Грети Стефанова заменя Методи Лалов начело на групата на ДБ в СОС

OFFNews 14 септември 2021 в 13:36 2614 0

Групата на "Демократична България" в Столичния общински съвет избра за свой председател общинския съветник инж. Грети Стефанова, съобщиха от ДБ.

Тя е строителен инженер и магистър по социално управление. Грети Стефанова е член на Комисията по устройство на територията, архитектура и жилищна политика, Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие, Комисията по икономика, собственост и дигитална трансформация.

Тя се ръководи от своите приоритети: "Обичам София и хората, които живеят в моя роден град. Държа на морала и принципността в политиката", се казва в лаконичното съобщение.

Грети Стефанова на практика заменя Методи Лалов на поста. На 8 септември Лалов обяви, че подава оставка като председател на групата на ДБ в СОС и остава редови член на съвета. От съобщението му във фейсбук не се разбра каква е причината за оттеглянето му. Той написа само следното: 

"Решението ми е изцяло лично и по моя инициатива, но не е по "лични причини", както е модерно да се мотивират оставките в политическата ни реалност. Лоялността към принципите и установените правила е най-важно за мен, а различията с някои от политическите ми съдейственици не ме разколебават въобще да продължа да влагам енергията и уменията си за постигане на правова, социална и демократична държава, каквато е общата цел на мнозинството членове и симпатизанти на "Да, България" и на останалите партии в коалицията и заради което напуснах съдийската си позиция в Софийския районен съд".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !