Бургаски полицаи са привиквани заради протестите

OFFNews - Бургас 05 ноември 2015 в 20:07 3618 4

Снимка OFFNews

Полицаите спряха пътя и на тяхна кола при днешното масово пресичане на пешеходна пътека в Бургас

Служители от МВР в Бургас са привиквани, за да дават обяснения за участието им в протестите снощи. Това съобщи Генади Тенев от местния полицейски синдикат. Думите му, макар и неофициално, бяха потвърдени и от няколко протестиращи днес. 

Може би и поради тази причина тази вечер едва около стотина полицаи, пожарникари, надзиратели и служители към съдебната охрана излязоха на пл. „Тройката” в морския град.

Обсъждаме промените, които орязват нашите социални компенсации, коментира Тенев. От синдиката разпространиха и съобщение, че спират с организирането на протести в града. Причината е, че едва ли не са били обвинени заради блокирането на движението по една от бургаските улици вчера.

Затова се събираме, да си говорим, на по цигара, защото в заведенията е забранено да се пуши, коментираха синдикалисти.

Полицаите са останали обидени от ресурса, впрегнат в това да се разпитват и следят дали и кога ходят на протести. Кой, тогава, се бори с престъпността? - питаха служителите в МВР.

След това 50-ина протестиращи се насочиха към същата пешеходна пътека на ул. "Христо Ботев", която снощи пресичаха бавно, в продължение на 20-ина минути. Днес повториха своеобразния флашмоб, но след намесата на началника на областната дирекция и на униформени полицаи автомобилното движение бе спряно в този участък, докато протестиращите се разотидат.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови