Quantcast

Калин Терзийски: Косата през лятото

Калин Терзийски Последна промяна на 10 юли 2019 в 09:26 9100 3

Калин Терзийски

Лятото започна особено горещо, мухите увиснаха във въздуха от печал и умора, а медиите изпаднаха в тежка, лятна инсуфициенция откъм теми.

С думата „откъм” поздравявам именно медиите.

И така.

Преди десетина дни някакъв главен редактор ми прати писмо на електронната поща, че иска от мен да му напиша лайфстайл материал.

Защото си бил лекар, нека материалът да бъде пълен с научна информация. Но го насочи към потребителите. Нали се сещаш? – беше ми писал редакторът – към потребителите!

Аз никога не съм знаел какво е това лайфстайл материал. Нещо за стила на живот, доколкото схваща старата ми пиянска глава. Но не точно. Знам, че трябва да е надуто, префърцунено, самодоволно и пълно с голяма фамилиарност към света на скъпите вещи.

Освен това, аз имам съвсем бегла представа какво харесват потребителите. Имам някакво понятие, че обичат всичко струващо над петстотин лева, и с това се изчерпват познанията ми за тях. Не съм експерт. Искам да кажа, че нямам десет кожи от потребители в кабинета си, нямам даже и препарирана глава на потребител на стената.

А пък ме беше срам да попитам главния редактор на списанието какво трябва да има в един лайфстайл материал. Не обичам да ме поучават. Не обичам да показвам също, че някой знае нещо повече от мене. Надменен човек съм.

Примерно страшно се обиждам, когато някое момченце ми каже, че не разбирам от даунлоудване на емпетройки. Или че браузъра ми е нещо си там... Или че не съм гледал новия блогбастър или нещо подобно. От една страна, завиждам на младите надути пикльовци за умението да си въобразяват, че представляват нещо повече от пилешка цвъкня, след като знаят коя марка джиесеми са модерни това лято... От друга страна, въобще не ми дреме за тяхната пиклива консумация. Знам, че един ден техният лайфстайл ще стане купчина тор, като всичко друго в тоя шибан живот. Но материал трябваше да напиша, защото обичам парите. С тях си купувам глина за моделиране на малки скулптури, както и семена за цветя, които сея в градинката пред мръсния, военен блок, в който осъществявам своя налудничав, антиконсуматорски лайфстайл. Тоест – моя живот.

Но трябва да повторя: лайфстайл материалите не ми се удават.

Ето защо, за да разбера какво има в лайфстайл четивата, аз си купих и прочетох един куп списания. Събрах каквото можах, напрегнах се и създадох следния материал, пълен с научна информация, със стил и консуматорска мъдрост. Материал, който да учи младите хора как да живеят.

Ето го и него.

КОСАТА ПРЕЗ ЛЯТОТО

През лятото ултравиолетовите лъчи, както и алфа, бета и гама лъчите унищожават част от косъма на нашата коса. За да я опазим, което е тенденция на световно ниво, е необходимо да следваме следните правила:

н/ Повече сън!

Ако спите много, ако си полежавате до късно и добре си отспивате в неделите, вашата коса ще бъде здрава и обемиста всеки ден! Спящата красавица е била изключително доволна от косата си, която е запазила перфектна със сън от минимум сто години. Ако някак си си осигурите минимум триста години сън всеки ден, ще добиете невероятен блясък на косъма! При такъв блясък хелиевите атоми се разпадат до водородни ядра и кварки. С права или къдрава, тъмна или светла коса, вие ще се чувствате наистина комфортно!

р/ Не убивайте!

Това е едно златно правило, което е известно на всички малки или пораснали момичета от стотици години, но често се забравя! А забравяйки го не правим нищо друго, освен да навреждаме на обема и блясъка на косата си!

м/ Модните тенденции

Модните тенденции в момента могат да се опишат най-образно с една единствена фраза: Бъди себе си!

Да променяш естествения си чар с фалшива брада и черни очила е остаряло! Леко небрежната прическа а'ла Доналд Тръмп е безумно ефектна в настоящия сезон. Не прекалявайте с гела!

ц/ Да премахнем въшките!

Въшките са чест и неприятен обитател на нашата коса! Понякога те могат да предизвикат неприятен сърбеж и зачервяване на най-интимните места от нашето тяло. За да се избавим от тях, бихме могли да използваме множество най-модерни препарати, но ако сме привързани към традициите на нашия древен народ, ще използваме следната простичка женска хитрост: 1 чаша газ, 1 чаша мас (за предпочитане свинска), 1 чаша оцет. Получената смес се втрива в косата и стои така около час. Ефектът е невероятен!

ш/ Да избегнем ядрената зима!

Когато държим на блясъка и обема на косата си, ние трябва да избягваме ядрени конфликти, които предизвикват много излишен стрес. Да не говорим, че късните ефекти от тях са много неприятни за косата ни! След ядрен конфликт косата става трошлива, дори скорпионите, живеещи в празните очни кухини я отбягва! Така че – ако не е съвсем неизбежно, не влизайте в ядрен конфликт. Същото важи в още по-голяма степен за така модерните термоядрени конфликти.

я/ Приятните емоции

Ако често се усмихвате, смеете, заливате или напикавате от смях, това ще донесе много жизненост на корените на косата ви! Не забравяйте да бъдете весела през целия ден! Има данни, че жените, преживели самолетна катастрофа имат два пъти по-малък обем на косите, докато жени, преживели две самолетни катастрофи имат цели осем пъти по-малък обем на косъма.

ю/ Избягвайте смъртта!

Действително, някои съвременни стилисти твърдят, че косата продължава да расте и да придобива обем почти цяла седмица след смъртта, но това не е гаранция, че видът и ще остане перфектен! Гнилостните микроорганизми, както и някои други неприятни проблеми идват заедно с настъпване на смъртта, особено през лятото!

В заключение можем да заявим, че лятото е прекрасен сезон за нашата коса, но ако умеем да се грижим правилно за нея!

Ваш д-р Терзийски

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

3

alienvv

15.07 2019 в 23:06

браво!!!!....

22092

2

Стефан

10.07 2019 в 19:49

:))) Това трябва да се продължи!:)

3000

1

д-р Тодор Толев

10.07 2019 в 18:57

Ехаа!
Един добродушен и весел Джурасик парк,
посветен на ежедневието ни!
Благодаря за радостта!

:)