Триото: Протестиращите не са наивници. Не вярваме в комичните изявления на Борисов

OFFNews Последна промяна на 15 август 2020 в 15:27 7802 8

Опитът на автократа Борисов и присъдружния на Пеевски Гешев да си спечелят още политическо време, злоупотребявайки с ясните обществени реформи, поискани от протестиращите, са поредната лъжа, с която никой няма намерение да се съобрази.

Това се посочва в изявление на "Отровното трио", провокирано от вчерашното  обръщение на министър-председателя.

Протестиращите граждани не са политически наивници и всеки, който се опитва да ги раздели или подведе, ще носи отговорност пред историята на България и пред поколенията след нас, категорични са Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Публикуваме пълния текст на изявлението им:

"Това изявление е предназначено за всички, които в продължение на 38 дни не разбраха или се правят, че не разбират исканията на протестиращите граждани.

Първо: Оставка на Борисов означава не просто оттегляне на физическото лице Бойко Методиев Борисов от власт, а оттегляне на ГЕРБ от управлението и премахване на методите, с които управляват. Това е желание, валидно за всяко едно правителство, което си позволява по същия престъпен начин да третира и обижда българските граждани. В краткосрочен план това означава предсрочни избори. Никой няма да води дебат с власт, загубила окончателно доверието на гражданите!

Второ: За да има доверие в изборния процес се налага служебен кабинет, като преди това се гарантира машинно, дистанционно и електронно гласуване. Част от гаранциите за честен вот е премахване ръководствата на „Информационно обслужване“, ГРАО и редица други ведомства, пряко ангажирани с покупката и фалшифицирането на изборите. Очевидно е, че кабинет, обслужващ мафията, не може да гарантира почтеност в изборния процес.

Трето: Оставката на Гешев сега и предстоящите промени в Конституцията, подготвени от едно ново Народно събрание, означават ясно, че въпросът не е просто в премахването на един главен прокурор, а е свързан с проблеми като единоначалието в прокуратурата, невъзможността всеки прокурор да взема сам решения и да носи отговорност за тях, както и пълната безконтролност на главния прокурор. Т.е. всеки кандидат за доверието на гражданите трябва да декларира, че не е готов за конюнктурни или исторически компромиси, а обещава предварително да подкрепи предложенията за изваждане на прокуратурата от съдебната система.

Ние не вярваме в комичните изявления на Борисов за 6-месечно привикване на главния прокурор в парламента, защото самият той не уважава Народното събрание и свръх овластените главни прокурори ще правят същото.

Намалението на мандата на държавния обвинител също не реформира системата.

Грижата на Борисов за доброто функциониране на съдебната системата е видно дори по простия факт, че мандатът на главния инспектор и всички съдебни инспектори към Висшия съдебен съвет е изтекъл преди няколко месеца. Грижата на „реформатора“ Борисов по тази процедура отдавна трябваше да е започнала и приключила.

Толкова за „върховенството на закона“ в днешния му вид.

Председателят на Върховния касационен съд още през 2017-та в среща с държавния глава заяви, че е важно изваждането на прокуратурата от съдебната власт и поставянето й като равно отдалечена институция. Той декларира, че е важно свикването на Велико народно събрание.

Опитът на автократа Борисов и присъдружния на Пеевски Гешев да си спечелят още политическо време, злоупотребявайки с ясните обществени реформи, поискани от протестиращите, са поредната лъжа, с която никой няма намерение да се съобрази.

Протестиращите граждани не са политически наивници и всеки, който се опитва да ги раздели или подведе, ще носи отговорност пред историята на България и пред поколенията след нас."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

8

Жоро Петров

16.08 2020 в 16:02

Кои сте тия протестиращите? М? 1000 човека на кръст. Които разказвате играта на двумилионен град. Вашите цели не са моите - да преча на хората. Борисов да си ходи, отдавна трябваше. Вземете и вие да се дигнете от кръстовищатата. Това трио е от същия дол дренки като ББ. Аз също имам права - да се придвижвам свободно. Тия дето сте на орлов мост, барабар с новодошлите тъмнозелени, ми ги отнемате.

4399

6

Име на профила

15.08 2020 в 20:37

Това е ново. За разлика от последния месец имаме присъствие само от платени и по някой облажил се.

С или без дезинформация порцелановата маска се пропука, дори западните им "съюзници" ги наричат с истинските им имена. На всички им е ясно, че записите и снимките са истински, и че олигархията и външните интереси държат истинската власт тук.

Да, изгониха куп олиграси, не споря, че са такива. Но именно техните господари ги създадоха, и сега просто станаха неудобни. Останалите шишита и пишита начело с наследниците на генералите са си все още тук. Време е да ги пратим в миналото!

2900

5

nrb

15.08 2020 в 19:25

Не се притеснявайте за тея тримцата. Те вече са подсигурени финансово за следващите 50 години.

3000

4

General Failure

15.08 2020 в 18:01

Направо ми дожалява за тях. Не е лесно да си подлога. Дано парите си струват.

12622

3

TOR

15.08 2020 в 18:01

ОТРОВЕНОТО трио...

1894

2

Sashkavas

15.08 2020 в 16:20

Взехме едни пари напред и сега Черепа, ще направи направи главите ни меки ако не си свършим работата. Аре, бе Боко не се излагай, че иначе ще стане лошо ...

12622

1

TOR

15.08 2020 в 16:09

Малката водка и голямата водка с техният плиятел гроздова догоре... и Фсичко това, гарнирано по дубайски мурафет...