Жельо Бойчев: БСП не се разграничи от корпоративния модел на управление

OFFNews 15 юни 2014 в 10:28 3871 2

Жельо Бойчев

Разбрахме, че се нуждаем се от значима промяна и това трябва да е много ясен знак към избирателите ни - че сме разбрали какво са ни казали на 25 май.

Това обяви пред БНР Жельо Бойчев, депутат от БСП.

Според него промените трябва да са в персонален и в съдържателен план - в ръководството и в начина, по който се вземат решенията и се провеждат политиките. Смяната на един или друг човек, без да сменим подхода на работа, не носи нищо, уточни.

Според него един от големите проблеми на партията му е бил, че не са успели да се разграничат от корпоративния модел на управление.

"При управлението на ГЕРБ имаше определени връзки между политическата и изпълнителната власт и бизнеса. Ние поехме ангажимент, че можем да сложим край на всичко това, но не успяхме да го направим", призна Бойчев.

Относно не състоялата се оставка на кабинета, Бойчев заяви, че няма как премиерът да подаде оставка и да се влезе в рулетката на връщане на мандати. Отговорната позиция е да седнем и да договорим датата, каза социалистът. 

Той каза още, че преди предсрочните избори БСП ще има конгрес, на който ще бъде определен и коалиционният формат на управлението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!