Quantcast

"Атака" официално поиска 500 лв. минимална пенсия

Нели Чолашка Последна промяна на 27 февруари 2014 в 11:05 9536 36

Волен Сидеров, лидер на "Атака".

"Атака" е внесла в деловодството на Народното събрание няколко доклада, които официализират ултимативните искания на лидера им Волен Сидеров.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров постави преди седмица десет искания пред управляващите и обяви, че ако те не се приемат, партията ще напусне парламента.

Той ги определи като "истинските национално отговорни решения", а те са:

1. минималната заплата да е равна на средноевропейската

2. минималната пенсия да стане 500 лв.

3. да паднат новините на турски език по БНТ

4. уреждане дълга на Турция към тракийските изселници

5. декларация, която да отмени декларация на парламента от 2012 г. за осъждане на възродителния процес

6. да се признае геноцидът над българите в Османската империя

7. да се въведе 0 процента ДДС върху горивата, лекарствата и учебниците

8. да се премахне плоският данък

9. да се отнемат лицензите на ЕРП-ата

10. да се развалят договорите за концесия на злато и други ценни метали

"Атака" демонстративно напусна парламента и в края на миналия мандат, малко преди предсрочните избори.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.10 2014 в 14:01

Петиция за премахване на новините на турски език по БНТ http://www.peticiq.com/novini_na_turski_ezik_po_bnt_out

28.02 2014 в 11:42

То е доста лесно да предлагаш резултати, но не и решения.

27.02 2014 в 18:39

SIDEROV xepten otkaci vece i detsata ne mu vqrvat....stiga narode zaradi nego dps ima 8 oblastni upraviteli xilqdi balgari izgoneni ot rabota....

27.02 2014 в 17:05

Този който твърди че от партия "АТАКА' от тяхната субсидия не се дават пари за хората,които са в много тежко материално състояние,явно не е във час,или просто не гледа партийната тв "АЛФА" На много хора които са на ръба на физическото оцеляване,е помогнато по този начин,но нали трябва отново да бъде оплюта партия АТАКА?

27.02 2014 в 16:46

А бе Ниа, я ми обясни: как така "пари винаги се намират"? Защото аз искам да си построя къща в Драгалевци, ама някак си не мога да намеря милион и половина... Сподели ми тайната и вечно ще съм ти признателен!

27.02 2014 в 16:25

Време е по-възрастното поколение да започне да живее нормален живот,какъвто заслужава. Не ви ли е тъжно да гледате бабите си по кофите? Защо всички казвате,че нямало как да стане? Ще стане на всяка цена.Бабите и дядовците ни са работили цял живот,не е ли редно да изживеят нормално старините си? Пари винаги могат да се намерят,така че престанете да пълните форумите с глупости,само и само да злепоставите Волен.

27.02 2014 в 15:34

Който иска да направи нещо добро за хората,първо започва от себе си.Защо господина и групата му не дарят част от тлъстите си заплати на пенсионерите?Защо не предоставите партийната си субсидия,която е около 3 милиона ,на бедните?С парите ,които похарчихте по европейските столици и на кубинските плажове можехте да откриете една безплатна кухня за бездомници.Това е благотворителност,щедрост и саможертва.Тя не се прави с крясъци и лозунги "Дайте да дадем!"Но виждайки ,че рейтинга му главоломно пада,Сидеров играе "вабанк".Излъга няколко десетки хиляди на предишните избори,що да не повтори врътката още веднъж.

27.02 2014 в 15:33

Без ДДС върху горивата а за храните да остане? Воленчо май мисли само за хората с голями джипки. Да си купи нормална кола и бензина няма да му е скъп..

27.02 2014 в 15:15

Сидеров е по-низък и от телефонните измамници.Да се гавриш с мизерията,наивността и безизходицата на някои хора е истинско кошунство ,но за този изперкал идиот е единствения начин да се намърда пак в Парламента.Най груба сметка,направена дори наум показва ,че да се стигне пенсия от 500лв са необходими около 4-5 милиарда годишно.При този свит бюджет това е чиста химера.А пък да стигнем мин.заплата колкото средноевропейската си е направо /не/научна фантастика.От една страна ще вдига доходите,но от друга ще намаля приходите чрез премахване на ДДС за някои стоки.Щял да развали концесията за добив на злато-абе умнико,ти концесионерите за глупаци ли ги вземаш?Кой ще ти подпише договор без да "си е вързал гащите"?Ти ли ще им плащаш неустойките?

27.02 2014 в 14:47

Вече повече от 68г. Българският враг тормози Народа с 10 -12 пъти по- ниски заплати от нормалното. Гони или убива умните българи от България. Време е да променим това и да накажем виновниците.