Московски: Една дума да ми каже Борисов и си подавам оставката

OFFNews 13 април 2016 в 12:52 3444 5

Снимка БГНЕС

Темата за оставката ми в момента не стои на дневен ред. Достатъчно е премиерът да ми каже една дума и си тръгвам на секундата. Към момента не ми иска оставката.

Това заяви транспортният министърът Ивайло Московски след заседанието на Министерския съвет по повод искането за оставката му от страна на ДСБ след скандала в ДАИ.

„Автомобилна администрация“ е изпълнителна агенция с определен по закон структурен статут. Това, което се случи в последните няколко дни, безспорно е тежко петно върху имиджа на цялото Министерство на транспорта. Разбира се, аз съм готов да нося отговорност, доколкото може да се прецени, че такава може да се носи в този аспект, посочи той.

Реформите в Агенцията вече са започнали и вече са засегнали кадровия състав, като за последните 2 дни са освободени 25-30 души на територията на страната от общо 1200 служители.

На въпрос дали Министерството на транспорта е знаело, че прокуратурата е наблюдавала „Автомобилна администрация“ 4 месеца преди акцията за корупционните схеми, министърът не отговори, че няма право да коментира въпроса, тъй като разследването продължава и информацията представлява следствена тайна. 

Московски подчерта, че за последната една година инспекторатът към транспортното министерство е извършил 9 проверки в ДАИ и установените нарушения са оформени като сигнали към специализираните органи.

"Оказали сме пълно съдействие на разследващите органи и в крайна сметка се стигна до тази реализация на прокуратурата. Оттук нататък, който каквото е вършил, трябва да си понесе отговорността“, подчерта той, като повтори, че по никакъв начин не е поставян чадър над служителите в Агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!