Дарик сключи стратегическо партньорство с две независими медийни групи - Медия Груп 24 и Индипендънт Медия БГ

Сделките са част от плановете на радиото да разшири присъствието си в дигиталните и социалните медии

OFFNews Последна промяна на 30 септември 2021 в 08:23 1843 0

„Дарик” обяви стратегическо партньорство с две независими медийни групи с наложено присъствие и обхват в дигиталните медии и социалните платформи. Това са „Медия Груп 24”, собственик на Plovdiv24.bg, Varna24.bg, Burgas24.bg, Ruse24.bg, Blagoevgrad24.bg, и „Индипендънт Медия”, част от портфолиото на която са: сп. 9 месеца, dsport.bg, dnews.bg, maikomila.bg, out.bg.

Сделките са част от първия етап на стратегическото развитие на „Дарик” към значимо присъствие в онлайн пространството и социалните мрежи. Това обяви новия изпълнителен директор на компанията – Христо Христов, който бе избран на поста в края на месец септември тази година.

„В последните близо три десетилетия „Дарик” създава и е еталон за качествена журналистика у нас, която става все по-търсена на медийния пазар. Партньорствата с „Медия Груп 24” и „Индипендънт Медия” ще помогнат съдържанието на „Дарик” да достигне до повече потребители онлайн. Заедно ще надградим рекламния продукт, който имаме и в дигитална среда, предлагайки силно конкурентно новинарско и спортно портфолио, което да съчетава най-доброто от аудио и видео форматите.”, коментира Христов.

„В лицето на „Дарик радио” и „Индипендънт медия” ние виждаме най-правилните и опитни партньори, тъй като подобно на тях се стремим да създаваме качествено и уникално съдържание. Обединявайки сили, ще доставим качествен мултимедиен продукт на потребителите си”, коментира Кирил Налджиев, изпълнителен директор на „Медия Груп 24”.

Първите проекти, над които екипите на трите медии работят съвместно, са нови публицистични предавания в радио, диджитъл и социалните мрежи. През идните месеци се очаква обявяването на два нови информационни портала.

„Медия груп 24“ е водеща медийна компания в България - лидер в предоставянето на регионално информационно съдържание, с портфолио от 7 информационни уеб сайта (Plovdiv24.bg, ZaPlovdiv.bg, Varna24.bg, Burgas24.bg, Ruse24.bg, Blagoevgrad24.bg, Telefootball.net), безплатен регионален вестник за Пловдив - „Plovdiv24.bg Седмичен”, както и едно от най-популярните в световен мащаб мобилни спортни приложения - „Мачовете по ТВ”/'Football on TV'. Апликацията оперира в 22 държави по целия свят, като е сред най-използваните спортни мобилни приложения в България, Испания, Франция, Италия, Аржентина, Колумбия и Чили.

„Индипендънт Медия БГ” е основана през 2019 г. и е фокусирана над създаването на свои и развиването на партьорски „social-first” медии от нова генерация, използващи иновативни и качествени подходи в достигането на аудитории онлайн.
„Индипендънт Медия” разполага с разнообразно портфолио като: принт, офлайн и дигиталните активи на списание 9 месеца – един от най-разпознаваемите брандове за бременност и майчинство у нас, dsport.bg - една от най-авторитетните и популярни онлайн спортни медии у нас, dnews.bg – новинарският уебсайт, както и out.bg - българска платформа, създадена за и от ЛГБТИ+ хората и техните съмишленици.
„Индипендънт медия” е и партньор на водещата онлайн платформа в сферата на селското стопанство и аграрна икономика Agri.bg; на култовата за много дами платформа Maikomila.bg и на The Recursive - независима медия за журналистика на тема иновации, технологии и предприемачество.

„Дарик радио” е единственото частно радио в България с национален лиценз, което започва излъчване на 21 януари 1993 г. в София. От ефирът му са познати знакови имена за българската журналистика и медиите като Ники Кънчев, Михаил Дюзев, Драгомир Симеонов, Йовка Йовчева, Константин Вълков, Томислав Русев и Ники Александров. „Дарик” е най-слушаното радио в София и трето по слушаемост в страната, според проучване на ГАРБ от юли 2021-ва година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови