Кабинетът назначи 4 нови областни управители. Трима от тях са хора на ДПС

Рокадата става в областните градове Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково

Ружа Райчева 26 юни 2024 в 16:56 5771 0

Редовно заседание на Министерския съвет на Дондуков 1

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Редовно заседание на Министерския съвет

Правителството назначи четирима нови областни управители - в Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково. Прави впечатление, че трима от тях са кадри на ДПС.

На днешното заседание на Министерския съвет също така освободи досегашните областни шефове на четирите града.

Ресми Мурад бе назначен от служебния кабинет за областен управител на Кърджали. Мурад по образование е финансист. От 2007 година е кмет на община Ардино. До момента Мурад бе областен лидер на ДПС.

Христина Янчева поема поста областен управител на област Пловдив. Тя притежава дългогодишен управленски опит. От 2016 година е ректор на Аграрния университет в Пловдив, уведомяват от правителствения пресцентър.

Мехмед Атаман бе назначен за областен управител на Хасково. Той е бил народен представител в 42-ото и 43-ото Народно събрание от парламентарната група на ДПС. Преди това е бил заместник управител на областен Хасково, както и зам.-кмет на община Хасково.

Последната смяна е в Търговище, където за областен шеф е назначен Гюрсел Хасанов - икономист по образование. Притежава дългогодишен управленски опит, като от май 2018 г. до момента е директор на общинско предприятие в Търговище, посочват от правителствената пресслужба. Хасанов също е дългогодишен активист на ДПС.

    Ружа Райчева

    Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения. Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през април 2021 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кой е фаворитът за патриарх