Quantcast

Сидеров: Не фантазирам за 500 лв. пенсия, става с поправка в бюджета

ОFFNews Последна промяна на 20 февруари 2014 в 08:16 4506 42

Волен Сидеров
Волен Сидеров

Мерките, които предлагам спешно да гласува парламентът, не са популизъм. Минималната пенсия може да стигне 500 лева с една поправка в бюджета, пари има, трябва само желание да се подобри животът на българите. Парите могат да се осигурят например от отменянето на плоския данък и от развалянето на концесията за златодобив - оттам могат да дойдат милиарди печалби.

Това обясни лидерът на "Атака" Волен Сидеров в студиото на bTV в коментар на 10-те условия, които постави за оставане на Народното събрание.

Сидеров не посочи конкретен срок за изпълнение на тези мерки и каза, че всички до една му се виждат реалистични. Макар "10-те условия" да звучат ултимативно, днес националистът смекчи тона и акцентира, че по-скоро очаква промени в рамките на настоящия кабинет. Той призова премиера Пламен Орешарски да се отърве от политическите партийни решения и назначения, като например махне областните управители на ДПС, и да започне да управлява като технократ и експерт.

"Ако това правителство има желание да подобри живота на Българите, ние нямаме основание да искаме предсрочни избори", посочи Сидеров.

Запитан на няколко пъти докога дава срок на НС да изпълни условията му, накрая той каза, че очаква "до края на парламентарната сесия през лятото поне да се покаже воля, че те ще бъдат изпълнени".

"Вие (bTV - б.р.) сте влиятелна медия. Ако направите така, че да бъда министър-председател, ще ви покажа как ще стане", отговори Сидеров на въпрос как смята, че мерките му могат да бъдат реализирани. "Рязкото вдигане на пенсиите ще доведе до по-голямо потребление, това е азбучна истина в икономиката, макар да не съм икономист", обясни той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.02 2014 в 21:47

Хората, които явно спрели с математиката още в трети клас може би му вярват на приказките за МРЗ 1000 лева и пенсии по 500 на фона на 1/3 от народа - пенсионери и 1/4 от работещите - заети в държавни служби и предприятия.

Въобще, хората, които му вярват за нещо, имат нежда от помощ...

20.02 2014 в 18:08

до on
ма зарежи ги тия нина маркова и там другото нещо... не виждаш ли, че не могат да минат теста на тюринг

сидерака харчи на поразия да му мият лайната и тия дето го правят са два пъти по курви от него.

20.02 2014 в 18:03

Не съм съвсем сигурен, но не е ли съвсем глупаво долната граница на пенсията да е по-висока от минималната работна заплата? Ако има пари, не е ли по-добре да се повиши стандарта на работната ръка първо, на тези, които могат да направят нещо за държавата, и после да се повишават пенсии?

Разбира се, знаем защо тоя говори за пенсии - основната избирателна активност на следващите избори пак ще е от старци, по-важно е говоренето на неща, които биха се харесали на тях.

20.02 2014 в 18:01

"Който си искам",
Кажи ми едно-единствено нещо, което да е казал и да го е направил! Защото за толкова години в политиката два пъти е крепял правителства, вторият - особено осезаемо. И въпреки това не е оказал натиск да се изпълни дори едно от обещанията му. А за безумието в някои от тях да не говорим... Съдете го по думите, не по делата..

20.02 2014 в 17:31

Вярвам в идеите на Волен Сидеров и ги подкрепям. Хората имат нужда от по-добър начин на живот,а най-малкото ,което заслужава по-възрастното поколение е спокоен и достоен начин на живот.

20.02 2014 в 17:24

За разлика от повечето поплювковци, аз наистина вярвам във Волен Сидеров, защото до сега нито един път не е подвел България. Колкото и да лаете срещу Сидеров, и вие знаете, че е прав и не го подкрепяте, просто защото той не плаща на избирателите си, за разлика от ГЕРБ и други подобни...

20.02 2014 в 17:23

може и да е 600 лв но поне 550 от тях са заем от масква. казвам го само за сведение...
пък ще дойде време и да се връща.. знаеш как е.

20.02 2014 в 16:31

В нещастната Украйна средната пенсия е 600 лева. Казвам го само за сведение...

20.02 2014 в 16:11

Безрезервно вярвам на Сидероглу! Човек, който харчи хиляди на нощ в Париж разбира истински проблемите на бедните хора. Той е и единственият, който обещава да превърне България в добро място за живеене в нереално кратки срокове. Само да го направим премиер и ще върне териториите ни от Симеоново време - на три морета. Само го погледнете - нима това е физиономия на лъжец, нагаждач и шизофреник?! Хайде стига толкова тънка ирония, че някой негов фен ще му блесне погледа докато чете...

20.02 2014 в 16:09

Професора, абе да му се невиди, нали ти казах да ходиш да си лягаш !!! Пак си изпълзял от дупката !!! Къш обратно, къш-къш-къш ....