Quantcast

"Атака" с ултиматум: 10 условия или пада кабинетът

OFFNews Последна промяна на 19 февруари 2014 в 14:19 21627 77

Волен Сидеров

10 условия постави лидерът на "Атака" Волен Сидеров на управляващите и им постави ултиматум или да ги изпълнят, или той и депутатите му ще напуснат парламента.

Те са:

1. Новините на турски да отпаднат;

2. Тракийските имоти от Турция да бъдат под действието на кабинета;

3. Парламентът да приеме декларация, с която да отмени декларацията на Иван Костов, осъждаща Възродителния процес;

4. Да се признае геноцидът над българите в Османската империя;

5. Да се премахне плоският данък

6. Да се въведе 0% ДДС върху лекарства и учебници;

7. Да се развалят договорите с ЕРП-тата;

8. Да се развалят договорите за концесия на злато;

9. 500 лв. минимална пенсия от 1 юли 2014 г.;

10. Индексация на минималната заплата със средните за ЕС възнаграждения.

За всички тези искания от „Атака“ са внесли в деловодството на парламента поправки в съответните закони. Сидеров се закани, че ако исканията на националистите не бъдат изпълнени, партията ще обмисли оставането си в парламента.

„Ако не бъдат приети тези предложения, ще направим нашите заключения и те няма да бъдат ласкателни за този парламент и неговата конфигурация и ще вземем решение дали да бъдем част от този парламент или не“, каза Сидеров.

Изказването на Сидеров дойде минути, след като зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева отправи апел към „Атака“ да напуснат парламента и да сложат край на „агонията на 42-рото Народно събрание“. Цачева заяви това, след като Сидеров изрази разочарование, че парламентът не прие нито декларацията на „Атака“, нито тази на ГЕРБ, с което да осъди речта на Хюсеин Хафъзов. Цецка Цачева разчете думите на Сидеров като сближаване между позициите на ГЕРБ и „Атака“. Тя коментира, че ако националистите напуснат парламента, ГЕРБ ще ги последват, с което трябва да се сложи край на настоящото управление.

Националистите внесоха и поправка в Закона за вероизповеданията, с които предлагат параграф 5 от Закона да отпадне (§ 5 „Възстановява се собствеността на вероизповеданията върху одържавени, отчуждени, конфискувани или незаконно отнети имоти на основания, посочени в Закона за възстановяване собствеността върху одържавени недвижими имоти – бел. ред). Според тях отпадането на този текст ще даде решение на нарастващото междуетническо напрежение в страната. По думите на Сидеров това е единственото национално отговорно решение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.02 2014 в 21:36

Разбира се, че не е възможно тези 10 предложения да бъдат приети и реализирани от правителството, но предлагането от Сидеров има форма и на ултиматум - кой друг политик прави подобно нещо понастоящем, само Сидеров-Атака, този Сидеров от Варадеро, от Париж, от Варненското летище, да , той единствено прави тези предложения-ултиматум и това не е предизборен пиар, а необходима реална социална политика. И очиларката от Плевен веднага обяви, че ако Атака напуснат парламента и Герб напуска, за да се разтури парламента и да падне правителството - ето това е предизборен пиар за ГЕРБ. Хайде най-после помислете...и после плюйте чрез Варадеро, Париж и летищата...иначе скоро ще настъпи момента, в който ще се усетите пълни глупаци-дърдорковци, а вашите хора ще ви хвърлят и в "украинския огън".

20.02 2014 в 16:06

Досега нито един държавник не посмя да постави тези условия към управляващите. Това не може да бъде политика на България, на една суверенна държава. Поздравления на Господин Сидеров.

20.02 2014 в 14:33

http://store.picbg.net/pubpic/4D/D1/8c6e7f1e26474dd1.jpg


Истинските 10 ултиматума на Волен Сидеров

1. Сергей Станишев и Лютви Местан да дадат на Сидеров още 25 милиона евро и турският език ще стане втори официален език в България.
2. ДПС да прелее от циганските гласове на Атака, за да спаси лидера на партията от „народната любов”, защото ако остане извън властта, тя ще го довърши.
3. Поправка в закона да позволява на Сидеров да ходи навсякъде с шайката си и да млатят хора безнаказано, а него никой да няма право да му посяга.
4. Никой да не припомня, че се е гъзил пред ГЕРБ, ДПС, БСП и че е готов да се гъзи навсякъде.
5. В никоя медия да не излизат снимки от предстоящите му воаяжи в Бора Бора, Карибите и т.н., а ТВ Алфа да стане държавна телевизия.
6. Да не се дава гласност на Валери Симеонов и Слави Бинев Слави Бинев да бъде убит от Бойко Борисов или Сергей Станишев, а Валери Симеонов да бъде разпънат на кръст. .
7. Да се направят нови договори с ЕРП-та като задължително в тях бъде включен процент за Волен и върхушката на ПП Атака. /Все пак в хотел „Джордж V” е скъпо/
8. Всички данъци от лекарствата да влизат директно в касата на Атака, за да се покриват гуляите на депутатите от партията по света.
9. Да бъде узаконено посегателството над пасажери от Волен Сидеров или незабавно Авиоотряд 28 да бъде предоставен за лично ползване на Атака.
10. Никой никога да не задава въпроса защо тези ултиматуми не бяха поставени на правителството веднага след изборите, а ако някой се осмели да го зададе, да влиза в затвора до живот!

20.02 2014 в 11:52

гледам Балкански събрал долу 18 лайка още преди да е почнал да разсъждава. Тр да се отбележи! Сега е момента да поразсъждава на гремена на вълната на положителното обществено мнение :)))

20.02 2014 в 11:47

Коалиционното споразумение с Атака: аз знам, че ти знаеш, че това, което искам, не го искам, а искам нещо друго. Ти знаеш, че аз знам, че ти няма да ми дадеш това, което казвам, че искам, а това, което наистина искам.

20.02 2014 в 11:46

Ултиматумът на Сидеров: ако не изпълните моите десет точки, което знам, че няма да направите, ще съборя правителството, ако съм сигурен, че следващият парламент ще ги изпълни, което знам, че той няма да направи!
:))

20.02 2014 в 09:39

Сидеров е изпята песен. мафията вече има поне 4 "независими", значи- 124- има кворум, има мнозинство, има крадене. и без Сидеров.А Бареков ще заеме мястото му, тъй като е доста по-управляем и не се е още компроментирал, нито се води краен националист за пред ЕС.около 10% платен и нагласен вот винаги ще отиват за една такава слугинска популистка формация, вярна на мафията, за да притиска и контролира големите партии да не вземат да се опъват нещо.Така мафиотските групи БСП, ГЕРБ, ДПС, независимо кой от тях е в играта и кой- в немилост- винаги ще са зависими от мафията.Затова сега сидеров е оставен да се бори за електорат, чрез тези популистки изцепки- няма напълно да го убият, остават го в резерв, както държат Яне, Слави Бинев и други дребни клоуни-играчи.С реформаторския блок също проблемът е разрешен за момента- там е Пръмова и Касим Дал- пак техни хора.

20.02 2014 в 09:14

Богомиле, погледни във вас зад вратата,на дядо ти свинските цървули може още да висят на гвоздея.Аман от граждани и буржоа.Ако не са селяните ще питате къда серат гладните.

20.02 2014 в 02:07

Нека да разсъждаваме. Кое точно от тези предложения не е в интерес на българите? Какво значение има кой ги предлага, ако са в полза на народа? Кой в НС би гласувал против тях?

20.02 2014 в 00:23

За да се осъществи падането на кабинета е необходимо действие, та в тази връзка:
Веднъж Учител задал следната гатанка на своите ученици:
- На брега седели три жаби. Една от тях решила да скочи във водата. Колко жаби останали на брега?
Учениците се спогледали, готови да прихнат пред очевидно лесния отговор. Но един от тях изпреварил всички:
— Три… - казал неуверено той за изненада на всички останали.
— Точно така! – усмихнал се доволен Учителят. Да, едната жаба решила да скочи, но нищо повече не направила. Никога не бъркайте действието с вземането на решение.