Премиера на филма за Алекс Орбито "Човек на вярата”

OFFNews 13 юни 2017 в 15:27 12146 0

Снимка Жанин Говерс www.jeanninegovaers.com

Алекс Орбито

Документалният филм на Списание 8 „Човек на вярата", посветен на филипинския лечител Алекс Орбито, ще бъде представен на 9 юли (неделя) от 18 ч. в Зала 1 на НДК.

Алекс Орбито е смятан за най-големия лечител на ХХI век - лекувал е с огромен успех над 1 милион души по целия свят. Сред тях са поне петима президенти, един крал и няколко премиери.

Документалният филм „Човек на вярата" разказва историите на хора, посетили лечителя, които са се излекували напълно от безнадеждни според конвенционалната медицина болести. Представя позицията на лекари, учени и изследователи, които с години са наблюдавали и изследвали феномена и се опитват да го обяснят.

Къде се крие ключът към здравето? Кога и защо се разболяваме? Може ли човек да се излекува сам? Как квантовата физика обяснява този феномен? Това са част от въпросите, чиито отговори търси и дава филмът.

Алекс Орбито на паневритмия в България, Снимка: Добрин Кашавелов

Как лекува Алекс Орбито?

Алекс започва лечението си винаги с концентрирана молитва. След това усеща как в него се отваря канал и сякаш неговата личност бива отместена настрани. Тогава през него, най-вече през ръцете му започва да тече мощна енергия, която се предава и на пациента.

Не е ясно как точно ръката му прониква в тялото на лекувания, без разрез и без скалпел, но когато това стане, Алекс разказва, че дясната му ръка се превръща в магнит за негативната енергия. Тя се събира и материализира. В един момент той усеща жегване като от електрически ток - знак, че материализираната негативна енергия трябва да се извади навън. След това само прокарва ръка върху раната и тя сама се затваря, оставяйки лека червена диря след себе си, която след това обикновено изчезва.

Лечение с проникване в тялото Алекс Орбито провежда единствено на Филипините, тъй като там тази практика е легализирана от правителството - както заради съществуващата традиция, така и заради доказания ефект, който постига - подобрение при 90% от случаите!

Науката все още трудно може да обясни какво точно се случва по време на мистичното лечение, но има прецизна статистика на състоянието на пациентите. Тя недвусмислено доказва, че Алекс Орбито е излекувал и помогнал на хиляди хора, в това число абсолютно безнадеждни и отписани от медицината.

Проучване на канадския лекар д-р Лий Пулос, създател на първия университет по холистична медицина, например показва, че след въздействието на Алекс 60% от терминалните онкологично болни продължават да живеят повече от 5 години, което според медицинските стандарти на СЗО означава, че са излекувани.

Изследване на германския физик Сигрид Сьотеман пък дава детайли за въздействието на лечението във времето. Сьотеман провежда анкети с 1200 пациенти на Алекс Орбито. 216 от тях не попълват всички документи и биват изключени от наблюдаваната група.

Останалите 984 души отговарят така:
· 2,4 % са получили незабавно или спонтанно изцеление
· 12,2 % чувстват подобрение в рамките на 2 седмици
· 36,6 % отчитат подобрение през първия месец след лечението
· 36,6 % имат подобрение от третия до 6-ия месец
· 12,2 % не са подобрили състоянието си.

Според изследователя тези цифри показват ефективността на психичните операции, извън рамките на т.нар. плацебо ефект.

Алекс Орбито е участвал в лабораторни проучвания в Швеция, Германия, Франция, Канада, Япония, Филипините. Учените, които потвърждават феноменалните му лечителски способности, са десетки. Сред тях са германският физик и химик Алфред Стелтер, японският изследовател д-р Кензо Ямамото, американският биохимик д-р Доналд Вестербеке, датският невролог д-р Ян ван Хемерт и др.

„Човек на вярата" е филм и за силата на човешкия дух, и за Любовта. За голямата любов на малкия човек от далечните Филипини и за малката любов във всеки от нас, която чака да бъде пробудена. Филмът ще шокира, провокира, със сигурност след прожекцията никой няма да си тръгне равнодушен.

Работата по филма е продължила близо 4 години, продукцията е възможна благодарение на подкрепата на над 400 дарители. Списание 8 успя да създаде първия български документален филм с помощта на краудфъндинг кампания и споделено финансиране. Благодарение на CineCrowd бяха събрани над 17 000 евро и две години след края на кампанията резултатът е налице.

Вижте трейлъра на "Човек на вярата" в следващото видео:


Режисьор на филма е Ганета Сагова, главен редактор и създател на Списание 8. Филмът е заснет от оператора Добрин Кашавелов, а монтажът е осъществен от Адриана Герасимова.

Билетите се разпространяват в мрежата на TicketPortal и на касите на НДК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!