За 30 години постигнахме Бойко Борисов. Честит 10 ноември!

Тони Филипов, д-р Последна промяна на 10 ноември 2019 в 18:11 61500 13

Снимка offnews

Когато през 2009 г. попитаха Владимир Буковски какво й липсва на българската демокрация, той обясни: „На вас като страна ви трябва лустрация, трябва да скъсате с комунистическото минало, да го осъдите. Не можете да се придвижите напред, докато не се разплатите с миналото…”

Не успяхме да се разплатим с миналото. Но то ежедневно се разплаща с нас. Вече почти се е разплатило, де… Кому дядова тепърва да лустрираме, да ме прощавате… За осъждане, осъдихме комунистическото минало. Приехме дори специален закон – Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, обнародван в ДВ през май 2000 г. Та на книга осъдихме комунизма. Но не осъдихме комунистите. И затова те днес ни учат на антикомунизъм. И затова днес вече трудно различаваме комунисти от антикомунисти. И затова наглеци като Борисов си позволяват да прехвърлят партийното си минало на другите и да се правят на антикомунисти. „Много съм огорчен от нашите приятели, вика Борисов за Демократична България, но трябва да спрем да ги наричаме десница. Това са децата, внуците на червената номенклатура.“

Дето казва поговорката, дръж ми, мари, копелето, да се посмея на оназ курва.

Из социалните мрежи се размята една статистика за това колко от ръководствата на ГЕРБ и БСП са били членове на БКП. Бившите комунисти (бивши друг път!) в ръководния орган на ГЕРБ са 75%, а в БСП – само 50%. При това положение може би трябва да се преосмисли кой е автентичният наследник на БКП.

75% антикомунисти начело с Бойко Методиев Борисов!

Но така е то: антикомунист може да се направи само от комунист, защото няма от какво друго!

Да сте чули или прочели Бойко Борисов да е отбелязал по някакъв начин Международния ден за почитане паметта на жертвите от тоталитарните комунистически, фашистки и нацистки режими (23 август)? Или да сте го видели пред Паметника на жертвите на комунизма в градината на НДК в деня за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим?

Ех, гиди лицемерни антикомунисти!

Ето два разказа на Борисов за неговото партийно минало, направени в различно време:

Разказ № 1:

„Приемането ми в партията бе много интересно. В деня на партийното събрание, когато трябваше да ме приемат в БКП (това бе задължително, защото бях командир на курс като курсант), имаше контролен мач на “Левски”. Аз влязох и казах на партийния секретар: “Ако може моята кандидатура да мине първа, защото има мач”. Той пък се ядоса и започна да се възмущава. Аз му казах: “За мен “Левски” е по-важен!” и отидох на мач. В резултат на което не ме приеха. След 2 г. партийният комитет на школата направи запитване защо не съм член на БКП. И ген. Кипров, тогавашният шеф на института, чиито деца тренираха при мен карате, ме извика и ми каза: “И без това покрай дядо ти има проблеми, а сега и това изказване. Отивай да се извиняваш, че лошо!”. Аз отидох и ме приеха. (“Монитор”, 03.09.2001)

Разказ № 2:

«В Симеоново тогава имаше седем или девет щатни партийни секретари. Събраха ни в салона и ни казаха – другари, до днес бяхме комунисти, а от утре сме деполитизирани. Станах и казах: Айде ние, офицерите, щем не щем, ходехме на партийни събрания, ама вие, дето с това си вадехте хляба – поповете, да кажете, че от утре си хвърляте калимавките, нямате ли малко срам и очи. Тогава им заявих, че понеже това е голяма глупост, няма да се деполитизирам. И напуснах. Иначе и аз трябваше да хвърля калимавката като всички останали.» («Стандарт», 21.03.2006)

И си остана с калимавката и до днес.

Митоманията е болестно състояние, психическо разстройство, което се изразява в болезнена склонност на болния да изкривява действителността, да лъже и разказва измислени истории. Склонността към лъжа е характерна за истероидната личност (форма на психопатия), която най-често разказва за своите „необикновени приключения“, как е проявила смелост, решителност, съобразителност и др.

Идентичен случай в наше село! Казал на командира си, че един контролен мач на „Левски“ за него е по-важен от приемането в партията! За такова нещо не само ще го изключат от школата, ами и в затвора ще лежи. Чак се питам при тази фантазия как досега не се е писал дисидент?!

Болният от митомания има постоянна потребност да лъже, да изкривява действителността. Започва с малка лъжа, но след това кръгът от лъжи се разширява до такава степен, че той започва да живее живота на този измислен персонаж. В съзнанието на митомана границата между реалните факти и измислиците е заличена.

Малката лъжа – дядо убит от комунистите. Този дядо беше откопан, за да неутрализира един дядо комунист и един баща полковник от МВР! И да обясни защо отличникът от гимназията в Банкя е успял да влезе само в пожарникарския факултет.

„В действителност става дума за неговия прадядо и не са били комунистите, а обикновени престъпници”, писа “Франкфуртер рундшау”. Цитирам германски вестник, поради липса на български. Българските медии и до днес работят с автобиографията на Борисов. “В преходните епохи, казваше Марко Ганчев, за какъвто се представиш, за такъв минаваш.”

