Quantcast

Борисов е в паника - групата му се разпада, рейтингът се срива

OFFNews Последна промяна на 18 декември 2013 в 11:00 1500 16

Проф. Румен Гечев - вицепремиер и министър в правителството на Жан Виденов, депутат от Коалиция за България и преподавател в УНСС.
Проф. Румен Гечев - вицепремиер и министър в правителството на Жан Виденов, депутат от Коалиция за България и преподавател в УНСС.

Господин Борисов е в пълна паника - неговата група започна да се разпада, рейтингът му пада стремглаво. Затова той заговори за валутния борд, който щял да падне, ако правителството остане на власт, коментира червеният депутат и вицепремиер и икономически министър в кабинета на Жан Виденов проф.  Румен Гечев тази сутрин пред Нова телевизия.

На срещата си с посланиците от Европейския съюз и НАТО лидерът на ГЕРБ и бивш премиер заявил "Ако това правителство остане на власт, валутният борд ще падне", разказа Гечев.

Изказването е свързано по-скоро с политиката, отколкото с икономиката, коментира Гечев.

„Ще ви кажа защо се говори за Валутния борд - г-н Борисов е в пълна паника, неговата група започна да се разпада, рейтингът му пада стремглаво", обясни той.

„Поставянето на въпроса за борда е чисто политическо. Няма нито една икономическа причина, нито една международна или национална агенция или аналитично звено, което въобще да поставя този въпрос", добави той.

„Изненадан съм, защото БНБ има 17 млрд. евро резерв, ние имаме отлични макроикономически показатели в сравнение с другите европейски страни. Посрещнах тази новина с огромна изненада, но веднага разбирам, че това е политически ход. Едва ли г-н Борисов е институция, която ще определя дали ще има или няма да има валутен борд", каза още бившият вицепремиер. Според него темата била натрапена от Борисов и изобщо не е била обсъждана в институциите.

„Анализите на г-н Борисов са огромна изненада за световната икономическа мисъл", иронизира бившият икономически министър.

Според него най-добрият вариант бил България да излезе от борда и да влезе директно в еврозоната, но този въпрос сега не се обсъждал, защото в момента „нямаме икономически интерес да се присъединим към еврозоната".

Румен Гечев коментира и прогнозата на рейтинговата агенция „Стандарт енд Пуърс" за страната ни, като отбеляза, че 95% от данните в нея са верни. Той обаче не се съгласи с очакваните от агенцията проблеми.

„Мнението на „Стандарт енд Пуърс" е свързано с политическата обстановка, а не с икономическата. Рейтингът на България не се променя", отбеляза той.

„Много е важно да не се създава паника сред българските граждани и фирми. Няма никакви причини да се притесняваме за паричния съвет в България", увери икономистът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.12 2013 в 18:18

Нека повече хора разберат какви простаци и простакеси са ни управлявали 4 години.Освен,че са примитивни,но и нагли,нахални,арогантни,без социална чувствителност.Тия “хора” докараха народа до просешка тояга и самозапалване.Наистина де да беше само това-четири години бедност,мачкане на хората и бизнеса,милиционерщина,войнстваща простащина и духовна нищета.И е крайно време вече на този индивид Борисов, здравните власти да му сложат диагноза и предпишат лечение! Освен ако болеста му не е вродена и нелечима! Задължително трябва да бъде освидетелсван и въдворен в психиатрично заведение

18.12 2013 в 16:03

Именно! :)
+1000

18.12 2013 в 16:01

Гечев, Гечев...не увисна на бесилото през 1997-а и сега пак плямпаш, мизернико крадлив!!

18.12 2013 в 13:40

и тук не виждам фенчета на станишко ..а щом този е в правителството обръщайте левчетата в евро и долари щото помним..а на позитанските фенове им препоръчвам силната валута ..рубла..

18.12 2013 в 12:38

Wishful thinking. Ще му се на Гумен. Субектът страда от севернокорейски синдром: „Мнението на „Стандарт енд Пуърс” е свързано с политическата обстановка, а не с икономическата. Рейтингът на България не се променя”. Брех ма-а-аму. Не бил се променял. Няма да се учудя, ако Гечев и Стойнев отидат да поднесат венци пред мавзолея по Коледа. Очевидно искрено си вярват, че той още е на мястото си.

18.12 2013 в 12:30

Но дори и великия специалист по всичко да е прав и прогнозата му да се окаже вярна, това на тях какво им помага?
... тъкмо да им повлече крак и на тях като на сиамски близнаци ...

18.12 2013 в 12:27

Специално за този гений беше създадено свръхминистерство - на икономиката, енергетиката и, ако не греша - туризма. Всичко, което можеше да ускори до максимум унищожаването на страната без БНБ. Дано това ви даде представа какъв специалист е този. Много говореше и още повече лъжеше (по партийному - по комунистически) как под мъдрото му ръководство ще цъфнем и вържем. След като народът ги изгони с камъни се покри някъде. По-късно разбрах, че станал некъв прохвесор. Да се не чудите що ни е такъво образованието - вижте ни прохвесорите!
Поздрав!

18.12 2013 в 12:22

Групата на ГЕРБ се разпада-новата опорна точка!Гумен Речев,ти се е--ш неправилно...........

18.12 2013 в 12:17

ОСТАВКА!!!!!!!!

18.12 2013 в 12:16

++++