Epic Drama за пръв път в YouTube

Първи епизод на историята за серийния убиец Денис Нилсън „Дес“ е онлайн

OFFNews 21 септември 2023 в 12:25 11401 0

Снимка Epic Drama

"Дес"

За пръв път телевизионният канал Epic Drama отваря врати за свой герой в YouTube. Честта се пада на отличения британски актьор Дейвид Тенант (известен с ролите си в Dr Who, Good Omens), който се впуска в ума на прословутия сериен убиец Денис Нилсън и отвежда зрителите на мрачно пътешествие през заплетеното разследване, което в крайна сметка води до ареста му.

Сега епизод 1 на сериала "Дес" може да бъде гледан онлайн в YouTube тук, а епизоди 2 и 3 дебютират съответно на 22 септември и 29 септември по Epic Drama.

Минисериал в три части, „Дес“ е по истински криминален случай за един от най-скандалните серийни убийци в историята на Обединеното кралство. Известен като „учтивия убиец", Денис Нилсън е местен държавен служител, който в продължение на пет години убива момчета и млади мъже, които среща по улиците на Сохо от 1978 до 1983 г.

След ареста си Нилсън удивлява с искреността си, като си признава още в полицейската кола пред апартамента му за всичките петнадесет убийства. Въпреки това - и вбесяващо за разследващите детективи - той не можe да си спомни имената на жертвите си, така че полицията започва най-голямото разследване в историята на Обединеното кралство. Можем ли някога наистина да разберем ума на убиец психопат и каква цена ще платим, ако опитаме?

Снимки: Epic Drama

Кой е Денис Нилсън, серийният убиец?

Роден е на 23 ноември 1945 г. във Фрасенбург, Обърдийншайър, Великобритания. На 14 години става кадет във военните сили и по-късно е обучаван за ръководен пост в армейския корпус по продоволствията. Приключва 11-годиншната си армейска кариера с чин ефрейтор през октомври 1972 г., след което минава през множество работни места, включително като офицер в градската полиция за година - до 1973 г.

Ужасяващата поредица убийства на Нилсън се случва между 1978 г. и 1983 г., като целта му са най-вече млади мъже, които среща в барове, на улицата и на обществени места. Прославя се като „учтивия убиец“, тъй като предлага на жертвите си храна и място, където да отседнат за нощта, като по този начин ги примамва в жилището си в северен Лондон, преди да ги умъртви.

Нилсън е арестуван през февруари 1983 г., когато полицията открива, че отточните тръби на сградата, в която живее, са задръстени с човешки останки. Той е убил най-малко 12 души, но при ареста си дава самопризнания за 15 или 16 жертви.

Месеци по-късно, Нилсън признава, че си е измислил три от жертвите, което и до ден днешен оставя полицията в недоумение за точния брой на жертвите му. На 4 ноември 1983 г. той е осъден на доживотен затвор, с възможност за предсрочно освобождаване след не по-малко от 25 години. Умира на 12 май 2018 г., на 72-годишна възраст.

Минисериалът „Дес“ е преди всичко много силни актьорско олицетворение на Дейвид Тенант. Както, разбира се, и разказ, който задълбава в най-мрачните кътчета на човешката душа.

Изпълнението на актьора Дейвид Тенънт като убиеца Денис Нилсън в „Дес“ е изключително. За да се подготви за ролята, актьорът гледа записи на интервюта с истинския Нилсън, както и чете много от записките му, направени в затвора. Превъплъщението на Тенънт е оценено високо заради дълбочината, сложността и способността му да улавя неспокойната същност на характера на Нилсън.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години. За програмата на Epic Drama канала посетете www.epicdrama.bg Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG и www.instagram.com/EpicDramaBulgaria, както и YouTube канала на Viasat World Bulgaria.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови