Quantcast

Станишев протегна ръка към Борисов "за доброто на България"

OFFNews Последна промяна на 14 юни 2014 в 22:27 19542 50

Трябва да се мисли кое е добро за България. Диалогът е необходим, на основата на политически приоритети за страната. Когато говорим за стабилност, отговорността на големите партии е най-голяма.

Това заяви пред БГНЕС Сергей Станишев по повод на интервюто на Бойко Борисов за вестник "Преса". В него лидерът на ГЕРБ заявява: "Една държава, в която БСП и ДПС управляват, е разделена. Една държава, в която само ГЕРБ управлява, също е разделена. Аз си давам сметка за това".

Имаме много различия с г-н Борисов и с партията ГЕРБ през всички последни години, но не мога да не се съглася с тази констатация в голяма степен. Това показва държавническо мислене, заяви Сергей Станишев.

Той е на мнение, че "от 2009 г. наблюдаваме едно голямо разделение в обществото и хората са изморени".

Те са изморени от постоянната конфронтация между политическите сили и най-вече от безплодността на тази конфронтация в редица случаи. Очевидно е, че диалог е необходим, подчерта лидерът на БСП.

Според него най-важното за България в този момент е стабилността и да се изработи перспектива за държавата, икономиката и най-вече за хората.

Станишев твърди, че "след европейските избори и в Европа има достатъчно ясно разбиране, че за нея е необходима стабилност и перспектива".

В момента предстоят разговори в Европейския съюз за функционирането на Европейския парламент, за бъдещата Комисия, така че България в някакъв смисъл се намира в подобна ситуация – как да се очертае бъдеще за следващия период. Тук няма място за високомерие, от който и да е политик или от самоцелен инат. Диалогът е необходим, на основата на политически приоритети за страната. Когато говорим за стабилност, отговорността на големите партии е най-голяма, подчерта Станишев.

Трябва да се мисли кое е добро за България. Има два пътя за стабилизиране на ситуацията: 1. избори; 2. разговори в рамките на този парламент. Трети път не виждам в момента, каза той.

Станишев още веднъж подчертава, че "БСП винаги е готова за диалог".

"Всички носим немалка отговорност за разделението и умората в страната", заяви той.

Според него диалогът е необходим "при всички случаи - независимо дали ще се отиде на предсрочни избори или не."

"Ако погледнете през последните години, всяка година в България има избори, има тежки кампании, в които има най-вече политическа риторика и взаимни обвинения. Все по-малко съдържателна политика има в политиката. За съжаление", констатира Станишев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.06 2014 в 14:58

"Протягаш ми ръка, а в нея виждам само пръст от лапата на Мордор. Жесток и студен!"

16.06 2014 в 00:21

Станишев каза: Аз имам мисия - ГЕРБ е империя на злото, аз трябва да се боря с нея. Станишев каза: ГЕРБ доведе хората до мизерия.А на Бузлуджа каза:Не на реваншизма. Много години наред от 90-те досега в България са налице политически, икономически и медийни задкулисия и олигархия, които вечно чертаят своите сценарии, които за сметка на хората прокарват своите интереси. Това са същите, които създадоха проекта "Бойко Борисов". Същите сега казват - имаме нови идеи и проекти, а хората ги наричат Реформаторски блок, добави Станишев. - След като 2000 агресивни протестиращи обсадиха парламента, държаха 120 души заложници, мятаха камъни, търсиха сблъсък с полицията и кръв, ми се обадиха десетки хора и казаха: стига сте търпели това безобразие. Искаме да пренесем Бузлуджа в София. ТА КАКВО РЕЧЕ СЕГА,СТАНИШЕВ?....

15.06 2014 в 21:22

Айде, крайно време е бившите комунисти- деца на ЦК и на обслужващия персонал на ЦК да се прегърнат и ццалунат...

15.06 2014 в 20:57

Спасението за България е двамата - Бойко и Серж - да слезат от кормилото на своите партии, да се обединят и ДПС само да стои в парламента!

15.06 2014 в 18:42

"Очевидно е, че диалог е необходим, подчерта лидерът на БСП."
Да, необходим е сериозен диалог за това да се държи БСП/БКП поне едно десетилетие далеч от властта!
След това, ако са станали нормална и демократична европейска партия, ако са заклеймили комунистическия тоталитаризъм, ако са осъдили комунистическите престъпления, ако са престанали да бъдат троянското магаре на Русия в България, Ако престанат ад подкрепят мракобесни режими и диктаторчета от рода на Милошевич, Кадафи и Асад, ако са се отказали от демагогията ..., тогава може и да се помисли.

15.06 2014 в 18:33

Тука го виждам така аз... Станишев под вода и само ръката му се подава навън и се моли Борисов да го хване....
Макар и да го наречем удавник... той си прибра милионите и може си живее старините спокойно!

15.06 2014 в 17:43

Много хубаво е казано за да е вярно.Сега се казват толкова неща,че се объркваш кое е вярно и кое не.Който го казва мисли ли го.То може да стане, но дали.Е дано поживеем още, че да видя

15.06 2014 в 17:24

Ne si roden v na6ata strana, imeto ti e 4ujdo .ne si dal voini6ka kletva. ne si u4il tuk, do predi nikolko godini be6e RUSKI grajdanin!!!!!!! Kakvo ima6 obsto s nas BALGARITE ti drugary aaaaa ??????

15.06 2014 в 14:16

„най-важното за България в този момент е стабилността и да се изработи перспектива за държавата, икономиката и най-вече за хората“.
А какво правихте за стабилноста, преспективата, икономиката и за хората през тези 25 от „ПРЕХОДА“ бе политически инвалид?

„как да се очертае бъдеще за следващия период“. Имаш на предвид как да продължим да сме в ГЮВЕЧА може би и да лапате и следващите 25 години.


"БСП винаги е готова за диалог" Винаги сте били и ще си останете продажници, манипулатори и подлоги готови за ДИАЛОГ дори с дявола стига да ви носи лични облаги и ВИНАГИ нещастие за народа ни.

„ Все по-малко съдържателна политика има в политиката“ Измислени, необразовани, некадърни отрепки в България се наричат и представят за ПОЛИТИЧЕСКИ лидери в страната ни. При този факт как би могло да има „съдържателна политика“? Политиката е наука и изкуство което липсва на всички партий и политици от прехода! Вие сте политическите ГРОБАРИ на България написали и пищещи най позорната и история. НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ЗАСЛУЖАВАЩИ СМЪРТНИ ПРИСЪДИ! Бъдете сигорни ВЪЗМЕЗДИЕТО ще ви настигне, а тогава дори бог да е готов да ви прости, НАРОДА НЯМА ДА ВИ ПРОСТИ!

15.06 2014 в 14:15

Препоръчвам на всички,
целокупно,
една клизма
à la "Dreamcatcher"