Мартин Карбовски: Биг Брадър е гей

Последна промяна на 15 декември 2012 в 14:51 16437 27

Мартин Карбовски
Мартин Карбовски

„Роден си в мрака

 и господарят ти те чака

 да му помогнеш да прецака

 отново тъпия народ...”*

Искам да обиждам Биг Брадър, да му скачам и да го псувам. Защото не искам да повярвам, че това, което ми показа този сезон, е наистина тъпият народ. Може и да не съм прав, но това е сламката, за която се хващам. Искам да изляза от този филм за зомбита или още по-добре – да имам имунитет, да вляза в къщата на Биг Брадър с една пушка и свитък черни чували и да стрелям в участниците Ол Старс, и да им правя големи дупки в коремите и червени петна ала Джаксън Полак по стените.

Ще пощадя македонците, които ми бяха лакмус на нормалното този сезон. Бяха като деца в свят на пияни възрастни, които ще умрат скоро и ще оставят децата си сами. Прекрасни македонци, извинете ни за всичко, което видяхте. То е разликата между нациите и хората, живеещи на километри един от друг и нямащи нищо общо един с друг.

Квадрофонична истерия! Фарс на амбициите и мечтите. Популяризиране на дехуманизацията и създаването на модел на омраза и несъпричастие. Видях енергията на мършата. Стабилността на Разпада. И интереса към стабилността на мършата. Чистото зло, управлявано от злобен гей с малко власт за известно време. Сигурно не съм прав.

Не съм прав, защото го виждам всеки ден. Какво ми е виновен Биг Брадър?! Краят на една нация като край на принципите, които биха могли да управляват човешките отношения. Адови изчадия, родени от изолацията, която наричаме с грешната дума „селяния” и социални изроди, акуширани от модерната медия, която обещава да си известен с лайното си. Социопати, живеещи под потната подмишница на най-лошото от ретроградното минало и най-глупавото от модерното бъдеще. Социопати нежно нуждаещи се от робство. Неистово се нуждаем от робство, братя, без значение - робство да е.

Крясъци. Некоментируема глупащина, излизаща от Широката Норма. Гранични състояния, породени не от болест, а от самота и недобронамереност. Този път Биг Брадър стигна до кресчендо. След концептуално конфликтния сезон на „звездите“, тоя на обикновените хора ни показа за пореден път къде живеем. Не без помощта на злия Дядо Коледа, Сатан Клаус, който тихо се подхилкваше от тъмната стая.

Някой трябва да каже на гражданина Панайот, че му се подиграха. Заради собствената ни съвест някой трябва да му го каже и покаже. Не че той ще разбере, той не разбира и майка си, но сме длъжни да дефинираме падението на неврастеника, поставил си за цел да попадне в жълтия вестник, без дори да има какво да се напише за него. Това вече не са неразумни юроди, това са стигнали до малоумното съвършенство на Самодоволната Тъпота резултати от агонията на една географска ширина и една нация, състояща се от лабораторно изолирани индивиди и злост, злост, злост.

Трябва да изолираме в петриеви блюда феноменално активния Панайот, изключителната истерия на Стойка и доволството от себе-правотата на Близначките. Това са щамове на пандемията, която мори българите наоколо. Бактерия на социото, което ни разлага.

Роден на първи април. Такъв филм трябва да има за Панайот, заради балканската шега, която си спретнаха с него, започнала преди няколко години и завършила при Венета Райкова. Този човек трябва да бъде възпитаван и бит, не да му се внушава, че е образ за подражание. О-важнихме самоувереността на селяка, който няма нищо общо с Хитър Петър или Тил Уленшпигел, а който за слава може да яде лайна, стига да го снимат с четири камери. Този човек е нетърпимо ненаясно със себе си, трябва да му се помага, защото от този ембрион ще се роди изненадания човек с пушка, масов убиец с лоши подражатели. Сериен убиец на Нормалното.

Болестта на Самодоволната Тъпота е развила такива размери в нацията и в този образ, че вече фантазираме успехите и живота си, правим измислени тефтери с наебани жени, събираме похотливо и алчно внимание, суетно, като наемни убийци на Реалната ни Същност се вглеждаме в автопортрета си създаден от Унижаващата ни Телевизия. И се рекламираме като начин на съществуване. Как може да има такива хора? Вече не е това въпросът. Въпросът е , че повечето хора са такива.

Никакъв стремеж за свобода, за градеж, за достойнство. Плаче ми се за българите не защото не са свободни и градивни, а защото вече и не мечтаят да са свободни и градивни. Омагьосани са, на жаби са заприличали и няма кой да ги целуне в блатото на Греха и Самотата, и Кривите Образи. Българите са роби на омразата. По-добре да бяха слуги на самосъжалението след социализма. Защото за самосъжаление ти трябва поне малко самооценка и обективност.

Субективност и недобронамереност. Дислексия или социопатия, не мога да разбера как стигнахме до образа на Тризначките и трябваше ли да ги снимаме. Това сме ние обаче – поддържаме се в субективността и недобронамереността си. Не можем като тях да спрем да се ругаем и самоподиграваме. Трябва човек да може да каже една лоша дума за себе си всеки ден. Но понеже всеки ден чуваме милиардите лоши думи отвън, ние градим стена от кости, за да не стига до нас Недобронамерието. Костите на оглозганото общуване, от което остават само скелетите на взаимната омраза под един и същ покрив, на един и същ език. Срам ме е, че съм българин не заради политиците ни, срам ме от начина, по който се гледаме. А сме толкова малко, толкова малко сме.

И накрая – Четиризначката. Стойка е най-неправилният отговор, най-излишната реакция на това, което виждаме, срещаме и не е наше. По-добре да се мълчи, нежели да се крещи на Самодоволната Тъпота, защото тя се храни с лошо отношение и солени плодове от задника на Комуникацията. Стойка е образ на Що-Годе-Нормалните, които полудяват от самота и недобронамерие в тази среда, но стават и хляб за същата. Смирение й трябва на Стойка и на Всичките, на нас.

Но отде Смирение?! Всеки ден водим войната на злото – дали ще си ехиден мерзавец и ще докладваш на жълтите вестници какво знаеш за майка си, баща си, брат си и другарите си, дали ще си курва под прикритие, но ще си говориш за семейството и любовта в него, дали ще си манаф с гордо афиширана анална връзка и едновременно с това – любящ баща на момче, дали ще си Содом, дали ще си Гомор – това остана да сме и от това да избираме.

Това не беше Биг Брадър. Това е безшумна Йерихонска тръба, от която ще се срутят стените на нашия свят, в който се надявахме да се прегръщаме и да говорим на български. Няма такъв Биг брадър никъде другаде, сам той беше белязан със знака на смъртта, за която ме страх да говоря.

„...За теб сме племе

 нали така решил си преди време

 да ни оставиш да се изядеме

 и да се валяме в калта.”*

Биг брадър е гей. Имаше едно злорадство в този сезон от страна на кукловода. Биг брадър с кеф оставяше мизерниците да се самоизядат като типичен властимащ и като диктатор в този театър на имиджовото самоубийство. Имаше и чисти образи, които за съжаление не са български. Поздравете македонците. Те не са българи. Видяхте ли им погледа на македонците, когато нашите кощрамби си крещяха и обиждаха така че бъдещите им деца да не поискат да излязат от утробите им?

Наричат ни остров на стабилността. А ние сме само петно на мизерията и омразата. Един ден ракията ще свърши и ще разберем това.

 *Из песента на Венци Мицов „Не ме познаваш”

 

Мартин Карбовски

www.lentata.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.01 2013 в 23:46

Г-н Карбовски защо не коментирате това... http://saprotiva.org/podzemnite-bogatstva-na-balgariya-upravlenie-ili-grabezh/ ами хабите енергия за разни анал-итични без-интерсници!?
България получава о.1 процента от залежите си на злато и медна руда в небезизвестните си находища в Асарел, Елаците, Челопеч...! За това държавата ни е на това дередже!! Това си заслужава да се коментира и проучи!!...

08.01 2013 в 20:28

Карбовски,човече ти имаш спешна нужда от лечение или някой ти е платил да се изходиш по този гнусен начин.Жал ми е за теб и се срамувам,че сред нас /българите/ има такива отрепки.

04.01 2013 в 13:22

Поздравявам "Пенелен земеделец"; написал е това, което аз имах намерение да напиша. Само бих допълнил, че не разбирам от къде накъде господин авторът смята,че Биг Брадър (т.е. малоумният автор на сценария, разигран под ръководството на "всеядния" Ники Кънчев) е гей. Заглавието на опуса внушава не констатация, а обвинение, или поне обида. И в трите случая е тъпо до безумие. Очевидно господинът е тънък познавач на гейската психология - непонятна нам, необразованите по въпроса - намирисва ми на чиста комплексарщина. Ако разбира се не е самоцелен крясък, който да напомни, че авторът е тук, съществува и държи редовно да ни напомня за това (което ми се струва по-вероятно).

Иначе макар и в силно подчертани мрачни краски, основното, което казва Карбовски, за съжаление е много близо до истината...Само дето не прилича точно нему да заклеймява от позицията на екзистенциално засегнат моралист.

А ти Дианке, струва ми се страдаш от прекомерно патриотарство. Разбира се, глупаво е както по манталитета на специално подбрана група отрепки, така и по държанието на двама само души да съдиш за цялата нация, но бъди по-кротка в яростната защита на "националното чуство на българина". Специално в конкретния случай струва ми се разликата е била очевидна (Общо съм прекарал вероятно около 20-тина минути, поглеждайки към епизоди от въпросното предаване, но хора с по-здрави нерви, издържали по-дълго време пред телевизора, споделят, че наистина разликата в поведението на македонците и нашенците е била фрапираща; и то в полза на първите.

04.01 2013 в 11:24

Така и не обяснява всезнаещия Карбовски какво на македонците му е направило толкова силно впечатление, че ги определя като нация над българите. Струва ми се странно, даже срамно. Не може да се оригиналничи на гърба на националното чуство на българина.
Искам да му светна малко на Карбовски, защото не хваща елементарни неща. Македонците се представиха, като по-въздържани, по-съобразителни и т.н., защото бяха в чужда среда, почти не разбираха разговорите и най-важното нямаше какво да кажат. Те бяха най анемичните фигури в общата среда.Да му припомня на Карбовски монолога на Лестер, когато влезе пръв в дома. Демонстрира готовност да бъде всякакъв, даже и чукач и т.н., от които обещания нищо не показа, а се залюби с най-простото същество в това общество. Това му беше капацитета. А македонката с тънките крака предпочете фалшив флирт, като обиграна курва, което предполагам е допаднало на нашия мунчо, автора на топовните гърмежи в гореизложената статия.

01.01 2013 в 11:27

Брилянтно описание на българската действителност! Тъжно, но факт.

01.01 2013 в 10:02

А пък Карбовски - само педераст.

23.12 2012 в 11:54

Кабронски, когат беше в "Черешката на тортата" с ония... дето нито има курви между тях, нито гейове, много скромен беше тогава, не ти се стреляше, не ти се убиваше...

19.12 2012 в 11:04

Харесвам писанията на Карбовски.Но ми се струва ,че пропуща още доста имена и сезони.Аз бих споменал и "ОПЕРЕН "певец,ХАМЪВ китарист,и голяма група Тъпаци меслещи се за "ЕНТЕЛИГЕНТИ".И дано това е последен сезон ,защото и да не щем сме принудени да слушаме за тази ПРОСТАЩИНА.Как ,навсякъде пишат и коментират ,че сме си приличали с този паплач ламтяща за пари и евтина слава.

18.12 2012 в 11:58

Бате Бойко не е гей, бе!

18.12 2012 в 00:39

С памперс - или без, трябва да изгледаш 3-4 "епизода" от чалгалиадата, за да се убедиш, че няма лекарство, няма спасение. Съгласен съм само с първия абзац на Карбовски - останалото е по-скоро вярно, но е написано не за да ни освести, а за да ни покаже, колко коментаторът е успял в словонареждане да ни се представи като един "появил се на арената изцяло в бяло, докато от вентилатора..."
Г-н Карбовски, аз имам памет и Ви чета още от първите сексуално-марихуманни напъни в Юнион Медия или Егоист /когато г-н Тестения продукт ни напусна/. Не сте Маркес и няма и да го докоснете. Чудя се дали не олицетворявате сънищата на кубински комсомолец, който сънува Маями и по-реалистичните житейски мечти на Карпентиер.
А вие, г-н Карбовски, къде живеете? Къде работите? Не сменяте ли медиите, защото винаги си оценявате интелектуалния багаж в повече, отколкото пред-последната медия ви плаща. А Вие самият - като ментор, гуру и шеф на екип, винаги ли сте изряден и за подражание с младите навити мазохисти в Дарик и телевизията. Които - като нас, четящите Ви - трябва да получават еякулация, че са се докоснали до словото Ви и обществения Ви гняв. А те най-често са същите медийно-рекламно-манипулативни полюции, които всички Ваши събратя творят. Колегата Ви Кънчев /понеже той - а не Вие - води Брадърите, поне не раздава морал/ дали е по-лош общественик, журналист, българин. От Вас? Или просто е алчен печалбар.
Излезте пред павилиона в Нови хан, съберете циганите край Вас, те ще ви кажат, че не гледат Шит Брадър, защото Животът - за тях - е кофи за боклук. Или парче на "Контрол". Но не и интервю с Тодор Славков, пореден светъл пример в ежедневието ни.
И това за Биг Гея..., като се сетя пътеписите Ви от Куба и онези ширини преди 20-тина години, всички подвизи със знойните проститутки, които описвахте; чудех се дали не избивате едни адски провинциално-пубертетски-сакрално-интелектуални комплекси. И продължавам да си мисля за тях. /Не успявам да докарам словото до Вашето жонгльорство, но опитах. И за да си послужа с по-лесен наш си пример за алегория - или беше алюзия - но не е Йерихонска тръба, нашите роми отдавна я предадоха за скраб; та: по ми мязате на Андрешко, отколкото на буден дух от Вежинов или Ивайло Петров и времето си е таман като за Вас и подобните Ви. Вероятно продуцентите на "ВИП"-овия телекокошвинарник са Ви предложили обидно малък хонорар.
 
X