Нинова остава лидер на БСП, конгресът не прие оставката ѝ (обновена)

Няма да продам интересите на Българската социалистическа партия, каза Нинова, след като делегатите не приеха оставката ѝ

OFFNews 22 януари 2022 в 16:40 6796 3

Корнелия Нинова

Снимка БТА/Цветомир Петров

Корнелия Нинова говори пред делегатите на 50-ия конгрес на БСП в Зала 1 на НДК.

Корнелия Нинова остава лидер на БСП, конгресът не прие оставката й на закрито заседание. 

415 от делегатите гласуваха против оставката на председателя, 20 се въздържаха, а 164-ма бяха "за" приемането й. 

Няма да продам интересите на Българската социалистическа партия, каза Нинова, след като делегатите не приеха оставката ѝ:

Уважаеми другарки и другари,

Излязох от времето, което се водеше дискусията за оставката, защото помислих, че така е възпитано. Да не попреча с присъствието си на някого, ако иска да каже нещо спокойно.

Благодаря Ви. От тази дискусия се вижда, че сме демократична партия на свободни хора, които винаги могат да кажат и различно мнение. Но и демократична партия, която взема решенията си в своите органи и с мнозинство.

Благодаря Ви за доверието. Това ме задължава да работя с двойно повече усилия. Познавате ме, мога да работя, мога и да гарантирам, че няма да предам българските социалисти и няма да продам интересите на Българската социалистическа партия.

Разбира се, чух и различното мнение и човек винаги има нужда да коригира нещо в поведението си. Чух много внимателно. Ще положа усилия заедно с всички Вас, със структурите ни по места, с нашите членове, социалисти, симпатизанти и коалиционни партньори следващото предизвикателство, местните избори през 2023 г., да бъдат нашата победа.

Благодаря на всички. Пожелавам Ви да сте здрави! И на работа!

Още преди началото на форума стана ясно, че сред участниците на конгреса тече подписка оставката на Нинова да бъде отхвърлена. 500 души вече се подписали, обяви Вяра Емилова. 

Подадох оставката си пред всеки член на партията. Днес я потвърждавам пред всички вас, заяви в доклада си Корнелия Нинова пред конгреса.

Ако оставката на лидера Нинова не бъде приета, конгресът ще е фарс, заяви Крум Зарков. Уважаеми делегати, спите ли дълбоко, попита той в словото си пред конгреса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2210

2

fishcake1

22.01 2022 в 18:35

Смях и позор.

Доказателство, че не само Нинова, а и мнозинството от БСП искат да вкарат партията си в гроба.