Из делниците на един луд (4 – 8 март)

Тони Филипов, д-р 10 март 2013 в 19:11 29622 38

Понеделник, 4 март

„Заловиха 10 кила амфетамин за над 100 бона”, пише „Новинар”. Предполагаме, че става въпрос за обикновено съвпадение и настояваме да не вземате предвид това, което ще кажем по-долу. Просто го съобщаваме. Съвсем наскоро говорителят на БЛ "Антимафия" Якимов обясни, че през 2012 г. нашите митничари и полицаи са заловили 0 гр. амфетамини (словом: нула). Такъв артикул не е забелязван на българските граници! И сега, веднага след падането на правителството, хоп 10 кг. наведнъж. Но пак казваме, това сигурно е чиста случайност. От полицията увериха, че от няколко месеца наблюдавали продавача на наркотици. Те по принцип ги наблюдават дълго, ако и не винаги да ги хващат…

Един ми пише: „Докторе, на умряло куче нож вадиш…” Много се вбесих. Първо на първо, ние на това куче сме му вадили нож и кога беше най-витално… И, второ, ако някой е решил, че кучето е умряло, много бърка. Кучето само се прави на умряло, не бързайте да се радвате.

На Министерски съвет оня ден кучето, извинете, премиерът подготвял министрите за опозиционната им кариера: „Оттук нататък трябва да се мисли върху две неща, защото явно инфраструктурата им харесва на хората, но не достатъчно. Трябва да се мисли как да се раздвижи икономиката, да се повишат доходите, да се намали безработицата. Оттук насетне това трябва да ни бъде във всяко едно говорене.”

Във всяко едно говорене! Важното е да го има в говоренето, дали ще се случи в действителността е друга работа… „За демокрацията пропагандата е това, което е сопата за тоталитарната държава”. (Чомски)

Не знам вие как сте, но ние позволяваме по веднъж да ни лъжат. Като те излъже някой веднъж, то е негова грешка. Но ако успее да те излъже втори път - вече си е твоя грешка. Казваме го, защото гледаме, че Борисов се готви точно това да направи. За втория мандат обещава ляв завой в политиката на доходите и заетостта: "Не може човек, който е без работа, да излезе и да му харесва паркът, не може. Това трябва да ни е в ума и в програмите… Конкретно две неща: заетост и доходи. "

И ни загуби четири години, за да стигне до увода на учебника по икономика за първи курс!?

Наистина, ако ви излъже втори път, глупаците сте вие!

Субективно погледнато, той за себе си е прав. „Всеки човек е склонен да мисли, че светът е създаден едновременно с него и когато го напуща, страда, че го оставя недовършен. Това особено важи за един крал…” А както уточнихме по-преди, Бойко е крал…

Станишев вика: „Бях потресен от наглостта на Борисов, който заявява, че сега щели да правят лява политика….”

Потресен е, щото и левите се отказаха от дясната политика, даже плоския данък щели да махат. И изобщо, като излезе народът на улицата и всички политици тръгват у лево, дето се вика…

Но за другото е прав Станишко: "ГЕРБ управляват като безотговорно дете, което е докопало спестяванията на родителите си и ги харчи, без да мисли за последиците." Изказване в стил Рейгън - „Правителството е като огромно бебе - храносмилателна система, с голям апетит в единия край и никаква отговорност в другия.”

Да, на другия край цари рядка безотговорност, ако мога така да се изразя.

Наблюдение, проведено от германски учени над 40 000 души, показало, че песимистите живеят по-дълго, пише „Новинар”. Ние мислим, че живеят не само по-дълго, ами и по-приятно. Да! Дето каза една Маргаритка във ФБ, на песимистите им се случват само хубави изненади, защото винаги им се случва нещо по-добро от това, което очакват. А оптимистите са винаги разочаровани. Английски учени доказаха лани, че оптимизмът е дефект на мозъка. Нормалният мозък мисли песимистично.

Но да се върнем на откритието на немските учени. Те стигнали и до някои учудващи факти. С увеличение на доходите нараствал и оптимизмът, но заедно с него и шансът от ранна смърт. Излиза, че бедните песимисти живеят повече от богатите оптимисти!

Малко е трудно това последното да се примири с българската действителност. Щото ако търсим бедни песимисти, то най-голямото им находище е в България. Но пък живеем непропорционално кратко с оглед на песимизма си, най-кратко сред европейските народи. Това противоречие може да се обясни само с това, че периодично идва някой, който ни обещава да направи едни хубави неща и по този начин за дълго разстройва вродената ни песимистична нагласа. Ако сме прави, то само управлението на Борисов е скъсило живота на маса хора. А на една част още продължава да им го скъсява…

Как да останеш песимист с таква управляващи?!

Пък проучване в Тайван доказало, че семейните живеят по-дълго. Учените открили, че теломерите, които защитават хромозомите и ДНК, имат по-големи размери при женените, което означава, че те са по-малко предразположени към рак и сърдечни заболявания. Докато при овдовелите или разведените теломерите били по-къси. Може верно да живеят по-дълго, а може и само да им се струва по-дълго. Всичко е субективно на тоя свят.

Хубав живот не дотяга, както беше казал един кмет на гр. Елена…

Вторник, 5 март

След патриарх Неофит вчера и мюфтията Мустафа Хаджи посети премиерус емеритус, който отново се лекува в Правителствена. Да се готвят равинът и арменският поп. Всъщност, те може да останат за някой от следващите пъти, когато премиерът отиде да си пие хапчетата в болницата… Как мислите, малката общност на будистите у нас дали ще прати свой представител? Деликатно ще се получи…

Снимка OFFNews

Лично ние виним Плевнелиев за втората хипертонична криза на премиера. Бойко му занесъл списъка на служебния кабинет, но Плевнелиев го отхвърлил по причина, че някои министри не му се харесали. Чакай, бе! Кой си ти, та на теб да ти харесват, бе?! Щеше да гледаш „Дондуков” 2 като пешеходец, ако не беше Бойко! Не да те е яд, ами да се спукаш пред такава неблагодарност… Е, ще си плати. Според OFFNews още вчера няколко приятелски редакции били снабдени с компромати, а на журналистите било съобщено, че Плевнелиев вече е разприятелен. Да пишат, че не той, а Иво Прокопиев реди кабинета със съдействието на Дянков и Трайков, да публикуват снимката му с тези предатели, да обясняват как кандидатурата му за премиер Саша Безуханова е от същото котило...

И те не чакаха да ги подканят.

Ехо, Варна! Донякъде ви се възхищавам, да знаете. Възхищавам ви се по оня начин, дето турците се възхищават на ума на българите: Да им имам акъла на българите, дето им идва после… Когато Киро се кандидатира за четвъртия си мандат, ние ви написахме: „Ей, Варна! Приличате на оня китаец, дето ял за пръв път свинско печено, когато му се запалила кочината, и от тогава всеки път, когато му се преяждало, все си я палел…” Да, запалихте си кочината, а сега се чудите що така стана. Ми стана!

Абе, къде е оназ баба Пенка Балева, дето скочи с парашут от 3 хил. метра и посвети скока си на кмета Кирил Йорданов? Тогава също ви казахме: Ако Киро вземе и четвърти мандат, мисля, че и други баби във Варна ще скочат отвисоко. И още колко работи ви написахме, ама кой да чете…

Сряда, 6 март

„Вълната от самоубийства в страната продължава”, пише „Стандарт”. В Лом граничен полицай на 38 г. се застрелял на гроба на баща си. В Кубратското село Бисерци бизнесмен на 33 г. се обесил в собственото си предприятие…

Пък сп. „Слава” цитира в. „Комсомолская правда”, който имал данни, че за 59 дни - от 1 януари до 28 февруари – само в София 151 човека посегнали на живота си и на 130 от тях нямало да им се налага да опитват отново. Това са данни само за София. Колко са в цялата страна е дълбока тайна. Според Комсомолката поне по един варненец дневно скачал от Аспаруховия мост. Трагична била картината и в Пловдив, в Благоевград… За София стана дума, но да добавим, че през март тенденциите като че ли се засилват. В петък, 1 март, 10 души се разделили с белия свят. Основни мотиви: просрочени кредити, безработица, трагични размисли за смисъла на живота тук и сега… Според психолозите януари и февруари били най-спокойните месеци, бумът на самоубийства настъпвал през летните месеци. Дано са се обърнали сезоните и тука, защото не ми се мисли, ако хванат пак ланшните жеги…

Лани в „Труд” колегата Спахийски цитира американския генерал Джордж Патън, който казвал на войниците си: “Искам от вас да запомните, че никое копеле не печели война, като загива за родината си. Печели я, като накара друго нещастно копеле да загине за своята.”

Мисля си дали не може някакси, вместо да се самоубиваме…

Не знам, помислете и вие.

Един Валери пише във ФБ: „Какво нещо са технологиите, а... Използвам камерата на компютъра за огледало, докато се бръсна!!! Яко!”

Браво, но си закъснял, пич. Ние от две години вече се бръснем с помощта на камерата на джесемето. Веднъж докато бяхме в банята изгасна токът, и тогава го измислихме. Но и нашето е нищо в сравнение с Бойко. Той се бръснел редовно като се гледал по телевизора.

Четвъртък, 7 март

Проф. Иван Миланов от "4-и километър” вика: "Медицинската общност доскоро се въздържаше да говори за това, но действително има проучвания, според които пушачите и кафеджиите са по-малко застрашени от Паркинсон…"

Да, верно е, че се въздържаше медицинската общност. Само отделни лекари и то пушачи, като проф. Милан Миланов, се осмелиха да кажат, че пушенето предпазва от Паркинсон и последващия го Алцхаймер, който добавя към тремора и деменцията... „От личните ми наблюдения върху паркинсоници, рече д-р Миланов, нито един не е бил пушач преди заболяването. Да, за инсулт и инфаркт има определен негативен ефект. От друга страна пък пушачите не умират лесно при инфаркт, защото са развили колатерални кръвоностни съдове...”

Но медицинската общност се въздържаше да ни ги казва тия работи и остави правителството да ни наложи пълна забрана с някакви псевдохуманни съображения. Да сте забелязали парите от акцизите да са влезли в здравеопазването? Друг път! Едни пари бяха откраднати от нас, пушачите, но не бяха дадени на вас, непушачите.

След време медицинската общност ще събере кураж и други работи да ни съобщи. Например, че и бирата влияе положително на Алцхаймер и Паркинсон, а също и на атеросклерозата. И на интелекта се отразявала положително, но това нас едва ли ни засяга… (Разбира се, по-добре е да се пие бира преди да се хване Паркинсон. Щото след като се хване излиза доста скъпо. Колкото изпишеш, два пъти повече разлееш…)

Говорителят на Легия „Антимафия” Якимов вика, че Бойко грозно излъгал, че не бил се чувал с Митко Каратиста, член на надзора на ЧЕЗ, от 15 г. Ние имаме информация, вика, че са се чували в края на януари. А с Цецо се чували през ден. В ГДБОП още лани постъпили сигнали срещу Каратиста за побой, източване на ДДС и други дейности, свойствени за член на надзорния съвет на ЕРП… Обаче Цветанов задържал сигналите.

Самият Цветанов пък е изобличен, че лъгал от трибуната на НС, когато преди 2 г. обяви, че петима лекари от Г. Оряховица умишлено са убили новородено. Деветорна медицинска експертиза е обявила лекарите за невинни. Какъв беше смисълът от тази лъжа, не мога да ви кажа. Предполагам, че става дума за обикновена глупост. Ако глупостта беше стока, Цветанов можеше да завърти търговия на едро. Вчера пак се изръси: „Имаме данни, че представители на организираната престъпност (ОП) са празнували в деня на оставката на премиера Борисов.”

И ние имаме същата информация. Представители на враждебната и несвързана с правителството ОП верно са се черпили. Но те са само малка част. В мнозинството си ОП е била силно притеснена от оставката.

Има талант за глупостта Цецерон, не може да му се отрече…

За отвличането на дъщерята на Брендо вика: "Това е доста неприятно, но да си припомним кой е Брендо." И като си припомним кой е Брендо, престава да е неприятно. Даже, като си припомним кой е Брендо, тая малката трябваше още там на място да я ликвидират! Така, де, не излиза ли така?!

„Доста неприятно”… досадно някак…

Само Вежди съперничи на Цецерон: „Докога ще бият Бойко? Той куче да види, ще го прегърне да го целуне…"

Абе, в училище пишат ли още съчинение „Най-добрият човек, който познавам”?

„Изгониха Шамара от Брюксел”, пише „Стандарт”. В словото си на церемонията по повод 70 г. от спасяването на българските евреи Николай Младенов приканил за минута мълчание по повод смъртта на „един смел човек, Пламен Георгиев…” И Шамара побеснял, че поне името не му е запомнил и се провикнал: „Лицемери!”, за което охраната го извела извън сградата на ЕП. На друго място пък пишеше, че го изгонили, щото рекъл „лайно” на Младенов. Което ни се струва по-адекватно както на речника субекта, така и на характера на обекта.

Сидеров и депутатите му напуснали НС в знак на протест, че не получиха подкрепа за предложението си да се отнемат лицензите на ЕРП-тата. Сидеров разлепил снимките на всички депутати, които били против, и ги поздравил с песента на Радо Шишарката „Курви, сбогом”.

Не беше отдавна, когато Сидеров скъсваше задника на Боко от целувки.

Това е долна демагогия, бесен популизъм! А кой ще плати милионите, десетките милиони, на които ще ни осъдят за един такъв акт? Ние, кой… Същите патриотични работи ги слушахме преди изборите 2009 г., пък после какво стана? Волен стигна до там, да му викат пуделчето на Бойко. Изобщо неговата работа е малко като на оназ госпожа, дето викала: Дръж ми, мари, копелето, да се посмея на оназ курва!”

Петък, 8 март

Честито на тези, които празнуват. Наздраве на останалите!

Медиите съобщават, че Никито Младенов се готвел ударно да подменя посланици. Май ще подсилва рустикалната квота. OFFNews научили отнякъде, че Тетка Цачева я готвели за посланик в Швейцария, на мястото на Плугчиева, която щяла да стане служебен премиер. Лелей, Тетка в Швейцария! Тетка Милка… И пак ще творим дипломатически фолклор, ще се повторят някои от най-добрите образци от посланиците ни монолингвисти: „Ту ти ту ту ту…” (Два чая за българина в 222 стая..) “Send me a fax” и т.н. Мисля, че и Тетка не би се посрамила. Тя обаче отрича, нямало да ходи в Швейцария, нито да оглавява служебния кабинет. «Това, вика, звучи несериозно». Верно е, че звучи несериозно, но и калинка начело на ДКВЕР не звучи по-сериозно.

Пък един познат, мота се из НС като парламентарен секретар на едно министерство, вика, че се говорело, че специално за Фидосова се откривало консулство в Мавритания. Що в Мавритания, не можа да ми каже. Тоя същият вика, че мерките на Фидосова били 90:60:90... Обаче в инчове.

Чета: „Пенсионер предлагат вместо лъвове, в герба на държавата да има две магарета. Според Бранимир Делчев – Бръмбо така по-точно щял да се предаде националния дух и състоянието на народа. Като обединяващ символ между магаретата той предлага чаша.

Чаша? Верно?!

Предложението на Бръмбо за нов герб на републиката.

Бръмбо, уважаеми читатели, е стар наш познайник. Той не просто предлага герб с две магарета, той го има и като визия. Вие няма откъде да знаете, но Бръмбо е факир на ножичката. Това на снимката го е изрязал от едно листче А5 пред очите ни за няма и 30 сек. Но както виждате, обединяващия символ съвсем не е чашата. Обединяващия символ са кръстосаните… такова. Щото ние, българите, споделял е многократно пред нас Бръмбо, умрем да си ги мерим…

Оня ден най-малко сто човека ми се обадиха, или писаха на мейла, че нямало 29 февруари. Ами да, нямаше. Но имаше насрочено заседание на правителството на 29.02. И ние ги иронизирахме с това „петък, 29 февруари”. Явно е било доста околовръстно, защото читателите са го взели за грешка. Читателите много обичат да хванат автора в грешка. И авторите, които уважават читателите, нарочно допускат грешки. Тези от вас, които са чели „Музика за душата”, може и да си спомнят правилата за писане на меню в народния тип ресторанти. Едно такова меню „винаги трябва да е пълно с правописни грешки, за да може клиентите да бъдат заблудени в мнимо чувство на превъзходство”.

Ей, гледайте важните работи, а не че една дата е сбъркана! Оня ден една госпожа написа във ФБ една древна китайска мъдрост: ‎"Ако хвърлиш пръчка на куче, то следи пръчката. Но ако хвърлиш пръчка на лъв, той не откъсва очи от този, който я хвърля". Така казвали в древен Китай на човек, който се хваща за думата и не вижда главното. Та бъдете лъвове, не кучета. Щото ви хвърлят разни работи отгоре и вие ги гоните, гоните… А те през това време…

Айде стига толкова, че стана късно. За нас късно, демек относително късно… Дето вика един мой настолен приятел, от една възраст нататък късното идва все по-рано… Между другото, настолен е русизъм, който се е утвърдил, защото не може да се каже намасен приятел, както трябва да се преведе, и, освен това, намасен би създало представа за човек, който живее от другата страна на чашата… Не че нямаме приятели, с които си говорим за литература на чаша. Е, поне на първата и втората чаша…

Новата книга на д-р Филипов можете да пъръчате на [email protected], или на Тонифона: 0885 233 691

 

To be continued друг път

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!