Кой влиза в новия сезон на MasterChef

ОFFNews 26 февруари 2018 в 10:35 24282 0

Снимка bTV

Участници с вълнуващи лични истории влизат в дългоочаквания нов сезон на предаването MastefChef по bTV.

Стартът е тази вечер в 21 ч, когато 60 любители готвачи влизат в състезанието. Предизвикателствата пред тях ще отправят шеф готвачите Андре Токев, Петър МИхалчев и Лео Бианки. Голямата награда за победителя е 100 000 лева, кулинарен курс в Le Cordon Bleu Лондон и престижната статуетка.

Сред участниците са хора с интригуващи съдби. Като например 28-годишната Миряна Петрова от Добрич. Тя е завършва мениджмънт в Правец, а след това заминава да работи в Германия, където се заразява с вирус, който отключва автоимунно заболяване и унищожава бъбреците й. Връща се в България, започва хемодиализа и влиза в листа на чакащите трансплантация, за да може да води нормален живот. Когато започва да губи надежда, че ще бъде късметлийката избрана сред 1000 чакащи, леля ѝ предлага да ѝдари единия си бъбрек. Точно тогава получава дългоочакваното обаждане от болницата и трябва да вземе трудно решение. Тя отказва органа и го отстъпва на млад мъж, който се явява на комисия в същия ден. Така и двамата получават трансплантация, а малко след това се влюбват един в друг и заживяват заедно. Казва, че кулинарията е придобила нов смесъл в живота ѝ след операцията и от тогава е нейна страст. Въпреки че е вегетарианец, тя обича морски дарове и опитва месото, което приготвя за своя любим. Ако спечели MasterChef, Миряна иска да отвори ресторант с него.

Mиряна Петрова

Срес участниците в и 33-годишният Кольо Минчев от Ямбол, който започва да готви като студент, защото не харесва храната в стола. Открива, че е добър в кухнята и кулинарията се превръща в негово хоби. Когато среща бъдещата си съпруга, животът му се променя. Тя е приета в престижен университет за реклама и двамата се преместват в Ню Йорк, което му помага да развие бизнеса си с износ на български хранителни продукти в САЩ. Постоянно чете и се образова за нови техники и актуални тенденции в световната кухня. Обича екстремните спортове, ски, сноуборд, спортна ориентация и други, които са го научили да преследва целите си и никога да не се предава. Ако спечели MasterChef, Кольо иска да отвори ресторант със салони за различна интернационална кухня.

Кольо Минчев

В кулинарната надпревата влиза и Станислав Райчев от Бургас. 32-годишният кандидат за титлата Mastef Chef e израснал само с баща си и пази спомените от детствота, когато майка му е готвила. Отгледан с типично мъжка храна като макарони и яйца, той открива страстта си към кулинарията заедно с любовта. Среща съпругата си в академията, в която и двамата учат за пожарникари. Впечатлява я с изкусителна паста, а тя го дарява с прекрасен син, който също мечтае да стане пожарникар. Въпреки че е само на 3 години, малкият вече е получил първите си кулинарни уроци, за да бъде подготвен за всяка ситуация в живота. Ако спечели MasterChef, Станислав иска да отвори специален ресторант за колегите си - огнеборци.

Станислав Райчев

Гергана Хемминга е на 35 години от София и макар да живее в Германия, се връща у нас специално, за да участва в предаването. Тя е учител по хуманитарна програма в Латинска Америка, преподава английски на млади жени, учи ги как да сбъднат мечтите си и да постигнат целите си. По време на пътуванията си развива страст към местната кухня. Посетила е много държави в Европа, говори английски, френски и испански. В момента учи немски, тъй като скоро се е преместила в Германия със съпруга си – датчанин. Среща го по време на пътуване до Белгия, където, освен в него, се влюбва и в шоколада и френската кухня. Гергана е голям фен на MasterChef – гледала е почти всички сезони на шоуто по света и се връща в България специално, за да участва. Ако спечели, иска да създаде севиче ресторант и да сбъдне още много кулинарни мечти.

Снимки: bTV

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови