Венета Маджистрели от Глас народен: Подкрепям Кьовеши за европейски главен прокурор

OFFNews 12 май 2019 в 10:07 1622 0

Снимка Глас народен

Венета Маджистрели

Лаура Кьовеши категорично трябва да стане европейски главен прокурор, смята Венета Маджистрели - водач на листата на "Глас народен" за европейските избори на 26 май.

"За мен Кьовеши е личността, която най-много заслужава. Нека да кажа , че нещо, за което г-н Борисов се определи против - със сигурност знайте, че обратното е правилното решение", добави тя.

Позицията си кандидатката изрази в интервю за Дарик радио, в което отговори на блиц-въпроси по актуални европейски теми.

"ЕС не трябва да има обща емиграционна политика. Това е решение на отделните държави. Оттам идват големите разделения. За мен много по-добър избор е отделните държави да бъдат оставени еднолично да решават. Мисля, че това би намалило сблъсъците и крясъците, които се получиха по въпроса за мигрантите. Против квоти съм", заяви представителката на "Глас народен".

Тя отговори и на въпрос трябва ли ЕС да въведе визи за гражданите на САЩ, ако не бъде свален безвизовият режим за гражданите на България и още няколко държави от ЕС. "В момента това е въпрос на национални политики и ако миграционните политики останат в ръцете на отделните държави, те ще си решат искат ли визи или не искат. Нека само не се търгуват икономически интереси за визи. Казвам го по случая в Канадското споразумение. А когато България стане част от Шенген, може би ще има един такъв момент, в който автоматично ще можем да решим този проблем."

Маджистрели обяви, че не подкрепя пакета "Мобилност", предложен от френския президент Еманюел Макрон, защото мерките ще отслабят българската икономика и ще изолират транспортния сектор.

Тя се обяви и срещу въвеждане на европейска минимална заплата, защото тя със сигурност ще бъде над нивата на минималното заплащане в България. Това би изправило собствениците на малки и средни предприятия у нас пред невъзможност да достигнат бързо тези нива. В резултат или заплатите ще се намалят, или хората ще започнат да работят на черно, коментира Венета Маджистрели. Вариантът да се достигнат европейските нива според нея е да се даде свобода на икономиката, за да продължи тя ръста си.

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови