Социалисти ще спасяват лидера Нинова с 20 млрд. лв. в бюджета

Подписка сред делегатите на конгреса иска оставката на председателя да бъде отхвърлена, 500 вече се подписали

OFFNews 22 януари 2022 в 09:59 4494 1

Снимка Архив

Има нагласи оставката на лидера Корнелия Нинова да не бъде приета на 50-ия конгрес на БСП днес. 

Това заяви министърът на туризма и член на изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов преди старта на конгреса. 

От Благоевград тръгна подписката в подкрепа на Корнелия Нинова. Хората искат Конгресът да не констатира оставката и Нинова да остане председател на партията. От много структури подкрепят тази подписка - около 2/3 от делегатите. Но това всичко ще се изяснява вътре, обясни заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова преди заседанието на форума. До момента подписката е подкрепена от 500 делегати, обяви секретарят на Изпълнителното бюро Вяра Емилова. 

По думите на Атанасова подкрепящите подписката стъпват на факта, че Корнелия Нинова е превела партията през много тежки периоди. 

"Вчера бяхме изключително зарадвани от тези 20 млрд. лв. в бюджет 2022 за социални дейности - нещо, което БСП никога не е постигала, дори когато е била мандатоносител", посочи Анастасова. 

Дали оставката на Корнелия Нинова ще бъде приета или не, ще реши мнозинството на Конгреса. Всеки трус във всяка една от партиите, които участват в коалицията на управлението, неминуемо води до сътресение в самото правителство. Това е и един от основните мотиви на нашите другари, които искат тази оставка да бъде отхвърлена, каза още Проданов. 

Нинова вече обяви, че ще се кандидатира за нов мандат, ако се насрочи пряк избор за лиден, основен опонент й е Крум Зарков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови