Quantcast

Горанов: Има сили, които искат да дестабилизират България

Offnews Последна промяна на 31 януари 2015 в 11:46 1791 7

Владислав Горанов

„Има сили, които имат интерес от дестабилизация на България - без да смятам, че има някакви апокалиптични сценарии, се забелязват съзнателни опити за внушение и съзнателни усилия за дестабилизация. Примерите са с ЕРП-тата и внушенията за банките". 

Това заяви в ефира на "Дарик" финансовият министър Владислав Горанов. 

„България ще въведе еврото, когато останалите в еврозоната се съгласят. Ние искаме това да стане веднага, но осъзнаваме, че не сме готови", каза Горанов.

„Заявих, че моля и ще настоявам партньорите - членки на еврозоната, да кажат на България какво очакват от нас като мерки, за да ни позволят в един средносрочен хоризонт - затова споменах и 2018 г., да направим първата стъпка и да влезем в ERM 2", добави той.

Според финансовия министър влизането в Шенген и еврозоната ще е изпитание за България:

„Необходими са мерки за подобряване конкурентоспособността на България - производителност на труда, икономически ръст и др. В същото време обаче имаме много малко мерки за борба с корупцията, много малко реално случващи се неща".

По думите му няма аргумент за скок на цените у нас при приемане на еврото.

Горанов обясни очаквания излишък в бюджета за януари с по-голяма събираемост.

По отношение на ареста на шефа на митница Свиленград Тодор Караиванов, финансовият министър коментира:

„Показателите на служителите на митницата в Свиленград като събираемост и пресичане на контрабанда се подобриха. Очевидно обаче системата е уязвима към корупционен натиск и много лесно можете да си напазарувате който и да било митничар. Виждаме как усилията на правителството дават резултат и в двете посоки - този човек показа, че митническото звено в Свиленград може да събира по-добре, но ако си е позволил да вземе подкуп, няма да има никаква толерантност".

Според Горанов не е добра идея да се продават миноритарни дялове от български предприятия като БЕХ, тъй като няма да се получи добра цена.

„Ако се запази темпото на събиране на приходите, аргументите ми да не се дадат великденски добавки на пенсионерите ще са малки", каза още финансовият министър.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.01 2015 в 15:53

Бойко Борисов моментално заплещи несвързаности от типа „люлинска бригада“ /“ако вие не дойдете при нас, ние ще дойдем при вас“/ и размаха „юмруци“ във въздуха ту срещу американците, ту срещу турците, ту срещу руснаците. Пълна истерична страхова безпомощност.
Делян Пеевски увеличи видимо охраната си, защото убийствата не са само по нарисувано „активно мероприятие“, а когато идват от „руското ресто“ са истински.
ГЕРБ-аджии се изпотрепаха натрапчиво да говорят как ще правят „Южен поток“. Тинтири – минтири за невчасници.
Паника. Страх. Шубе. Докато лапаха кюфтетата, беше кеф. Сега е време да връщат „рестото“. Руското.
Високопоставени източници на АФЕРА от чужди спецслужби, наблюдавайки същата страхова „гелосана“ истерия и по изчезването на Петко Сертов, дръпнаха още малко завесата на топ – конфиденциалната информация, специално за АФЕРА.
Според нашите брилянтни източници, цитираме дословно: „Болгарская тыква начал понимать“ и коментират, че сегашното правителство най-вероятно ще бъде свалено и няма да изкара пълния си мандат. Борисов, впрочем, също захленчи на тази писта, очевидно „понимать“.
Но вече е – поздно. Огромните пари по „Южен поток“ са откраднати. Лавирането на Борисов между янките и руснаците е пагубно за „тыква“-та му. Руснаците не се трогват толкова от гепаните кинти, колкото от унижението, на което са били поставени от врътките на Бойко Методиев Борисов. „Много пари лапнаха, но не толкова, колкото им се искаше.“, твърдят източниците на АФЕРА от чужди спецслужби.
Правителството обаче най-вероятно ще бъде свалено от САЩ, защото Бойко Борисов е вече изчислен, като изчерпан за „вършене на работа им“.
На въпрос на АФЕРА към източниците си – как ще коментират, че България се управлява и от един кръг, който политически уж няма нищо с Борисов, спецовете ни прекъснаха: „Кой човек? „Илия Павлов“ ли? Знаем за кого говорим, нали? Вероятно, ако не излезе от политиката, ще бъде „елиминиран“.
Георги Първанов е бил излъган, че енергийните проекти ще бъдат продължени и затова се е включил в правителството на Борисов. Сега прави опити да се „дърпа“. Кунева е ясна на всички служби. Борисов прави опити да се „дистанцира“ от американците, защото те не дават и долар за България, освен на фондацийките си, които ползват като пропагандатори в качеството им на „умни и красиви“.
Борисов за пореден път се напъва да го играе „балансьор“.
Поздно.
„Руското ресто“ не прощава.

31.01 2015 в 14:35

До jackk:

Копеле нещастно, скоро ще ви ебем путката лелина на сите руски продажници !
А, на теб ще обесим детето ти на първи стълб, защото и то е спинясало като теб !
Няма и за миг да се замисля, ако трябва да пусна 5 гр. олово в нечия шибана руска кратуна, нито пък на българската му курвичка ! А, сидер ага и лумпените му ще ги набучим на кол !

31.01 2015 в 12:47

Защо не я назоваваш тази сила бе страхливецо Горанов?
Защо назовавате Моделът за ограбване на България от Русия "Моделът Кой" ?
Няма "Модел Кой" има "Моделът на ограбване от Русия"

31.01 2015 в 12:19

То че има, има. Ама тиквочев не може да ги спре. Спешно е необходима акция СОПА.

31.01 2015 в 12:04

Тя не е ли дестабилизарала вече доста или Пеевски не ти е разрешил да го казваш?

31.01 2015 в 12:04

Има разбира се - казват се герб и "реформатори"!!! Има и шепа неграмотни психично болни индивиди, които гласуват за тях!!

31.01 2015 в 12:03

Право е момчето "Има сили, които искат да дестабилизират България ", така е и така си е от 70 години насам, вие бе мърльо, вие, червените боклуци дестабилизирате и унищожавате България, а ти и си едно келешче, което ще опъне аврам каиша, все някой трябва да изгори за червената мафия, нали?!