Из делниците на един луд (3 – 7 март)

Тони Филипов, д-р 09 март 2014 в 16:49 46918 21

Понеделник, 3 март

Лютви Местан вика: „Не сме се вкопчили във властта. Ако се стигне до там резултатът на ГЕРБ и Реформаторския блок да е по-висок от този за БСП и ДПС, вероятно ще е основателен въпросът за мандата на кабинета "Орешарски", но не очакваме подобно развитие…"
„Точно така, додава Буруджиева, ако нямаме мнозинство, ще значи, че не събираме достатъчна подкрепа. Това ще постави въпроса дали и кога да бъдат предсрочните избори.”

Не дали, само кога. Щото въпросът май вече се поставя. Последното изследване на „Алфа рисърч” показва, че ГЕРБ и РБ събират общо 21.9%. А БСП и ДПС 22%. Значи действителността май не се съобразява с очакванията на Лютвито.

Между другото, той „категорично” се дистанцира от „Цензура без България”, които имат 5.5%. „Твърдо завявам, че двете партии, които стоим зад кабинета "Орешарски", не искаме гласовете за популистите от ББЦ да бъдат слагани в кошницата на управляващите". Но не казва в коя кошница да се сложат яйцата на Гоце (6.1%). Щото, ако не се слагат в червената кошница, то трябва да се сложат в кошницата на Бойко и тогава работата на кабинета отива в киреча.

Но ние много не вярваме на тия голи декларации. От прасе мас и от БСП власт… Знаете как става.
Сигурно си помислихте, че сме си измислили това „Цензура без България” с цел да се подбъзикваме. Не, животът го измисли. Координаторът на ПП „Четвърти километър” в пловдивското село Брестник ни съобщи, че на Трифон Зарезан селото е било удостоено с визита от Николай Бареков и заместника му майор Петров. Високите гости не дошли с празни ръце. Поръчали 100 л. вино (Брестник е известно с разкошния асеновградски мавруд, който произвежда) и кебапчета за мезе в пропорция по 4 на литър. Извикали и Конушенския оркестър. Бареков играл хоро със селяните на мегдана покрай чешмата… Та, като представял гостите, вечният кмет на селото Георги Козов рекъл: „Уважаеми съселяни, имам удоволствието да ви представя председателя на новата партия „Цензура без България”. Който не вярва, да се обади в селото и да пита! Та така се родило най-точното наименование на партията.
В Брестник Бареков съобщил, че са започнали преговори с „Гергьовден” да се присъединят към „Цензура без България” и заедно със ЗНС и ВМРО да направят "голяма центристка и патриотична коалиция".

Дано само стигнат парите, щото тия момчета не са от евтините… Да питат архонт Бинев, той може да даде точни числа как вървят услугите на Дилов например…

Много тарикати се събират на един клон, та се притеснявам да не се счупи.

Ба, притеснявам се…

"Голяма центристка и патриотична коалиция"… Както би казал Удхаус, може и да се намери в София човек, който да има по-високо мнение за Бареков от самия Бареков, но няма да е никак лесно…

Пък майор Петров разказа пред Сашо Диков как убеждавал Бойко Борисов да влезе в политиката. Накрая Борисов се съгласил и поискал да го подкрепят. Слави поставил условие партията да е фифти-фифти - един човек от Бойко и един от тях. Обаче Бойко впоследствие ги изклати. Сложи си за заместник свой човек, даже не и цял, щото нали сложи Цветанов, а човек на Слави не сложи. И така се развалило едно обещаващо приятелство…
Управляващите подготвят национална среща с медиите под надслов "открито управление". В срещата ще участват премиерът Орешарски и лидерите на поддържащите партии Станишев и Местан. От страна на медиите е поканен Делян Пеевски.

Първоначално идеята била да се поканят главните редактори на „Труд”, „24 часа”, „Стандарт”, „Новинар”, „Монитор”, „Телеграф”, „Политика”, „Преса”, „Марица”, „Струма”, „Борба”, ТВ7, Нюз 7 и още няколко медии, но после на някой му хрумнало, че ефектът ще е същият и ако поканят само Пеевски…
Между другото, в годишния доклад на ДД на САЩ за човешките права по света за 2013 г. за нас се посочва, че сред основните ни проблеми са циганите и Пеевски. Не казват директно Пеевски, а свободата на медиите, но както обяснихме, то е едно и също.

„Труд” съобщава, че от догодина такса смет, която гражданите и бизнесът плащат на общините, ще се определя по нов начин – според количеството, а не от данъчната оценка на имотите, както е сега. За целта Министерството на околната среда и сдружението на общините трябва да направят методика за пресмятането.

„Из делниците на един луд”, 18 април 2007 г.: „Депутатът от БСП Петър Димитров разправя, че БСП щяла да предложи боклукът да се плаща вече не според жилището, а или според количеството, или според обема. Според количеството се сещам как ще стане. Слага се един кантар до всяка кофа и приемчик мери. Даже може и още на място да се плаща. Като при синята зона. Но ми е трудно да си представя на обем как ще стане. Щото разни стиснати граждани ще тъпчат, ще тъпчат, в резултат на обем ще изглежда малко, пък на кила ще е много. Има такива недобросъвестни граждани, че ще почнат да си купуват частни балировачки...»

Извинете, че повтарям писани работи, но какво да се прави, като и действителността се повтаря. През 2007 г. се е обсъждала методиката на такса смет, сега се обсъжда, след още 8 г. може пак да се обсъжда… И какво, ние всеки път да пишем различни работи?

Вторник, 4 март

„Орешарски катери Шипка”, съобщава „Стандарт”. Дето рече Малкия Иванчо веднъж, той изкачи върха на лицемерието, та Шипка няма да изкачи…
„Фермери следят за разгонени крави от таблета си”, съобщава „Новинар”. Това ще става чрез безжична Wi-Fi технология с датчици, които ще предават информация на смартфони, таблети или лаптопи за това кога кравата се нуждае от бик. Нещо като Фейсбук при хората…

Боже, и животновъдството вече не е работа за прости хора. Когато преди време в един вестник се появи съобщение, че в Гърция се търси овчар с гръцки, английски (европейски формат – sic!) и компютърна грамотност, ние се подбъзиквахме с тоя ІT- овчар, който в една ръка стиска гега, в другата лаптоп...

Ама на, бъдещето вече е тук.

Пак „Новинар”: „Без бельо за по-добра връзка с Бог”. Пастор от кенийската столица Найроби забранил на мирянките да му се явяват на проповедите с бельо. Никакви гащи, никакви сутиени. Така вярващите можели да почувстват Бога по-близо.

Интересно в каква форма се явява Бог, та гащите да пречат? Ако е това, което ми хрумва, то тогава непорочното зачатие престава да е загадка, не ли? Може би даже престава да е и непорочно, де…

Сряда, 5 март

Във връзка с достигналите до нас слухове, че Волен Сидеров е депозирал официално предложение минималната заплата да стане 700 евро, ръководството на ПП „Четвърти километър”, демек аз, упълномощава д-р Филипов, тоест мен, да заяви, че това е долна кражба от програмата на ППЧК! И понеже става дума за рецидивиращо поведение с множество известни извършители, ръководството на ППЧК реши, че за в бъдеще ще дава на съд за плагиатство всеки лидер на политическа партия, който се доближи на по-малко от 1000 евро от нашите обещания. Ние сме се постарали да обещаем толкова, че и в близките 50 г. да се задържим като лидери на борсата на идеите и не са популисти като Сидеров и Бареков, дето могат да ни вземат палмата на първенството. Ръководството на ППЧК задължава д-р Филипов да даде гражданственост на програмата на партията, за да се напомни на плагиатите, че ние се връщаме от там, накъдето те са тръгнали!

Програмата на ППЧК е изработена през 2009 г., но като прочетете, учудени ще останете колко прозорлив е нашият лидер, демек аз.

По същество. Обмисляме да предложим схема от икономически мерки и социално-икономическо партньорство, посредством които не по-късно от 200 дни от вземането на властта с прочутия български мързел и клептомания, така ще променим живота на българина, че той няма да си го познае: 1. Безплатно образование и здравеопазване. 2. Пенсии 2000 лв. (А ако влезем в еврозоната, тогава в евро.) 3. Средна работна заплата 4000 лв. 4. Детски надбавки: за първо дете 500 лв., за второ 1000, за трето к…, пардон, не се предвиждат. И т.н. и т.н. Който се интересува от повече подробности, да види статията на нашия лидер „Четвърти километър: Дойде ли му времето?!”

Бойко пък навлиза в наша запазена територия с предложението депутатите да удостоверяват с клинични тестове, че са нормални. От партията настояват „всички кандидат-депутати да преминават през специализирани тестове за психологическа пригодност, употреба на анаболи, психотропни и наркотични вещества…” Както и да го погледнем, кое е нормално и кое ненормално се удостоверява на Четвърти километър. В програмата на ППЧК това е структурен елемент. Докато при ГЕРБ става дума за тактически маньовър, нещо като закон срещу Бареков. Защото не става дума само за луди, а и за друсащи се.
И понеже го споменахме. Гражданинът Христо Лаков съветва във Фейсбук нещо, дето ми се вижда разумно. Когато Бареков и неговите сподвижници дойдат във вашето населено място, още преди да проговорят да ги хванете, да ги вържете и да им ударите по един… такова, де, сещате се, не бой… Щото те после ще ви го ударят много пъти, но няма да можете да си върнете! Само идея…

Пък Асен Сираков постнал това стихче във Фейса:

Какво му трябва на народа,
за да гласува в крайна сметка?
Две топли думи, литър гола вода
и един капут с бронежилетка...

Щото нали некакви гаменчета гърмели с капси под прозореца на бъдещия премиер и той се натаковал от страх и оттогава ходи с бронежилетка…
„Никой съдия не иска да бъде главен съдебен инспектор”, съобщава „Сега”. От Съюза на съдиите в България направили на сайта си специален раздел, където всеки може да номинира кандидати. Обаче какво се получава?! От десет номинирани съдии, нито един не желае да се кандидатира.
„Възможно е "ровенето" в имотното състояние на кандидатите да е факторът, който ги отказва от надпреварата”, предполага „Сега”.

Стига, бе! Допускате, че всички съдии имат неясноти в придобиването на имотите?! Ми то тогава сред тях не просто има корупция, ами върлува направо корупционна епидемия! И как ще се оправим при това положение? Никак…

Всъщност, колегите може и да са прави. Опитът със злополучните кандидатки за КС госпожите Гугушева и Марковска, а също и с първата кандидатка за съдебен инспектор съдия Веселина Тенева насочва към такива мисли. Работата става като в оня действителен случай, дето една госпожа рекла на мъж си: „Дай да не се проверяваме, че ще се хванем…”

Ако скоро не се намери кандидат за съдебен инспектор, населението е в правото си да реши, че в съда и прокуратурата всичките са корумпета. Затова съветваме съдийското съсловия хич да не придиря толкова на професионализъм, стаж и други условности, да хваща някой млад съдия, който не е имал време да се омаца до ушите и да го предлага.

Четвъртък, 6 март

Вчера писахме, че Бареков се е натаковал от страх от два изстрела с капсаджия. Днес научаваме, че наел специална вила в Драгалевци: „Поради съображения за безопасност, които засягат моята сигурност и сигурността на сина ми…”
Какво го заплашва не мога да ви кажа.

А може просто да се крие там, за да не го виждат, като плаче за бедните… Гледам, че и на колегата Комарницки са му хрумнали подобни мисли.


Карикатура Христо Комарницки, в. „Сега”

Проф. Гайдарски, здравен министър по времето на тройната коалиция и пионер на идеята депутатите да държат психотестове, вика, че в НС къмто 8% от депутати не са съвсем в центъра. Повтарям: 8%, 20 души в НС не били наред с главата!

Въпросът, вика Гайдарски, не е политически, а обществен. По принцип е прав, но на практика се получава малко по-различно. Ако се вгледате в парламентарно представените сили, ще забележите, че в някои от тях има средоточия на концентрирана лудост, докато в други девиациите са в средностатистическите за нацията граници, примерно 100 на 1000. Значи някои партии (идеологии) са по-предразположени от други. Което превръща принципния обществен проблем до голяма степен в политически.

Искам да сме ясни, в случая говорим за явна лудост. Не става дума за гнездата на ниска интелигентност и формена тъпота, които могат да се открият във всички партии, а в някои дори и в ръководствата им. За съжаление тъпотата не се води заболяване. Нито пък се лекува. Ако си тъп е за цял живот.

Петък, 7 март

Зам. главният прокурор Ася Петрова вика: „Не съм ничие протеже. Лично Цацаров ми предложи да му стана заместник.” Според нас не лъже. Тя няма откъде да знае за оня разговор на шест очи между Цветанов и Цацаров, в който Цветанов ходатайства за нея. То не е точно ходатайстване и, ако не знаех, че у нас съществува разделение на властите, щях да кажа, че направо му нарежда да я назначи.

Цветанов и Ася на съвместна командировка в САЩ. По телевизора г-жа Петрова каза: „Моето време на престой в САЩ не съвпадаше с времето на Цветан Цветанов." Но от снимката се вижда, че поне малко е съвпаднало…

Не знам, но ми се струва, че Цацаров няма да стане Китов, роден си е за Цацаров. И надеждите за промяна повяхват като… какво мушкато там беше… Виновни за дереджето на държавата няма. Има само потърпевши.

Ало, пенсиите! Британският вестник „Дейли мейл” твърди, че прекаляването с месо и сирене през средната възраст било толкова опасно за здравето, колкото и пушенето. Проучване сред хиляди мъже и жени над 50 г. показало, че тези, които са приемали основно животински протеини, са изложени на два пъти по-голям риск от смърт в сравнение с веганите. И 4 пъти по-склонни да развият рак.

Протеините в месото, яйцата, сиренето и други животински продукти подхранвали туморите и спомагали за остаряването на клетките на тялото. Затова хората на възраст между 50 и 65 г. трябвало да ги избягват и да се концентрират върху бобови култури и риба. След 65 г. можели отново да се върнат на месо и животински продукти. Даже се препоръчвало. С една дума съветват месото, сиренето, кашкавалът и т.н. да се оставят за след пенсия. А не както е модерно у нас да се прави, пенсионира се човек и минава на лапад, коприва и бобови…
В село Лясково, Айтос, в кокошарника на пенсионирания минен инженер Петко Милевски, една кокошка снесла яйце с три жълтъка. И изобщо кокошките на бай Петко се държали доста неестествено, снасяли по два пъти на ден. Не е чудно. Ако им е поставил въпроса регъл… Например да им е казал: „Аз минах 65 г. и се нуждая от протеини. Вие си решете дали от месо да си ги набавям, или от яйца…” Ще снасят не, ами ще си скъсат задника с извинение…

А сега една светска новина. Съпругата на бившият футболист от „Левски” Елин Топузаков Весела му родила син. Младенецът, който ще носи името Виктор, дошъл на бял свят 3.120 кг. и ръст 50 см. Браво, като се има предвид, че Топузаков не е от високите… Той ако беше малко по-висок… Помня, че го искаха в Страсбург, но заради ръста се отказаха. Сега не мога да си спомня добре за него ли Стратега от Мировяне викаше: „Този футболист тича и се смее. И защо се смее? Защото е толкова нисък, че тревата го гъделичка по мъдурите”. Не, май беше за Момчил Желев от „Нафтекс”. Ама и за Топчо не е пресилено... Как се отплеснах. А исках само да честитя на хората.

Понеже утре е 8-март, да ви кажа един готин виц, да го споделите на госпожата. Две жени си говорят:

- Какво ти подари мъжът ти?
- Виждаш ли онова сребристо "Ферари" пред нас? Същият цвят тенджера.

Идея, не ли?

И тази година 8-ми март се падна наръчно в събота. На цветарите пак ще им се такова таковата… Щото, когато е през делничен ден, един мъж взема по 5-6 букетчета за колежките. А сега ще мине с едно само, най-много две, ако рече да зачете и тъщата за човек и жена.

Братя, нали купихте на булките по една китка? Ей, не бъдете селяни като д-р Филипов, който изпитва някакъв атавистичен срам да не го видят комшиите с цветя в ръка и да го вземат за пропаднал интелектуалец. Някак си не можа той да израсте напълно факта, че на село цветя се носят само на погребение.

P.S. Ако по някаква причина не успявате да си поръчате новата книга на д-р Филипов на e-mushkato.com, можете да го направите и на мейла на доктора [email protected], или на Тонифона – 0885 233 691 .
Екземпляри от том 1, 3 и 4 има и в редакцията на OFFNews на бул. “Витоша” 15.

To be continued...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!