявяване на незаконна партия. Ще настъпите мутиката!
Тъпаци!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!