Наливат бетон върху Яйлата край Камен бряг

Мая Младенова 11 май 2013 в 20:53 10410 12

Строежът в Яйлата - кофражът вече е вдигнат, всеки момент ще се налива бетонът.
Строежът в Яйлата - кофражът вече е вдигнат, всеки момент ще се налива бетонът.

Докато тече скандалът с фалшификацията на изборите, в далечен Камен бряг по тъмна доба се излива бетон върху най-уникалният исторически резерват в България - Яйлата.

Жител на селото се обади преди малко в редакцията на OFFNews и ни изпрати снимка.

Става въпрос за Малката Яйла - мястото, което е вляво от обзорната тераса на морския бряг, където започва пътеката към скалните ниши.

В нощта на петък срещу събота по черния път откъм село Свети Никола са дошли над 50 камиона, които са изсипали огромно количество строителни материали, както и генератор за ток.

Днес през целия ден са се вдигали кофражите за колоните.

В момента бетоновозите са там и всеки момент ще започне наливането им.

Скандалът с незаконната постройка избухна преди няколко години. Тогава двама братя от Генерасл Тошево изляха основите на сграда, която ще бъде хотелски комплекс. По документи тя е разширение на стара рибарска хижа. Хижата е разрушена преди повече от 40 години и от нея няма и следа. Основите са многократно по-големи от някогашната хижа.

По непотвърдена информация от жителите на селото, строителите са показали документи, с които се одобрява строежа, издадени през 2011 година от РИОСВ Бургас (!), въпреки че Камен бряг е в област Добрич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!