Странното е, че при безбройните лъжи, които Борисов изрича всеки ден, все още не му расте носът, нито ушите, нито пък краката му стават по-къси. Но за съжаление, тези, които го слушат и му вярват, се превръщат в магарета точно както в приказката…

Много магарета…, пардон, българи все още се връзват на лъжите му. Слабоумно е да се бърка антикомунизма с Борисов. На неговата кратуна са й нужни поне 10 г. системно образование и още толкова години социализация в нормална демократична среда, за да й се избият сърповете и чуковете. Вероятно и на голяма част от избирателите му им трябва толкова, ако не и повече.

В зората на демокрацията пророкувах, че ще започнем да се оправяме, когато изчезне и последният свидетел на Априлския пленум. Днес вече не съм толкова сигурен. Днес, като гледам резултатите от поредните спечелени от ГЕРБ избори, си мисля, че вярна излезе прогнозата на Станислав Стратиев: „По пътя за Европа засега сме стигнали само до Четвърти километър.“

И уж вървим, а все сме си там. Защото се оказа, че Четвърти километър е на всеки километър…

През 2009 г., когато Борисов заидва на власт, социалистите бяха напълнили гащите от страх. Георги Гергов дори стана руски гражданин, подплашен от заканите на Борисов. Другарите и не подозираха, че при Борисов ще си живеят толкова добре, колкото и при Станишев. В някои отношения и по-добре. Потомственият комунист Станишев не пожела да брои 45 млн. лв. за Дупката на Гергов във Варна, но антикомунистът Борисов му ги наброи.

На филмовия фестивал в Рим през 2016 г. Том Ханкс каза: „Във филма „Терминалът” исках да отдадем почит на тъста ми, който е избягал от България през 1949 г. по време на комунизма… Той е убеден, че Америка е най-великата държава за живеене в света…

Успял е да купи къща за семейството си само с бакшишите от бара, в който е работел.”

Така погледнато, България е по-велика. Цветанов купи на семейството си шест апартамента, а последният е със собствен асансьор!

Но въпросът е в друго. Че днес, 70 години след 1949 г., бягството си остава единственият начин да се спасиш от комунистите. Те са вечни и все са на власт. Направо са като сръбската рамонда, години могат да лежат в хербария в състояние на анабиоза и, ако ги посадиш, пак се съживяват. Терциерен реликт, съвременник на динозаврите. Рамондата, не комунистите… Ходил съм специално да я гледам в Природонаучния музей в Белоградчик.

Вечни и все на власт. Ако не като комунисти, като антикомунисти.

Честит 10 ноември!

За 30 години постигнахме Бойко Борисов!

И пак ще кажа: Бягайте, деца! Бягайте от тази страна на фалшиви герои и истински престъпници. Потърсете си друга родина! Слагайте една снимка на Бойко в джоба и като ви домъчнее, я изваждайте… Ако останете тук, ви е съдено да натрупате тъжно социално познание. Ние се заблуждавахме, че при демокрацията дали ще си беден, или богат, си зависи само от тебе. На вас е съдено да разберете, че и бедността, и богатството се предават по наследство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

13

Рабиндранат Тагор

13.11 2019 в 09:37

Градски, не се разбрахме добре. Доколкото съм нечий инструмент, това е неволно, но това се отнася за всеки, който така или иначе публично изказва мнение и заема позиция. Никой,уви, не ми плаща коментарите. А сега - важното! На моите години и с моето образование не ми е позволено да уча държавните мъже как да осигурят добро бъдеще на младите тук и сега. Своята работа свърших през 1989-90 години. През 2001 г. моя народ реши, че добруването му минава през чудото, незнайно защо наричано цар. Думам, че не се обиждам, но стоя на своето. Ако избирателите започнат да издигат способни и родолюбиви хора на върха, аз пръв ще започна да убеждавам младите да стоят и да работят тук.

3943

12

OtSofia

12.11 2019 в 21:00

"Лично съм казвал на прекрасни млади хора - махайте се оттук. Рабиндранат Тагор, по-долу." или "... предложете им начин да останат тук с ясни перспективи и шансове за успех в живота. Рабиндранат Тагор, малко по-горе от предишното." Кога да ти вярвам, Рабиндранате? Първо се фукаш, че лично си бил казвал - махайте се. Второ, кандърдисваш някого, незнайно кой, да те отмени, да им бил създал ... та да останели, значи има опция и да останат. И още - къде е твоята отговорност? Само в думи ли се изчерпва - въпросната тумба-лумба. Или ти е по- и най- лесно да си просто поредния инструмент. Без обида.

4000

11

Рабиндранат Тагор

12.11 2019 в 17:24

Градски, абе никой не ме е викал на помощ. Аз сам, с простия си акъл и жизнения си опит се опитвам да ви обясня, че нямаме бъдеще с този матриял. Всеобщото избирателно право води до това, че неориентираната маса избиратели, гласувайки според стомашните си потребности, се води след всевъзможни властолюбци, лишени от държавническо мислене и движени само от личен интерес. Следствието е липса на движение напред и лоша перспектива за икономиката. Не може да бъдат упреквани младите хора, че търсят по-добри условия в други страни. За работа, за живот, за по-добри заплати. По-добре предложете им начин да останат тук с ясни перспективи и шансове за успех в живота.

3943

10

OtSofia

12.11 2019 в 12:00

Хибридната атака продължава. В едно ги бива левите прогресивни сили, във всичките им превъплъщения в миналото и днес, прегърнаха принципа "Лъжа чрез истината". Проблемът е, че си позволяват да се подиграват с най-трагичното и най-съкровеното за хората, в случая - на българите, само и само да обработят социума за постигане на крайната им цел - в случая целят отродяването и лумпенизирането на децата ни. Щом така успеят да проникнат в най-скъпите ни мисли, манипулацията им е в кърпа вързана. Авторът може просто да е поредният им инструмент, с който това се постига, но това не го извинява. Очевидно не си постигнаха веднага търсения резултат, щом викат на помощ и "индиеца". Това, все пак, е оптимистично. Ще има свестни млади хора в България, които почтено ще се погрижат никой да не си позволява паразитирането върху паметта на трагичните жертви.

4000

9

Рабиндранат Тагор

12.11 2019 в 09:44

Със съжаление се присъединявам към призива на доктора. С моя народ България няма перспектива. Ще се мъчим, ще се влачим, по малко ще напредваме, когато световната икономика ни позволява, но светлото бъдеше ще гледаме през крив макарон. Лично съм казвал на прекрасни млади хора - махайте се оттук. С болка, но и с убеденост. Живял съм в тежката чужбина, работил съм тежка работа, не съм спечелил богатство и въпреки това казвам на децата - бягайте!

4000

8

NikB

12.11 2019 в 07:25

Да, ЛУСТРАЦИЯТА е задължителна. Трябва да бъдат лустрирани ръководителите на тоталитарните обществени организации (БКП, БЗНС, ДКМС, ОФ, ... ), офицерите от репресивните служби и т.н. и т.н.
Колкото и да е късно - това поне ще е категорична оценка за годините на комунизЪма. А и ще се отрази положително на политическия живот.
Но, докторе, имате и пропуск в информацията:
http://www.shum.bg/article/36029/

3900

7

минувач

12.11 2019 в 05:18

Съгласен съм до голяма степен със съдържанието на статията. Но струва ми се че статистиката за присъствието на бивши комунисти и наследници на комунисти би трябвало да бъде по-задълбочена и би трябвало да включва и други партии като групата на т.нар. "десни" партии наследници на бившето СДС, турската партия ДПС, ВМРО, Атака и т.н. Тогава може би ще стане ясен феноменът защо т.нар. "десни" партии се съюзиха "стратегически" със социалистите на местните избори.

25765

6

Victimized

11.11 2019 в 13:25

И къде точно да бягат като целия свят е полудял?
В западна Европа където ЕС се превръща в ЕСССР, да забраняват на хора да си изказват мнението понеже обижда шепа хора, да иска да регулира интернет и всичко което минава от там. Да арестуват журналисти / Асандж / за това, че са изкарали кирливите ризи на империята? Където напълниха държавите си с емигранти и културните различия тепърва ще правят живота им ужасен, където на жените им се казва да се обличат повече за да не предизвикват сексуалните нагони на гостите?
Или в САЩ където са пред гражданска война, където демократи и републиканци играят цирк на народа си, а дружно гласуват все по големи военни бюджети за съсипване на държави от третия свят?
Къде да бягат, в технократския рай Китай, или в все още не напълно цивилизованата Русия?
Доктора говори много за това което е лошо тук, но не иска да погледне цялата чернилка в която модерния свят е затънал. Доктора не вижда ли всичките протести по целия свят.. Пуст анти-комунизъм...........

14677

5

случайно прочетох

11.11 2019 в 12:57

Докторе, за всичко си прав, но само с едно не мога да се съглася.Децата ни трябва да са тук и да изринат комунделите от властта, както и илитератите.Поне моите така са възпитани.

Дядо казваше "Изборът да бягаме или да се предаваме, не е наш.Нашият е да победим."Той беше офицер до 1945г.....3943

4

OtSofia

11.11 2019 в 10:13

@Име на профила, за теб е този отговор. Смирете се. Това е задължително. Ако си българин, ако си християнин. Другото е: Тумба-лумба двадни, три (триста, три хиляди) години гладни. Толкова енергия отива в злъч и мъка, че нито време имаме за нормална преценка, нито сила. Сега пък - да сме си гонели децата!? Това, ако не е болно, е хибридно. Да си гоня децата, как не! Единственото, което реално имат нашите деца днес, е семейството тук - няма друго място и други хора на света, които да ги приемат безрезервно и да ги даряват с истинска обич и разбиране. И някой си сульо пулев ме ръчка с остена на грозни думи срещу моите деца?! Цялото му писание е не срещу комунистите, не, то е срещу децата ми. Така че, да се смирим и да работим за децата си. Тук.