Красимир Велчев: Сидеров се държи като избирателите си

OFFNews 23 февруари 2014 в 17:45 4326 6

Красимир Велчев

Снимка Кадър: Нова ТВ

Красимир Велчев

Волен Сидеров се държи така в парламента, както се държат и неговите избиратели. Нормално е за един политик да има държание каквото смятат, търсят и оценяват неговите избиратели.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия. Той коментира 10-те условия, които Сидеров постави на управляващите и ултиматумът да напусне парламента, ако те не бъдат изпърнени. Едно от тях например е минималната пенсия да стане 500 лева.

По темата с отлюспените от ГЕРБ депутати Велчев сподели, че се "надява да няма повече отцепени колеги".

Пред Кеворкян ГЕРБ-ерът разказа, че не се е познавал добре с напусналите партията депутати.

"Не съм работил с тях, аз дори се зарадвах като Марков напусна. Стефанов го познавам от времето му в НАП. Помня, че като регистрирахме ГЕРБ като гражданско сдружение от агенцията ни правиха проверка. От тогава до днес, друга работа с него не съм имал", каза Велчев.

Изработването на нов Изборен кодекс, заради което на депутатите се наложи да работят до полунощ миналата седмица, Велчев определи като "ненужен труд". "Не се различава много от кодекса, който ние написахме. Освен козметичните промени и пълнежите, новият ИК е безсмислен", коментира Велчев.

Според него лидерска партия като ГЕРБ няма бъдеще без Борисов.

"БСП не е била и никога няма да бъде лидерска партия. От създаването си през до днес, те не са имали силен лидер, освен Луканов, който беше убит. В БСП ги е страх от силните лидери, в самата партия изпитват този страх", заяви Велчев.

Депутатът завърши с това, че възможна най-скорошна дата за предсрочни избори у нас ще бъде най-добре за България.

"Колкото по-скоро, толкова по-добре."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови