Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Предизборни хроники - част I

Венци Мицов 10 септември 2022 в 17:56 7787 3

Генерал Атанасов

Снимка Фейсбук/Демократична България

Генерал Атанасов

И настана време разделно, скъпи мои братя и сестри. И каквито там се определяте - не робувам на джендър стереотипи...

Настана време, в което отново, за не помня кой път вече в последните две календарни години, сме изправени пред дилемата "Кого, аджеба, да изберем, че да ни управлява".

Сега... Ние на тоя въпрос отговаряхме много пъти в последната година и нещо. И все така отговаряхме, че никой не ни управляваше, а накрая се чудехме какво точно се случва в коалицията "еднички свестни имахме и вия ни ги отнехте, мръсници такива"...

Но... Аз не съм черноглед. Просто защото от много взиране вече съм кьорав, да ме прости всевишният за тази констатация.

Но вие, надявам се, не сте като мен. И за това нека се опитаме в рамките на следващите няколко седмици да оценим най-ярките постижения на предизборната кампания и да им отдадем заслуженото.

Защото по начина, по който тече една кампания, можем лесно да достигнем до идеята за начина, по който после ще ни управляват онези, които я правят.

И така, да започваме.

Кампанията стартира официално на 2 септември. Петък. И още в петък едно видео бе напът да срути всичко на старта на кампанията.

На 2 септември, в 16,45 часа във фейсбук страницата на коалицията Демократична България се появи не какво да е, а морско видео.

Всички помним, че ДБ се завърнаха в голямата политика, след като Христо Иванов и Иво Мирчев щурмуваха с голи гърди крепостта на бай ви Доган ефенди в Росенец. Нямаше как морският сюжет, леката пиратска романтика, шхуни, кораби и лодки да не присъстват в това епохално по своята същност видео, в което главен герой бе не друг, а коравият генерал Атанас Атанасов.

Браво! идеята е била наистина добра, но...#КОЙ??? #КОЙ да се сети, че морето и вятърът са брат и сестра (или каквито там се определят, нали ви казах, да не робуваме на такива остарели неща) и бидейки каквото там са, те са предизвикали такъв страничен шум, щото от иначе вероятно надъхващото послание на генерал Атанасов не се чува много.

"Ако те помоля, вятъре,
дали ще спреш
да запаля цигара." - пееше Митко Таралежков.

В случая обаче вятърът не е спрял по никакъв начин, което ни кара да подозираме, че същият този вятър е от MAFIQTA и Доган му е платил да прецака клипа на ДБ.

Кой ли да се сети, че подобни клипове се снимат с микрофон тип "брошка", а ако пак не се чува, просто се презаписва звукyt срещу 30 лева за час в произволна репетиционна на "Пиротска' примерно...

Ама да не придиряме, защото часът беше само 16 и нещо, а в 20 по "Панорама" се появи не друг, а позабравеният от всички нас, но неостаряващ Волен.

И тъкмо всички си викахме - "Ето, сега Волен ще се сбие с някой, ще го арестува полиция, ще изгори американското знаме в ефир", обаче не - Волен се държа като кротък интелектуалец на сбирка, посветена на билките в ранната българска поезия.

Само че АТАКА си е АТАКА. И Волен все пак си е Волен. Те не оставиха нещата така и пуснаха своето скрито оръжие - предизборния си видеоклип.

На клипа младеж, подозрително напомнящ на веган-комсомолец, почитател на ранния Деян Неделчев отива за гъби в гората. Харесва му по-шарената, отхапва и се отравя. Сега, дали се е отровил, ние не знаем, защото малко по-късно той лежи в болницата, където последователно му се привижда родината майка в съветския ѝ вид и после суровия интерфейс на ранния Сидеров, а от записаното с евтин микрофон чуваме, че не трябва да се избират ментета...

Предполагам, че ментетата са настоящият мейнстрийм на национализма у нас, ПП "Възраждане", които пък избухнаха чрез лидера си Костадинов по повод соросоидната неолиберална английска кралица, която взе, че си позволи да си отиде от тоя свят и по този начин извърши активно мероприятие срещу разкритите от "Възраждане" ваксини-убийци, химически пневмонит и масонско-рептилско-соросоидна завера за съсипването на Майка България...

Такива сте си вие...Чуждопоклонници, соросоиди и въобще, грешници...

Каза ви го даже дедо Николай, който, малко извън класацията ни няма как да не споменем... Дедо ви поп каза, че западното образование е виновно за всичко! И след като заклейми гнилия Запад, се качи на православната лимузина и погледна светият "Ролекс", да види колко е часа и дали не е време да долеем светена вода и светен антифриз в двигателя...

Междувременно по БНТ и БНР започнаха така наречените безплатни дебати за извънпарламентарни партии. Там се явиха новите герои - някакви партии, носещи странни имена. От всичко, което те говореха, достигнахме до извънземните, илюминатите и други зли играчи, които късат жива плът от снагата на нашата мила рОдина.

Особено силен играч в това отношение се оказа партията на Венци Чикагото, чието име не помня. Но тя нагази в дълбоките води...

Накратко - оказа се, че това не е точно партия, а братство, което се противопоставя на рептили, масони, извънземни, тамплиери и розенкройцери. А бе сериозна работа ви казвам...

Работа, работа, работа...

Докато всички се надпреваряха как да отворят очите на заспалия българин, Бойко Борисов реши да заложи на сигурното. Слезе от джипа и отиде направи при... примата Лили Иванова.

Как ли е минала тази паметна среща???

Според мен Бойко е запял:

"За тебе бях
строителят, потънал в прах,
магистрали аз строях
и в арЕста аз влезнАх."

А Лили Иванова му е отвърнала:

"Във този час
хапвай ти филийка с мас
от Русия нема гаС,
голем праС"...

А бе не знам дали така е било, ама както и да е било, е било величествено...

Впрочем, забравихме ли нещо? Ама разбира се. Забравихме властелините на суверена. Боговете на мажоритарния вот. Партия ИТН, която аз за по-благозвучно наричам Църквата "Свидетелите на Тошко Йорданов".

Разбира се, че ИТН, които допреди да станат партия, бяха телевизия, изкараха професионално заснети и доста високобюджетни клипове, в които зомбита преследват дама, която попада на Краси Радков, който пък е самурай.

Клипът няма особен смисъл, освен че в политиката "нема ора", което го знаем всички и е много вероятно именно ИТН да ги нема в следващото НС, за да се потвърди напълно сюжета.

През тази седмица ИТН пуснаха и втори клип, даже и трети, но на мен ми се струва, че е време да се ориентираме към приключване на този седмичен обзор.

Една последна случка предизвика страшно много коментари в обществото ни. В почивния 6 септември всичките ни кандидат-политици се юрнаха да помагат на наводнените села в Карловско.

Всички, освен Бойко, че той бе зает да се снима с поп звезди...

Та...

Завършвайки този обзор, искам да кажа следното - това, че се юрнаха нашите кандидати за слава да помагат, е добре. В момента всяка работна ръка там, в селата, в които природната стихия съсипа животите на стотици хора, е добре дошла.

Лошата новина идва накрая. И тя е следната.

Един ден работа в обществена полза с гумени ботуши няма да изкупи вината на пропуснати десетилетия в опазването на природата ни.

И с това завършвам този обзор на политическата кампания за последната седмица. Аз лично в тази седмица нищо смислено не чух. Даже сега, като се замисля, дори няма качествени дебили, каквито имаше преди.

Има огромна умора. И безкрайна тъпота.

Но все пак се надявам, че до края на кампанията нашите кандидат политици ще се събудят и ще произведат някое много качествено малоумие така, както само те си знаят.

Че поне с усмивка на лице да посрещнем началото на отоплителния сезон...

Впрочем дано останат много бюлетини, плакати и вестници, че да се отопляваме с тях през зимата...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

19.09 2022 в 17:27

чудна статия - не обръщайте внимание на гномомислещите отдолу коментатори

 
X

Да помогнем на украинските деца!