Сидеров: Не фантазирам за 500 лв. пенсия, става с поправка в бюджета

ОFFNews 20 февруари 2014 в 08:16 5353 42

Волен Сидеров
Волен Сидеров

Мерките, които предлагам спешно да гласува парламентът, не са популизъм. Минималната пенсия може да стигне 500 лева с една поправка в бюджета, пари има, трябва само желание да се подобри животът на българите. Парите могат да се осигурят например от отменянето на плоския данък и от развалянето на концесията за златодобив - оттам могат да дойдат милиарди печалби.

Това обясни лидерът на "Атака" Волен Сидеров в студиото на bTV в коментар на 10-те условия, които постави за оставане на Народното събрание.

Сидеров не посочи конкретен срок за изпълнение на тези мерки и каза, че всички до една му се виждат реалистични. Макар "10-те условия" да звучат ултимативно, днес националистът смекчи тона и акцентира, че по-скоро очаква промени в рамките на настоящия кабинет. Той призова премиера Пламен Орешарски да се отърве от политическите партийни решения и назначения, като например махне областните управители на ДПС, и да започне да управлява като технократ и експерт.

"Ако това правителство има желание да подобри живота на Българите, ние нямаме основание да искаме предсрочни избори", посочи Сидеров.

Запитан на няколко пъти докога дава срок на НС да изпълни условията му, накрая той каза, че очаква "до края на парламентарната сесия през лятото поне да се покаже воля, че те ще бъдат изпълнени".

"Вие (bTV - б.р.) сте влиятелна медия. Ако направите така, че да бъда министър-председател, ще ви покажа как ще стане", отговори Сидеров на въпрос как смята, че мерките му могат да бъдат реализирани. "Рязкото вдигане на пенсиите ще доведе до по-голямо потребление, това е азбучна истина в икономиката, макар да не съм икономист", обясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!