МЗ иска да закрие Националния център по наркомании

Симона Костадинова 10 юли 2014 в 16:54 6165 4

Снимка Архив

Министерство на здравеопазването иска да закрие Националния център по наркомании. Предложението е досегашната дейност, имуществото, архива, както и правата и задълженията на центъра да се влеят в Националния център по обществено здраве и анализи.

Това става ясно от проект на Постановление на Министерски съвет за структурни промени в системата на здравеопазването, публикуван на сайта на здравното министерство.

От там предлагат още дейността на Националния център по наркомании, свързана с контрол върху лечението на зависимите от наркотични вещества да се поеме от Изпълнителна агенция „Медицински одит”.

В проекта се посочва, че досегашният директор на Националния център по наркомании д-р Цвета Райчева ще бъде съкратен от длъжността си с писмено предизвестие съгласно чл. 328, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда.

Предвижда се и преминаване на част от служителите на Националния център по наркомании. 10 щатни бройки ще преминат към Националния център по обществено здраве и анализи.

Проектът за закриване на Националния център по наркомании е изложени на сайта на МЗ с цел обществено обсъждане по силата на Закона за нормативните актове. Срокът за това е минимум 14 дни, което означава, че е възможно е това постановление да бъде едно от последните на това правителство, тъй като се очаква то да подаде оставка между 23 и 25 юли.

Преди по-малко от месец жителите на квартал Зона Б-18, където се помещава център по наркомании, събраха около 2000 подписа с искане за преместването му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!