Зеленогорски за Кънев: Не се отварят всички фронтове без армия да ги покриеш

OFFNews 29 май 2016 в 12:16 5536 5

Снимка Архив

На президентските избори предстои класически сблъсък ляво-дясно и е добре още на първи тур да има единен кандидат на мнозинството. Очевидно е, че има преформатиране в левицата и желанието й е да се бори за спечелване на президентските избори и да обърне мача, тоест президентските избори ще са тестът за предсрочни избори у нас. 

Това каза съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски по БНТ. Той посочи, че има шанс ГЕРБ, РБ и Патриотите да излязат с общ кандидат за президент, защото това ще препотвърди управляващото мнозинство и би гарантирало, че след президентските избори този път ще продължи.

Зеленогорски не изключи като следващ варианти и обща кандидатура на партиите от ЕНП, както и самостоятелен кандидат на РБ, но уточни, че кандидатурата е въпрос на три стъпки: първо да се постигне съгласие за политиките на президентския мандат, след това да се уточни профилът на кандидата и накрая да се номинира човек, отговарящ на този профил.

Преговорите ще са тежки и сложни, но ще дадат успех още на първия тур, категоричен бе Зеленогорски за общ кандидат на мнозинството и каза, че е добре партньорите да не поставят под риск дясната кандидатура и да осигурят достатъчна подкрепа за победа още на първи тур, за да няма изненади, които помним от историята. На левицата ще й е по-трудно, отколкото на нас, подчерта още той. 
По думите му мнозинството се справя добре в секторите финанси, икономика, образование, здравеопазване, отбрана, евроатлантическа ориентация, намаляване на дефицитите в енергетиката и мандатът на този кабинет трябва да се завърши. Направиха се промените в Конституцията, тръгна съдебната реформа, предстои да се приеме важна част от законите в съдебната власт, да мине антикорупционният закон, да направим по-ефективно действието на КФН, КЗК – все тежки реформи, които повече от 20 години не са направени. Зеленогорски акцентира върху резултатите на Меглена Кунева в образованието и антикорупционния закон, като добави, че ако законът не се приеме, РБ ще преосмисли подкрепата си за мнозинството. Това е границата, която ние няма да си позволим да преминем, категоричен бе Зеленогорски. 

За РБ той каза, че е сложна конструкция, която обаче дава добри резултати. Имаме 4 областни кмета, а БСП няма нито един. Изпитвам съмнения обаче кой какви цели си поставя в РБ. Ако аз искам да развивам Блока, има колеги, които искат той да умре и да изградят нещо ново върху неговия труп. Не толерирам това, защото съм виждал опитите за убийство на СДС, после на Синята коалиция, сега няма да гледам пак същото спрямо РБ, защото това е последният шанс за обединение на автентичното дясно у нас, категоричен бе Зеленогорски.

Не се отварят битки по всички фронтове, без да имаш армия да ги покриеш, коментира още той на въпрос за критиките на Радан Кънев към РБ и ДСБ. Попитан за НПСД и БЗНС съпредседателят на ПГ на РБ каза, че не трябва да се правят внушения относно тяхната принадлежност към мнозинството, защото имат действащи министри, заместник-министри и областни управители. 

За Изборния кодекс Зеленогорски каза, че промяната с 35 секции в държава, независимо дали страната е в ЕС или не, е даване на шанс за държавата да контролира честността на вота и да не допуска нарушения като гласуване на един човек за 29 секунди, което на практика е невъзможно, но се случи на много места на предходните избори. Държавата трябва да защитава национални си интерес, категоричен бе той и добави, че решението дава възможност да се увеличат секциите в редица страни по света.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

4

Blagodatka Dushanova

29.05 2016 в 19:58

Съжалявам,че още "държа "думата,но имам предложение към Радан Кънев -ДСБ да се яви сама на изборите,вярно е ,че са "малки",но по-добре сами и "чисти" отколкото обединени с предатели.Не винаги голямото обединение е гаранцията да бъде подкрепено от "голяма армия"...

13340

3

Blagodatka Dushanova

29.05 2016 в 19:46

Не ми стигнаха редчетата...Радане,какво ще кажеш за предателите и "доносниците" от сдс?И с тях ли ще правиш "автентичното" дясно обединение?...За какво ли си задавам тук тези въпроси,като знам,че той може да не отвори ОФнюз и няма да ги прочете...Ще опитам във ФБ...Спомням си за едни президентски избори,когато бяха "Синята коалиция"-сдс се обединиха с един куп партиики уж десни и се регистрираха тайно ,като изключиха ДСБ!Тогава техният кандидат (румен христов)събра със зор 1,8 процета!...Това са сдс!

13340

2

Blagodatka Dushanova

29.05 2016 в 19:29

И Найден Зеленогорски започна да обяснява като борисов-на всякъде вижда реформи ,които вървели ,ама били тежки...Къде ги вижда тези реформи?И в правосъдието ги няма,и в здравеопазването са хилави ,за МВР няма да говорим-там "мрън,мрън" се прави на полицай,но реформи няма!Ако Радан Кънев се съгласи да се явят на президентските избори с общ кандидат ,който и да е той,аз няма да гласувам за това фалшиво уж дясно обединение!Нито маскираните комунисти като гербарите са десни,нито дбг са десни(доста съм се чудила Зеленогорски какво прави в тази партия!Но след днешният му коментар вече престанах да се чудя!)...Какъв "десен"кандидат,кого ще обединява!Ако герб и дбг са в това "обединение" няма да гласувам за тях!